Hema serum sensitive skin

Home » Hema serum sensitive skin

Hema sensitive skin serum cover

Een sensitive skin, zo kun je mijn huid absoluut noemen. Daarom was ik ontzettend nieuwsgierig naar het HEMA serum voor de gevoelige huid. Hoewel hij niet helemaal nieuw in het assortiment is met een fancy, vernieuwde verpakking – maar hé, dat hoeft ook niet – vond ik hem toch het proberen waard. Ik onderwierp hem aan de test!

Hema sensitive skin serum verpakking

De verpakking

Het serum komt in een nette, witte verpakking met groene details. Hij komt clean en misschien een beetje ‘apothekersachtig’ over. Laten we zeggen dat ik er niet door verleid word om het aan te schaffen. Geen poespas, je ziet direct wat het voor product is.

Hema sensitive skin serum ingredienten

Wat belooft het

Het Hema serum is kalmerend en bevat Sepicalm S en Inuline. Sepicalm S remt het reageren van de huid op prikkels van buitenaf die overgevoeligheidsreacties en huidirritaties kunnen veroorzaken. Daarbij helpt Inuline de huidflora van de huid weer in balans te brengen, waardoor de natuurlijke weerstand wordt hersteld. Ik ken deze ingrediënten zelf niet, maar het klinkt veelbelovend! Daarnaast bevat het geen parfum en conserveermiddelen. Heel mild voor de huid als ik dit zo lees :).

Het serum kan dagelijks gebruikt worden om de huid te kalmeren, maar kan ook preventief gebruikt worden om de kans op huidirritatie te verminderen of als extra hulpmiddel bij het herstellen van de huid onder de dag- of nachtcrème.

Hema sensitive skin serum pompje

De flacon

Als je het doosje opent, komt er een compacte pompflacon van 30ml tevoorschijn. Ook kom je dezelfde lay-out tegen als op de kartonnen verpakking. De flacon is van mat, doorzichtig plastic gemaakt en ziet er verder prima uit. Dit maakt het tegelijkertijd ook heel handzaam om mee te nemen als je een weekendje weg gaat. Geen kans op breken en hij is licht behuisd.

Hema sensitive skin serum

Effect op de huid

Het eerste wat mij opviel is het witte dotje dat uit het pompje kwam. Een serum is voor mij meestal een olieachtige substantie en geen witte crème zoals hier het geval is. Even omschakelen dus! Het Hema serum is neutraal van geur, eigenlijk ruik je vrijwel niets. Helemaal goed! Ook is hij vrij vol van structuur en kun je beter zien als een lichte crème die je moet inmasseren. Naderhand blijft er een verzorgend laagje achter op je huid die heel beschermend en kalmerend aanvoelt. Ik vind hem vooral erg verzorgend, hij doet echt wat voor je huid. Hij voedt, maar beschermt ook.

Voor degene die een normale huid hebben, hoeven hierna denk ik geen dag- of nachtcreme aan te brengen, want hij is erg vol voor een serum. Voor mijn (erg) droge huid is hij prima, ik voel dat mijn huid echt beter gevoed is dan de dagen dat ik het serum niet aanbreng onder mijn dagcrème. Direct kalmerend vind ik hem niet, maar mijn huid is wel minder rood als ik het dagelijks (1 a 2 keer) aanbreng. Verwacht geen wonderen, maar gewoon een goed serum dat vooral je huid extra voedt. Als leuke bijkomstigheid legt hij (voor mijn gevoel) een beschermend laagje over je huid heen en bij frequent gebruik is mijn huid minder rood en vurig.

Hema sensitive skin serum flaconConclusie

Het Hema sensitive skin serum is een mooi budgetserum die lekker vol van structuur is. Hij voedt mijn huid goed, beschermt het tegen invloeden van buitenaf en laat mijn huid rustiger achter bij regelmatig gebruik. Voor de vette tot normale huid kan hij op zichzelf staan gebruikt worden, bij een (extra) droge huid kan hij onder de dag- of nachtcrème gedragen worden. Geen wondermiddel, maar een prima serum!

Het Hema sensitive skin serum is te koop bij de Hema voor €5,95.

Wat vind jij van de huidverzorging van de HEMA? 

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.