RAU Cosmetics White Tea Bodylotion en Showergel

Home » RAU Cosmetics White Tea Bodylotion en Showergel

Rau cosmetics white tea body lotion showergel review cover

Als je zo’n gevoelige en droge huid hebt als ik, dan ben je je extra bewust van de werking van huidverzorging en make-up. Gelukkig kan ik vrijwel alle make-up dragen, maar met mascara en foundation is het toch altijd even afwachten of ik er hoofdpijn of een geïrriteerde huid van krijg. Daarom vind ik het extra fijn als merken bewust over hun ingrediënten en visie nadenken. Zo ontving ik een tijdje terug een aantal producten van RAU Cosmetics om uit te proberen. Dit is een merk dat producten samenstelt die vrij zijn van minerale oliën, parabenen en PEG’S (Polyethyleenglycol). Hoe fijn! Kijk je mee?

Rau cosmetics white tea body lotion review 1

White Tea Body Emulsion 200 ml – €15,95

De Body Emulsion wordt omschreven als een rijke, luxe verzorging voor het hele lichaam. Deze lekker geurende bodylotion bevat amandelolie en een exclusief complex van werkstoffen die onder andere bestaat uit witte thee, aloë vera en sorbitol. De bodylotion trekt snel in en helpt de huid haar vochtbalans te herstellen. Het gebruik van deze bodylotion zou je huid meer spankracht moeten geven, soepelheid en zachtheid. Je kunt dit gebruiken na het douchen of baden om je huid lekker te verzorgen.

Rau cosmetics white tea body lotion review 2 Rau cosmetics white tea body lotion review 4

Het gebruik

De Body Emulsie is lichtroze van kleur en zit in een ronde flacon van 200ml. Een prima hoeveelheid en makkelijk te doseren door een kleine opening. Er zit een draaidop op en dat is misschien wat onhandig als je gauw dingen kwijtraakt. Een klikdop was dan misschien iets praktischer geweest. De tekst is duidelijk aanwezig en siert de matwitte fles. De substantie is vloeibaar, maar niet te dun. Hij is ietwat lobbig, wat ik zelf altijd erg fijn vind!

Maar dan de geur…die is verrukkelijk! Hij is subtiel, maar wel aanwezig. Ik kan hem het beste omschrijven als lichtzoet met een frisse touch. Bloemig, maar ook mild. Je zou hem echt zelf moeten ruiken, zo lekker vind ik hem! De bodylotion is makkelijk uit te smeren en trekt snel in. Ik krijg er geen irritaties van en mijn huid ruikt heerlijk! Voor mijn erg droge huid is hij misschien niet voedend genoeg, maar alsnog vind ik hem wel heel fijn als ik binnen een kwartier de deur uitmoet en ik niet wil wachten totdat mijn dikke bodybutters zijn ingetrokken. Ik zou dan ’s middags wel weer opnieuw moeten smeren om mijn huid goed te verzorgen. Voor af en toe vind ik deze dus heel handig, maar voor dagelijks gebruik pak ik liever een rijke bodybutter. Heb je een normale huid, dan is deze perfect!
Rau cosmetics white tea showergel review 1

White Tea Showergel 200 ml – €8,95

De White Tea Showergel is een milde reiniging en zachte verzorging tegelijk. De heldere goud-oranje gekleurde douchegel reinigt en verzorgt tegelijkertijd de huid op een zachte manier. Ingrediënten zoals witte thee hydraten je huid en zouden een fluweelzacht gevoel achterlaten. Ook bevat deze showergel geen minerale oliën, siliconenoliën, parabenen of PEG’s.

Rau cosmetics white tea showergel review 4

Het gebruik

Het doseren van de White Tea Showergel gaat via een klikdop, wat erg handig is! Je knijpt wat uit de fles, doet dit op een washandje en zo verdeel je het makkelijk over je lichaam. De geur is wederom verrukkelijk, precies hetzelfde als de Body Emulsie. Een douchebeurt is echt heerlijk met deze geur.

Rau cosmetics white tea showergel ingredienten review 3

Ook al lijkt de uitstraling en visie van het merk heel natuurlijk te zijn, toch vind ik een ingrediënt die niet heel mild is voor de huid in deze showergel. Als je Sodium Laureth Sulfate het liefste vermijd, dan kan ik je dit product niet aanraden. Het genoemde ingrediënt is een behoorlijk agressieve reiniger die een ontvettende eigenschap heeft en dus je huid uitdroogt. Het zorgt weliswaar voor een flinke hoeveelheid schuim – wat er heerlijk uitziet – maar is niet zo lief en gezond voor je velletje. Gelukkig merk ik er bij deze showergel niet zoveel van, maar het is toch een opvallend ingrediënt die ik het liefste niet had willen tegenkomen. Jammer!

Rau cosmetics white tea showergel bodylotion swatch review

Links zie je de doorzichtige White tea Showergel en rechts is de lichtroze Body Emulsie.

Rau cosmetics white tea showergel review 2

Conclusie

RAU Cosmetics is een merk die bewust over de ingrediënten van haar producten nadenkt en het liefste natuurlijke bestanddelen gebruikt. Ik ben zowel over de White Tea Body Emulsie als de White Tea Showergel tevreden. De Body Emulsie ruikt heerlijk, trekt snel in en is ideaal als je snel je kleren aan wilt trekken zonder dat het een plakkerig laagje achterlaat. Voor een hele droge huid misschien niet voedend genoeg, maar met een normale huid heb je nergens last van!

De White Tea Showergel ruikt net als eerdergenoemd product verrukkelijk en gebruik ik het liefste iedere keer als ik onder de douche stap. Ook al bevat hij het uitdrogende ingrediënt Sodium Laureth Sulfate, ik merk hier persoonlijk niets van, maar ik smeer me dan ook standaard na het douchen in met een vette bodybutter. De douchegel zou ik zeker opnieuw aanschaffen als hij op is. De geur is namelijk net een luxe parfum. Jum!

RAU Cosmetics is te koop in hun eigen webshop.

Wat is jouw favoriete bodylotion en douchegel? 

handwritten-disclaimer-groot-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.