Wat heb je nodig om je foundation goed aan te brengen?

Home » Wat heb je nodig om je foundation goed aan te brengen?

IMG_8513

Een mooie, egale huid is iets waar iedere vrouw wel blij van wordt. Helaas is niet iedereen gezegend met een flawless gezichtje en is foundation in zo’n geval een fijn middel om je huid er mooier er rustiger uit te laten zien. Zelf gebruik ik het graag om mijn rode, soms eczeemachtige plekjes te verdoezelen en is het mijn redder in nood om me prettig te voelen. Maar wist je dat je nog veel meer uit je foundation kan halen? Ik geef je tips om je foundation zo mooi mogelijk uit te laten komen!

Clinique take the day off cleansing balmReinig je huid

Dit zal misschien niet nieuw voor je zijn, maar toch wil ik het zeker noemen. Je huid is ’s nachts hard aan het werk om jouw huid te herstellen en dat kan maar beter als je huid ook goed schoon is. Foundation die de hele dag op je gezicht heeft gezeten, harde mascarastukjes of die plakkerige crème-oogschaduw; het is niet fijn om dat te laten zitten als je je bed in duikt. Nee, gebruik een milde reiniger die alle restjes weghaalt, zodat je huid weer kan ademen.

En vergeet niet dat je zelfs een oogontsteking kunt oplopen als je oogmake-up laat zitten! Laat staan dat opkomende puistjes hier blij van worden. Als je je huid iedere dag goed schoonmaakt, zal je make-up de volgende dag ook mooier zitten omdat de conditie van je huid beter is. Fijn toch?

philosophy-hope-in-a-jar-dagcreme-8

Je huid verzorgen

Het maakt in dit geval echt niet uit of je een droge of vette huid hebt. Of zelfs er tussenin! Je huid verzorgen na het reinigen of douchen is een hele belangrijke stap omdat je als het ware op een schoon canvas begint, die schreeuwt om een likje crème of verkoelende gel.

Een concreet voorbeeld: een droge huid kenmerkt zich door een trekkend gevoel, schilfers en droogtelijntjes. In dit geval is een voedende of hydraterende crème nodig om je huid weer ‘normaal’ te krijgen. Als jij straks je foundation gaat aanbrengen is het echt niet aan te raden om op een schilferige, niet verzorgde huid dit goedje aan te brengen. Dat wordt absoluut geen mooi resultaat! Daarom; verzorgen is heel belangrijk voordat je je foundation gaat aanbrengen. Het zit mooier en het blijft langer zitten!

rimmel-lasting-finish-25-hour-foundation-review-1

Gebruik de juiste foundation

Dit klinkt heel simpel, maar is toch echt waar. Er zijn verschillende finishes qua foundation te koop die elke weer voor een ander huidtype geschikt is. Let hier absoluut op, want een vette huid heeft totaal geen baat bij een foundation die een glowy (glanzende) finish heeft. Je hoofd gaat alleen maar meer op een biljartbal lijken. En zo is het ook met een matte foundation; deze is heel geschikt voor een vette of gecombineerd huid, maar doet niets goeds voor een droge huid. Deze zal er alleen maar nog droger uit gaan zien. Lees reviews, bekijk de verpakking en kies dan voor de goede foundation!

En heb je een vette huid; poeder dan vooral goed af met een fixerende poeder om glimmen gedurende de dag te voorkomen. Droge huidjes hoeven daarentegen niet echt afgepoederd te worden, dit kan namelijk alleen maar meer droogte veroorzaken.

primark-i-love-make-up-kwast-stippling-brush-review-1

Goede tools

En natuurlijk kunnen goede tools niet ontbreken! Het is maar net waar je van houdt, maar je kunt je foundation op heel veel verschillende manieren aanbrengen. Ik heb het heel lang met mijn handen aangebracht omdat een kwast teveel droge plekjes accentueerde. Nu wissel ik het aanbrengen met mijn handen af met een fijne bufferkwast van Primark (zie bovenstaand) of die van Real Techniques (de expert face brush). Goede resultaten gegarandeerd!

look-of-the-day-4

En dan kun je hopelijk zo goed mogelijk genieten van je verzorgde huid, die er met een lik foundation een stuk rustiger en egaler uitziet! Natuurlijk is het ook goed om dagen te hebben dat je geen foundation draagt, maar wat vind ik het heerlijk dat er zulke producten bestaan om je huid net die ene boost te geven!

Wat doe jij om je foundation zo goed mogelijk aan te brengen?

handwritten-liefs-liset1

Leave a Reply

Your email address will not be published.