10 x Hoe overleef ik nieuwjaarsdag?

Met een beetje geluk lig je nog te slapen, maar anders; een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst! Ga je lekker uitbrakken vandaag of toch gewoon vol energie de dag beginnen? Hoe je het ook wendt of keert; dit is zo’n dag dat je even niet weet wat je moet doen. Daarom: 10 x Hoe overleef ik nieuwjaarsdag?

10 x Hoe overleef ik nieuwjaarsdag?

1.♥ Als het even kan, neem dan je rust. Misschien heb je het iets te gezellig gehad gisteren en word je wakker met een bonkend hoofd. Drink voldoende water en hou het bij een licht ontbijt. Een rijstewafel met pindakaas is licht, maar geeft je toch die boost om even wakker te worden. Groene thee erbij en jij bent even klaar voor de ochtend. Duik gerust nog een keer je bed in!

2. ♥ Doe de hele dag spelletjes! Dan moet je wel even wat mensen optrommelen als je alleen woont, maar met een gezin of als je met vriendinnen samenwoont, kun je je uitleven. Rummikub, Kolonisten van Catan en Mens erger je niet zijn natuurlijk klassiekers, maar misschien heb je nog ergens een tof spel liggen die je wilt uitproberen?

3.♥ Geen zin in mensen? Neem dan een hele voorraad eten en drinken mee naar je eigen plekje en graaf je in met allemaal boeken (of tijdschriften) om je heen. Ik vind lezen heerlijk en ik kan me dan helemaal verliezen in een boek. Zet je telefoon op stil en je hebt de dag voor jezelf.

4.♥ Kun je niet stilzitten op zo’n vrije dag? Dan is het ook heerlijk voor je geest (vind ik wel) om iets op te ruimen. En dan bedoel ik niet de vuile vaat, maar bijvoorbeeld je slaapkamer. Mest alles uit en doe de kleding die je nooit meer draagt gewoon weg. Verkoop ze via Marktplaats of United Wardrobe en zo heb je gelijk ook weer wat centjes verdiend!

5.♥ Als je kinderen hebt, dan is het niet mogelijk (en ook niet handig) om jezelf te verstoppen. Geheid dat je partner daar niet bij van wordt en je kids vragen zich misschien ook af waar papa of mama is gebleven. Wel kun je gaan bankhangen en dan vooral met allemaal leuke (Disney)films. Doe gewoon mee met het zoveelste bordspelletjes en speel verstoppertje (vooral op de bank onder een deken, hoe chill). Trek dan wel je onesie aan. Het moet een cosy dagje worden!

6.♥ Hou een beautydagje. Niets fijners dan om relaxt op de bank te zitten en jezelf even te verwennen. Dompel je voeten onder in een warm voetenbadje, stop er een bruisbal in en geef jezelf ondertussen een manicure. Je nagels zien er weer verzorgd uit en daarna kun je ze een mooi kleurtje geven!

7.♥ Hou een pyjamadag! Zet de verwarming omhoog, pak er een dekentje bij en knal die Netflix aan. Er zijn nog zoveel series die je kunt zien, dus dit is je kans! En misschien kun je nog ergens een oliebol vandaan toveren zodat je een lekkere snack erbij hebt.

8.♥ Nieuwjaarsdag bestaat soms ook uit die verplichte familiebezoekjes. En wat moet, dat moet. Maar maak het je dan wel zo makkelijk mogelijk en trek gewoon een oversizede sweater aan, je favo spijkerbroek en een stel comfy sneakers. En vandaag mag je ook gewoon Toos make-uploos zijn. Smeer dan wel even een verzorgende creme op je gezicht en doe een vlot knotje in je haar. Jij overleeft dit!

9.♥ Okee, deze vergt heel veel discipline. En voor sommige is dit misschien ook echt onmogelijk vandaag, maar ga naar buiten en trek een sprintje in de natuur! Het zonnetje schijnt vandaag en de frisse wind in je gezicht zorgt ervoor dat je weer helemaal wakker bent. En je sport die overtollige pondjes van al die vette oliebollen er zo weer af. Win-win!

10.♥ Als laatste tip wil ik je mee geven dat je vooral mag genieten van deze extra dag vrij! Het nieuwe jaar is begonnen en je kunt een nieuw start maken als je dat wilt. Ga nu echt voor je dromen die je wilt realiseren en ga kijken hoe je dit waar kunt maken. Geef jezelf dat goede duwtje in de rug om eens door te pakken en zien waar het je brengt. Of dit nu een eigen zaak beginnen is of dat je een paar kilo af wilt vallen; doe het nu!

Een gelukkig en gezond 2018 gewenst en ik ben benieuwd wat jouw plannen voor vandaag zijn?

 

Liefs Liset

16 Reacties

 1. 1 januari 2018 / 10:41

  Ik ben eigenlijk helemaal niet heel laat naar bed gegaan, volgens mij 2 uur maar meer omdat ik mw niet fit voelde en de vorige nacht tot 5 uur wakker lag. Ik ben net wakker heb die slaap nodig gehad. Ik ga wel een lui dagje houden.

  Happy new year!
  Manon heeft geplaatst: Mijn hoogtepunten van het jaar 2017My Profile

 2. Jeanelle
  1 januari 2018 / 10:52

  Allereerst…een heel gelukkig en mooi 2018 gewenst!
  Mijn plannen…ben al 1 uur wakker, lig nog wel lekker in bed maar ga niet verder slapen. Morgen weer om 5 uur opstaan voor werk.
  Vanmiddag naar familie-nieuwjaarwensen.

 3. 1 januari 2018 / 10:59

  Je hebt inderdaad gelijk, dit is zo’n dag dat je even niet weet wat je moet doen. Ik kies voor een dagje lui zijn en lekker op de bank met een goede Netflix film!

  Nog een gelukkig nieuwjaar toegewenst Liset!

  Liefs
  x

 4. 1 januari 2018 / 11:11

  Ik denk dat wij thuis niet veel gaan doem vandaag. In ieder geval de straat vegen, en misschien nog even wandelen. Maar meer ook niet.

 5. 1 januari 2018 / 11:29

  Ik zou het liefste thuis blijven en gewoon wat relaxen. Morgen terug werken en dan is het lang voordat ik nog vakantie heb. 😉 Helaas moeten we langs familie.

 6. 1 januari 2018 / 12:56

  Wat een lekkere ideeën om het jaar te beginnen! Ik was van plan om voor nummer 9 te gaan, maar dat heb ik toch even overgeslagen (oeps). Nu ben ik lekker mijn favoriete blogs weer aan het lezen! Malou x

 7. 1 januari 2018 / 14:21

  Leuke tips ik heb vandaag ook een vrij relaxte dag met netflix, bloggen en foto’s maken. Mijn man daarin tegen is alweer aan het werk haha

 8. 1 januari 2018 / 15:02

  Wij houden pyjamadagje vandaag. Lekker thuis met z’n viertjes en even niets moeten

 9. 1 januari 2018 / 19:30

  Wat een heerlijke tips! ‘Helaas’ moeten wij op 1 januari altijd langs de familie om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Deze week nog wel een aantal vrije dagen, dus wie weet kan ik nog wel een lekker leesdagje inplannen.

 10. 1 januari 2018 / 22:39

  Wat een fijne tips en er zitten zeker goede ideeën tussen, waar je niet altijd meteen aan denkt bij Nieuwjaarsdag. Zelf heb ik ook een kleine opruiming gedaan van mijn kamer en dat voelde heel goed. Verder heb ik lekker geknutseld, geblogd en ben ik even langs gegaan bij mijn opa en oma om hen een fijn Nieuwjaar te wensen.
  Gelukkig 2018! 🙂
  Romy heeft geplaatst: Happy 2018! | Mijn doelen voor 2018My Profile

 11. 3 januari 2018 / 00:06

  Ik werd op oudjaarsdag ziek wakker, sliep vervolgens de hele nacht niet door geluidsoverlast van buren en heb uiteindelijk de hele nieuwjaarsdag op de bank gelegen. 🙂 Weer eens wat anders dus, al moet ik zeggen dat ik oud en nieuw normaal ook niet echt vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.