Tips | Ik heb geen zin om te bloggen, wat nu?

Home » Tips | Ik heb geen zin om te bloggen, wat nu?

Ik heb geen zin om te bloggen wat nu

Ja, daar heb je me. Soms heb je gewoon geen zin om te bloggen, want je bent moe, hebt geen inspiratie of je wilt simpelweg andere dingen doen. Wat een dilemma, want je wil WEL graag een nieuw artikel voor de volgende dag klaar hebben staan. Hoe doe je dat nou? Moet je jezelf dwingen of de boel de boel laten? Wie weet heb je wat aan mijn tips, dus lees gauw verder!

1. Wat ik nu ga zeggen, zal je vast heel simpel in de oren klinken; als je geen zin hebt, moet je het ook niet doen. Ja. Zo simpel kan het zijn. Bloggen met tegenzin gaat absoluut geen leuk artikel opleveren omdat het een ‘moetje’ is. Het hoeft natuurlijk niet van je artikel af te druipen, maar een artikel die wèl met veel plezier en zin is geschreven, gaat hoe dan ook meer karakter uitstralen! En als ik voor mezelf mag spreken; ik voel me behoorlijk slecht over een artikel als ik er niet met 100% aandacht aan heb gewerkt.

2. Voel de passie! Als je ergens over schrijft waar je mee ‘connect’ dan gaat het schrijfproces een stuk vlotter. Ik voel dat aan alles. Mijn artikelen schrijf ik ’s avonds en als ik totaal geen zin heb om een review te schrijven (want dat is gewoon puur rationeel informatie neerpennen en de resultaten delen), dan ga ik kijken wat er in mijn hoofd speelt. Ik probeer te zoeken waar mijn gedachten zijn en waar ik vanuit mijn gevoel over kan schrijven. Mijn inspiratie voor dit artikel kwam voort uit het feit dat ik geen zin had om informatie neer te kalken, maar gewoon te kletsen en mijn ideeën te delen. Gewoon lekker schrijven alsof het je dagboek is en niemand met je mee leest! Misschien zit jij wel in je hoofd met je tentamens of dat je kindje ziek is. Je bevind je dan in een situatie waar jij ervaring mee hebt. Waar loop je tegenaan en wat zijn dan je gouden tips? Deel ze en maak er een blogpost van!

3. Om dagen zoals deze te voorkomen, kun je alvast een ideeënlijst maken. Zodra je een leuk idee hebt voor een artikel, maak je daar een notitie van. Geef het alvast een titel en zet er wat steekwoorden bij zodat je er weer makkelijk aan herinnert wordt wat je met het artikel wilde doen. Krijg je dus een inspiratieloze dag voor je kiezen, dan kun je bouwen op je archief. Handig toch?

4. Heb je nou echt geen zin en wil je niet eens het inlogscherm van je blog zien? Dan wil ik je aanraden om ook gelijk de beslissing te nemen om die dag of avond niet te bloggen. Soms heb ik een avond dat ik kapot ben en er tegenaan hik. Geen goed teken en het is ook zeker niet goed om het bloggen uit te stellen tot later die avond. Er hangt dan een negatieve vibe aan het bloggen en je kunt dan maar beter genieten van iets anders wat je wilt gaan doen. Als je die beslissing niet maakt, blijf je ermee bezig in je hoofd: “Zal ik nou wel of niet een blogpost tikken?”. Aahh…daar wordt je toch gek van? Gewoon de knoop doorhakken en verder genieten van je avond met je filmpje, een date met je vriend of meeten met je vrienden. Kies bewust voor die andere activiteit en voel je vooral niet rot omdat je geen artikel klaar hebt staan. Ik wéét dat veel bloggers zich hierover schuldig voelen, maar kies dan toch voor jezelf en geniet van je andere activiteit! Een dag geen artikel overleven je volgers wel ;).

5. Werk vooruit! Een hele goede tip, waar ik me praktisch nooit aan hou. Blèègh. Bij mij komt dit doordat ik niet veel ‘me-time’ heb (dááág vrije tijd als mama van twee kids), maar heb je wel voldoende tijd, kies er dan vooral voor om iets vooruit te werken. Leef je goed uit op de dagen dat je brandt van de energie en het ene artikel na de andere tikt. Profiteer hiervan op dagen dat je dus geen zin of tijd hebt, dan heb je altijd een artikel op reserve staan.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt en wie weet heb jij nog wel een ultiem goede tip voor als je het bloggen even niet ziet zitten. Deel ze vooral in de comments!

Handwritten liefs liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.