Jane Iredale Fashion Forward Fall collection 2016

Home » Jane Iredale Fashion Forward Fall collection 2016

jane-iredale-make-up-review-2

Koude nachten, ijs op de autoramen en wolkjes blazen als je naar buiten gaat. Yep, de herfst – of moet ik zeggen winter? – is begonnen. Voordeeltje hiervan is dat er weer allemaal mooie najaarscollecties uitkomen en daar is de Jane Iredale Fall collection er één van. Ik review de Smooth Affair for eyes oogschaduw, de Retractable brow pencil en de Pure Moist lipstick voor je!

jane-iredale-make-up-review-1

Jane Iredale

Jane Iredale staat vooral bekend om haar make-upproducten die zijn gebaseerd op mineralen. De producten hebben een unieke en natuurlijke samenstelling waardoor het merk echt bijdraagt aan een gezonde huid.

De Fall collection 2016 mag dan maar drie verschillende make-upproducten bevatten, ze zijn wel in vele kleuren verkrijgbaar!

jane-iredale-smooth-affair-for-eyes-eye-shadowprimer-gold-review-1 jane-iredale-smooth-affair-for-eyes-eye-shadowprimer-gold-review-2

Smooth Affair for eyes – €35,-

De Smooth Affair for eyes is een crème-poederformule die kan worden gebruikt als oogschaduw of primer. Het product belooft lang te blijven zitten en is makkelijk aan te brengen. Het zorgt er voor dat fijne lijntjes verminderen, zodat je ogen er fris blijven uitzien. Dat willen we allemaal wel toch?!

De oogschaduwcrème is verkrijgbaar in zes kleuren en zijn boterzacht; Petal (transparant roze), Lemon (mat, transparant geel), Naked (transparant nude), Iced Brown (transparant goudbruin), Canvas (transparant champagne) en Gold (transparant, intens goud).

Ik laat de kleur Gold aan je zien!

jane-iredale-smooth-affair-for-eyes-eye-shadowprimer-gold-review-swatch

Gold is een shimmery, gouden, licht transparante kleur die heel subtiel is. Hij heeft overeenkomsten met mijn eigen huidskleur, waardoor hij er niet echt uitspringt op de foto. De kleur is in het echt goed te onderscheiden, maar smelt als het ware samen met mijn huidstint. Hij is zacht en brengt makkelijk aan met je vingers.

Op mijn oogleden staat het subtiel en in het begin ziet het er fris uit. Helaas loopt het gedurende de dag nogal uit en merk ik dat hij gaat ophopen in mijn arcadeboog. Iets wat ik niet verwacht had na de fijne beloftes.  Jammer!

De foto waar ik hem draag, zie je helemaal onderaan dit artikel.
jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-review-1 jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-review-2

Retractable Brow Pencil – €25,-

De Retractable Brow Pencil vult en definieert je wenkbrauwen op een professionele manier met de fijne uitschuifbare precisiepunt van 1,7mm waarmee je haarfijne lijntjes kunt zetten. Ook zit er een handig borsteltje (spooly) aan de andere zijde om te shapen, te vervagen en te verzorgen. Wat ik superfijn vind is dat de formule langhoudend en waterproof is en daardoor niet uitloopt.

De Brow pencil is beschikbaar in drie kleuren die een medium dekking bieden en die één worden met de natuurlijke haarkleur: Dark Brunette (intens chocoladebruin), Blonde (goudbruin), Brunette (roodbruin).

jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-review-swatch

De kleur Dark Brunette is perfect voor mij! Hij is stevig genoeg om mooie, strakke lijntjes mee te zetten, maar ook niet te zacht zodat het haast een smeerboel wordt. Ik vind hem precies goed en hij behoort al een tijdje tot mijn favoriete wenkbrauwproduct!jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-review-3

De spooly. jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-review-before-4

Dit zijn mijn natuurlijke wenkbrauwen.

jane-iredale-eye-brow-pencil-dark-brunette-after-review-5

Hier draag ik de Rectractable Brow Pencil in Dark Brunette. Mijn wenkbrauwen zien er direct voller uit, maar het blijft natuurlijk ogen.

jane-iredale-pure-moist-lipstick-cindy-review-1 jane-iredale-pure-moist-lipstick-cindy-review-2

Cindy Pure moist lipstick – €24,-

Dan komen we aan bij de lipstick. Cindy is een nieuwe kleur en is een klassieke, rode tint. Er zitten ultra hydraterende oliën in van avocado en zonnebloempitten die de delicate huid van de lippen beschermen en verzorgen. De lipstick is geparfumeerd met vruchtenextracten van granaatappel en zwarte bes, die samen twee krachtige antioxidanten vormen. Het leuk is dat deze lipstick in wel 25 verschillende kleuren te koop is. Genoeg keuze dus!

jane-iredale-pure-moist-lipstick-cindy-review-swatch

Cindy.

De Pure Moist lipstick voelt inderdaad heel verzorgend aan, maar wel met de kleur van een goed gepigmenteerde lipstick. Hij is romig en zacht. De lipstick vervaagt geleidelijk, maar trekt wel in je lippen, waardoor ze gekleurd blijven. Ik zou hem na een maaltijd even bijwerken zodat hij wat strakker en netter op je lippen zit.

jane-iredale-make-up-review-pure-moist-lipstick-cindy-eye-brow-pencil-dark-brunette-eye-shadow-primer-gold

Dit is de totale look die ik met de Jane Iredale Fast Forward Fall collection 2016 gemaakt heb. Op mijn oogleden zit de Smooth Affair for eyes, maar deze zie je niet zo heel goed terug doordat hij samensmelt met mijn huidskleur. Hij geeft wel een mooie gloss aan je ogen. Helaas blijft hij niet zo goed zitten als beloofd wordt en is het in de loop van de dag in mijn arcadeboog gaan ophopen.

De Brow Pencil is daarentegen echt mijn favoriet van deze drie producten! Hij blijft goed zitten, brengt snel aan en is de perfecte kleur voor mijn wenkbrauwen.

De Pure Moist lipstick is fijn, hij draagt comfortabel en is makkelijk aan te brengen. Wel vervaagt hij vrij gemakkelijk en is de intensiteit weg, maar doordat de kleur wel in je lippen trekt, behoud je de rode kleur.

De Jane Iredale Fast Forward Fall collection 2016 is nu te koop bij schoonheidssalons die dit merk verkopen of via Parfuma.com en Glamskin

Ben jij al bekend met Jane Iredale cosmetica?

handwritten-liefs-liset

Leave a Reply

Your email address will not be published.