6 Dingen waar wij vrouwen zelfverzekerder in mogen zijn

Iedereen heeft zo zijn onzekerheden. Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één vrouw bestaat die dat niet heeft. Maar teveel onzekerheid kan weer leiden tot passief gedrag of je zwakker voelen dan dat je bent. Er zijn namelijk een heleboel dingen waar je echt wel wat meer zeker over mag zijn. Gewoon doen en gaan. Daarom: 6 dingen waar wij vrouwen zelfverzekerder in mogen zijn!

1. Je talent erkennen

Niets zo erg als denken dat je totaal geen talent bezit. Of nergens goed in bent. Kijk ook in kleine, minder voor de hand liggende dingen, want ècht waar, er schuilt allemaal talent in ons. Leer jezelf kennen en ontdek waar jij goed in bent of wat je altijd makkelijk afgaat en ook nog eens plezier in hebt!

Zo durf ik er openlijk voor uit te komen dat ik goed ben in schrijven. Dat is niet arrogant, maar zelfbewust van wat je kunt. Je mag er echt wel voor uit komen dat je ergens goed in bent en dat ook uiten. Dat maakt je zelfverzekerd en krachtig!

2. Alleen op reis

Niet iedereen is er zo happig op om alleen te reizen, maar soms kan dat gewoon niet anders. Je kunt hierdoor natuurlijk alleen thuis blijven zitten en kom je niet verder door angsten of onzekerheid. Maar wat als je het nu gewoon eens zou doen? Voel je je dan niet on top of the world? Wat een krachtige, zelfstandige vrouw ben je dan! Je doet het helemaal alleen, hebt alle regie in de hand en je maakt een prachtige reis die je misschien nog wel meer inzichten geeft.

3. Emotie is je sterke kant

Ja, wij vrouwen zijn nu eenmaal emotionelere wezens dan mannen. Maar helpt dit je ook niet om te zien wat iemand echt nodig heeft? Soms moet je echt wel even je ratio gebruiken, maar vergeet niet dat gevoel er niet voor niets zit. Het helpt je om intuïtief aan te voelen wat goed voor je is of goed is voor anderen. Schakel het alsjeblieft niet uit om een koele kikker en emotieloos te worden. Het helpt je om een juist pad te bewandelen in het leven waarmee jij je dromen kun waarmaken, zonder andere mensen daarmee te benadelen. Gevoel zegt alles.

4. Fileparkeren

Dit is heel basic en praktisch, maar fileparkeren is iets wat ik zelf al jaren doe en me gelukkig ook prima afgaat. Ik heb jaren in een straat gewoond waarbij ik dit moest doen en daarom lukt het me nu ook 9 van de 10 keer in één keer. Er lijkt zo’n hoge drempel te zijn om dit te doen, maar echt; als je het gewoon blijft doen, dan komt er een dag dat je een grote ster in fileparkeren bent. Geen onzekerheden, maar lekker oefenen! Laat iedereen maar lullen, fileparkeren is tha bom!

5. Jezelf een positieve levenshouding aanmeten

Het is zo makkelijk om altijd maar weer in die diepe put te belanden als dingen niet gaan zoals je zou willen dat ze gaan. En ja, soms zijn dingen behoorlijk rot. Niet alles is positief te denken, maar het is wel goed om dingen sneller te accepteren en er iets aan te doen.

Heb je er invloed op? Doe er dan zeker wat aan. Dat helpt je om het te accepteren en weet je tenminste dat je er alles aan gedaan hebt. Kun je er niets aan doen om de situatie te verbeteren? Dan is het doorgaan en het roer omgooien. Gewoon een nieuw pad bewandelen en de schepen achter je te verbranden. Je ratio helpt je dan om je emotionele ‘ik’ te sterken en verder te kunnen.

6. Je lichaam respecteren

Je hoeft Instagram maar te openen en je wordt dood gegooid met prachtige mensen die hun perfecte lichaam willen showen. Of kijk eens in de bladen, allemaal picture perfect. Althans, zo lijkt het. Ook deze mensen kunnen onzeker zijn. Besef dat geen één lichaam als het mooiste wordt bestempeld. Dat ieder lichaam mooi is zoals het gemaakt is.

Ook als je wat aangekomen bent, striae hebt gekregen door de zwangerschap of huidproblemen hebt; jij bent wie je bent en probeer je sterke, mooie kanten belichten. Blijf hierin ook lief voor je jezelf. Je hebt er helemaal niets aan als je altijd maar onzeker bent geweest over je lichaam en niet hebt genoten van alle mooie dingen die er zijn.

Waar mogen vrouwen nog meer zelfverzekerd over zijn volgens jou? Laat het me weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Liefs Liset

11 Reacties

 1. 8 januari 2017 / 11:24

  Vooral talent erkennen en lichaam respecteren is nogal een dingetje hoor! Alleen op reis zal ik niet zo snel gaan doen. Fileparkeren heb ik gelukkig wel onder de knie :-)!
  Femke heeft geplaatst: Chit Chat on Sunday #1My Profile

 2. 8 januari 2017 / 16:32

  Wat een mooi en positief artikel! Hihi fileparkeren kan ik ook goed! En alleen op reis kan ik elke vrouw aanraden. Heerlijk om te doen en om tot rust te komen!
  Eva heeft geplaatst: HAPPY things #50My Profile

 3. 8 januari 2017 / 19:55

  Wauw, wat een heerlijk power-artikel! Het lijkt mij heerlijk om nog een keer alleen op reis te gaan!

 4. 9 januari 2017 / 17:32

  Mooi overzicht! Helemaal waar!! Maar blijft lastig 😉
  Eva heeft geplaatst: HeroineMy Profile

 5. 9 januari 2017 / 22:05

  Wat een mooi artikel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf overal wel in herken… Ik ben gewoon iemand die overal over kan twijfelen. Ook over mezelf 😉
  Teddy heeft geplaatst: Moody monday #35My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.