Tips om je goed te voelen als je niet zo lekker in je vel zit

Home » Tips om je goed te voelen als je niet zo lekker in je vel zit

Tips om je beter te voelen cover

Een dipje. Je down voelen. Depri. Of gewoon niet lekker in je vel zitten. Of het nu aan je hormonen ligt, een vervelende gebeurtenis is die je niet los kunt laten of omdat alles even tegenzit. Soms voel je je even niet oké. En dat is echt niet erg, want dat heeft iedereen wel eens en maakt ons menselijk. Het gaat echt niet altijd goed met je en daar hoef je je niet voor te schamen. Maar het is soms zo moeilijk om aan die negatieve gedachtes te ontkomen, dat je van gekte niet meer weet wat je moet doen. Nu ben ik geen psycholoog, maar ik heb zo onderweg in het leven wat handige trucjes ontdekt om alles wat lichter te maken. Ik deel ze graag met je!

Hormonaal

Ik denk dat iedere meisje of vrouw wel snapt wat ik bedoel als ik zeg dat je je soms even ‘hormonaal’ kunt voelen. Je hebt soms geen idee hoe erg hormonen je psychisch kunnen beïnvloeden. Of dit nu door je maandelijkse periode komt of omdat je medicijnen slikt die depressieve gevoelens met zich mee kunnen brengen, je bent op dat moment even niet jezelf. Je kunt er geen ene moer aan doen, want je zit eraan vast! Wel kun je proberen je gedachtes om te buigen, door bepaalde oefeningen te doen. We moeten het sip zijn loslaten!

Focus je op de positieve dingen die in je leven gebeuren. Hoe klein ze ook zijn, probeer ze te zien. Je zult merken dat je ogen geopend worden voor dingen die je anders niet zag. Want je gedachten staan op standje negatief en down en laten je eventjes helemaal niet gelukkig voelen. Kijk naar de mooie dingen die er zijn, zoals de bloemen die weer aan de bomen groeien. Of aan het kopje koffie wat je moeder of vriend speciaal voor je zet met dat lekkere koekje erbij. Schrijf ze ook vooral op, zodat je aan het einde van de dag nogmaals kunt lezen en herbeleven wat voor gelukkige momenten je hebt gehad. Zo raak je meer in balans en zul je zien dat niet alles somber is, maar er ook heel veel mooie momenten op een dag zijn!

♡ Kun je een negatieve gedachte echt niet loslaten? Wat bij mij helpt is om de gedachte in een wit wolkje te ‘zetten’ en met de wind mee te laten waaien. Laat hem verder waaien en zie het als een gedachte die komt en gaat. Dit kun je in principe overal toepassen, zelfs als je in de rij bij de kassa staat te wachten! Niemand die het merkt ;).

Vervelende dingen die gebeuren

Iemand die je kwetst, je pijn doet of wanneer je zakt voor je eindexamen. Of waneer je grote liefde je verlaat. Het zijn zulke rot dingen die je overkomen en waar je totaal geen invloed op uit kunt oefenen. Het overkomt je en je moet er maar mee dealen. Ja, daar word je nu eenmaal niet vrolijk van! Je kunt hier zo verdrietig van worden, dat het lijkt alsof de wereld vergaat.

♡ Gelukkig is dat niet zo! Want weet je, je hebt het vermogen – echt waar! – om je eigen geluk te creëren. Het klinkt heel zweverig en misschien niet realistisch, maar kies er voor om te accepteren wat er gebeurd is. Je hebt er alles aan gedaan wat er gedaan kon worden, maar toch heeft het niet jouw gewenste effect gehad. Probeer het los te laten. Kies ervoor om gelukkig te zijn. Ook als het iets is waarvan je denkt dat je er niet zonder kunt leven. Het kan namelijk echt! Vind je kracht iedere dag en denk; ‘Vandaag wil ik geluk voelen en gelukkig zijn!’. Je zult merken dat het iedere dag een stukje beter zal gaan! Accepteren, loslaten en voor geluk kiezen. Want meer kun je ook niet doen, het is gebeurd en je kunt er niets aan veranderen. Dan kun je er maar beter voor kiezen om er niet in te blijven, maar verder te gaan en happy te zijn!

♡ En natuurlijk heel simpel en voor de hand liggend; leuke dingen doen! Plan dingen waar je naar uit kunt kijken en omring je met mensen waar je energie van krijgt. Zo blijf je niet al te veel kniezen en ben je er lekker uit!

Hoe ga jij er mee om als je niet zo lekker in je vel zit?

Handwritten liefs liset

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.