Zonnebescherming & hip voor de dag in koude dagen

Home » Zonnebescherming & hip voor de dag in koude dagen

large2

Misschien denk je bij het lezen van de titel ‘Het is toch geen zomer meer? Waarom moet ik me beschermen tegen de zon?’. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet, kan de zon in de herfst of winter zelfs behoorlijk fel schijnen. Blootstelling aan zonnestralen zonder de juiste bescherming is echt schadelijk voor de huid. Veel mensen weten namelijk niet dat UVA (de meeste schadelijke zonnestralen) ook door wolken en glas gaan. Dus in de winter is het ook een must om dagelijks je gezicht met zonnebrand in te smeren.

Zonnestralen & smeren

IMG_5762

Van zon wordt je blij. Ik in ieder geval wel! Heerlijk op een terras zitten of genieten in de natuur. En daarnaast wil ik zo min mogelijk slechte zonnestralen opvangen. In een eerder artikel op Beautydagboek schreef ik over de zonnebrandcrème van Jetske Ultee, de Suncover Suncare. Dit is een heerlijke, neutrale zonnebrandcrème die geen onnodige troep bevat en dus perfect is voor iedere huid. Of je huid nu gevoelig is of niet, hij doet je huidje meer eer aan dan ieder ander zonneproduct. En dat is wat ik wil; veiligheid en lief zijn voor mijn huid. Ik moet het er immers nog mijn hele leven mee doen! Smeer je gezicht dus ook in met de koudere dagen, dan is je gezicht goed beschermt tegen de zonneschade. Zo wordt het risico op huidkanker verkleint en cosmetisch gezien loop je minder kans om rimpels en pigmentvlekken op te lopen. Je iedere dag insmeren met een spf 15 is helemaal zo gek nog niet en eigenlijk broodnodig!

Bescherm je ogen

IMG_4891

Je gezicht insmeren is 1 ding, maar je kunt er ook nog extra voor kiezen om je ogen goed te beschermen.  Het is een fabeltje dat als je je goed insmeert en een zonnebril draagt, je dan niet genoeg vitamine D binnenkrijgt. Ook via de kruin van je hoofd vang je veel van deze belangrijke vitamine op. Vitamine D is o.a. goed voor stevige botten en tanden en is voor iedereen goed om binnen te krijgen. Het is bekend dat het niet beschermen van je ogen tegen de zon ook de kans op rimpels en pigmentvlekken vergroot. Doe dus een hippe zonnebril op, zodat je ten eerste je ogen niet zo hoeft dicht te knijpen en ten tweede heb je een goede bescherming tegen de zon te pakken. Autorijden wordt ook nog eens fijner omdat je niet zo hoeft te turen.

Zonnebril & make-up

IMG_5471

In veel foundation zit tegenwoordig een spf factor. Niet drastisch veel, maar toch vaak een factortje 15 of 20. Dat is fijn! Wil je het helemaal op safe spelen, dan kun je je gezicht insmeren met een zonnebrandcrème, een fijne foundation met spf en nog een hippe zonnebril. Wil je het plaatje compleet maken, draag dan je zonnebescherming samen met een paar donkere lippen, bijvoorbeeld een donkerrode of berrykleurige lipstick.  Trendy en beschermd in de winter!

Er zijn dus geen excuses meer om je in de koudere dagen niet goed tegen de zon te beschermen!

Draag jij in de herfst/winter ook zonnebrandcrème en een zonnebril?

Leave a Reply

Your email address will not be published.