Bourjois Happy Light foundation & Color Edition 24H cream to powder eyeshadow

Bourjoist happy light foundation n52 light beige Color edition 24h kaki cheri

Bourjois is voor mij de ster onder de drogisterijmake-up. Met kop en schouders torent dit merk boven alle andere merken uit. En niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor het luxegevoel en de prachtige verpakkingen. Vrouwelijkheid ten top! Etos had afgelopen week een 1+1 gratis actie waarbij alle producten van Bourjois aan meededen. Omdat ik al zo’n fan van hun blushes en creamshadows was, snuffelde ik even lekker rond. Ik nam de Happy Light foundation mee en de Color Edition 24H cream to powder eyeshadow.

Bourjois Color Edition 24H cream to powder eyeshadow

Bourjois Color edition 24h kaki cheri

Bourjois Color edition 24h kaki cheri 1

De Color Edition 24H cream to powder eyeshadow is een oogschaduw die eerst aanvoelt als een crème en daarna verandert in een poederoogschaduw. Zodra je hem aanbrengt op je ooglid wordt hij zachter en poederiger. Ideaal! De Color Editions zijn in zes kleuren verkrijgbaar.

Bourjois Color edition 24h kaki cheri 3

Bourjois Color edition 24h kaki cheri 5

Nu had ik een paar maanden geleden al kennis gemaakt met de Color Edition in de kleur Glacé de Petale – een oudroze kleur. Deze beviel me zo goed dat ik graag nog een kleurtje wilde aanschaffen! Groen leek me een mooie kleur en is net weer even iets anders dan het bekende goud/bruine kleurtje. Het fijne van deze oogschaduws vind ik toch wel dat je ze snel en gemakkelijk aan kunt brengen met je vingers. Je hebt geen kwasten nodig!

Bourjois Color edition 24h kaki cheri 4

Bourjois Color edition 24h cream to eyeshadow kaki cheri swatch

Kaki Cheri is een mooie, mosgroene kleur met een gouden glans. Hier en daar zie je minuscule glittertjes, die je ogen laten sprankelen!
Bourjois happy light foundation beige claire beautydagboek

Een ooglook is zo gepiept! Je wrijft een beetje met je vinger in het potje en brengt de oogschaduw eerst wat deppend aan om de pigmentatie goed op te bouwen. Daarna kun je gerust gaan blenden met je vingers tot aan de arcadeboog. Zo krijg je een natuurlijke overloop en is je make-up in no-time klaar. Eventueel kun je met een klein, stevig kwastje nog een lijntje onder je ogen aanbrengen met deze oogschaduw, dat vind ik toch wel een erg mooi effect geven. Het is net even iets meer af! Ook blijft hij goed zitten en kan ik de hele dag genieten van deze mooie kleur.

Bourjois Happy Light foundation
Bourjois happy light foundation n52 light beige 1

De Bourjois Happy Light foundation is een foundation die voor een stralende en egale teint zorgt onder alle lichtomstandigheden. Daarnaast corrigeert het je huid zonder een ‘maskereffect’ te geven. Ook laat het je huid oplichten zoals een highlighter dat zou doen. Kortom, het ultieme licht, gevangen in een flesje foundation.

Bourjois happy light foundation n52 light beigeNu heb ik deze foundation al in de kleur Rose vanilla (N51). Dit is trouwens ook de allerlichtste kleur die in deze foundationlijn zit. Ik ontving de Happy Light foundation al een paar maanden geleden, maar hij bleek een roze ondertoon te hebben. En laat ik nu net een gele ondertoon in mijn huid hebben! De foundation beviel me erg goed – oeps..nu verklap ik het al – en daarom zocht ik in het schap naar de juiste tint. Ik kwam uit op de kleur Light beige (N52) die een gele ondertoon heeft. In het flesje lijken de kleuren Rose vanilla en Light beige niet veel van elkaar te verschillen, maar als je straks de swatches ziet, kun je duidelijk het verschil zien.
Bourjois happy light foundation n52 light beige 3

Ik ben dol op pompjes! Het werkt prettig, is hygiënisch en het ziet er zo leuk uit! Ik wil gewoon alles in pompjes hebben, haha.

Bourjois happy light foundation n52 light beige ingredienten

In de ingrediëntenlijst kom je heel wat siliconen tegen, maar ik heb daar zelf geen last van. Zoals jullie vast wel weten heb ik een gevoelige/droge huid en ben ik heel kieskeurig in mijn make-up. Gelukkig heb ik geen last van de siliconen en het kleine beetje parfum wat erin zit, geeft mij ook geen irritaties. Nee, ik ben erg tevreden!

Bourjois happy light foundation n52 Light beige swatch

Okee, de swatches! De juiste kleur voor mijn huid is Light beige (N52) en zoals je ziet is Rose Vanilla (N51) een stuk meer roze/oranje. Light beige is gelig van kleur en past perfect bij mijn huid. Gebruik ik Rose Vanilla, dan lijkt het net alsof ik het heel warm heb en een rode kop heb. Haha, dat is dus juist wat ik NIET wil.

Bourjois happy light foundation light beige full face 2 Bourjoist happy light foundation light beige full face

Natuurlijk kan ik je het uiteindelijke resultaat niet onthouden. In alle haast ben ik vergeten foto’s te maken zonder de foundation, maar ik kan je vertellen dat mijn huid redelijk rustig was. Wel had ik wat rode vlekjes van het epileren en heb ik op mijn wangen wat sproetjes. De dekking van de foundation is vrij licht, maar niet zo licht als een getinte dagcreme. Hij geeft je voldoende dekking om roodheden te verdoezelen, maar laat sproetjes en moedervlekken wel doorschijnen. Ik vind hem ideaal als je niet een enorme probleemhuid hebt, maar wel wat roodheden wilt verdoezelen en een iets egaler gelaat nastreeft.

De substantie is vrij vloeibaar, hij druipt haast van je handen. Hij smeert lekker uit en laat zich goed verdelen. De finish is niet te poederig, maar geeft  je huid een gezonde en glowy uitstraling zonder met een enorm vet hoofd rond te lopen. Daarom is hij denk ik voor veel huidtypes geschikt. Voor de hele vette misschien niet, maar ik denk dat de normale tot droge huid hier heel blij van wordt!

Bourjoist happy light foundation n52 light beige Color edition 24h kaki cheri 1

Conclusie

Je kunt het al een beetje raden, ik ben erg enthousiast over de Happy Light foundation en de Color Edition 24 H cream to powder eyeshadow! Laatstgenoemde vind ik erg prettig in gebruik omdat je hem makkelijk met je vingers kunt aanbrengen en blenden. Easy peasy! En ook niet geheel onbelangrijk; hij blijft ontzettend goed zitten. De Happy Light foundation heeft een lichte tot medium dekking en smeert lekker uit. Hij laat roodheden verdwijnen, maar sproetjes en moedervlekjes blijf je zien. De finish is gezond en glowy, dus heb je een normale tot droge huid, dan zit je helemaal goed!

Heb jij al een van deze producten geprobeerd? 

Handwritten liefs liset

26 Reacties

 1. 19 mei 2014 / 07:51

  Wat een prachtig resultaat! Ik vind de foundation heel erg natuurlijk en ik vind het leuk dat je sproetjes er nog doorheen zichtbaar zijn! En de oogschaduw vind ik ook heel bijzonder; toffe kleur zeg!

 2. 19 mei 2014 / 08:15

  Ik vind Bourjois ook zo’n fijn merk! Vooral de blushes. Heb deze foundation nog nooit geprobeerd, maar hij lijkt me wel heel fijn!

 3. 19 mei 2014 / 08:30

  Van de week heb ik nog staan twijfelen bij de oogschaduw. Heb het niet gedaan, maar zoals ik nu bij jou zie ziet het er perfect uit!

 4. 19 mei 2014 / 10:04

  Wauw, de foundation is echt heel mooi, je krijgt er ook zo een mooie zomerse glow van! De oogschaduw vind ik ook prachtig <3 Twee top producten zo te zien!

 5. 19 mei 2014 / 10:18

  Ik was al nieuwsgierig naar deze foundation en nu dus nog meer! Toch eens kijken of ik ergens een beetje kan testen ofzo.

 6. faat
  19 mei 2014 / 10:45

  Ik vind vooral de oogschaduw prachtig! Nu met het mooie weer draag ik zelf liever een bb cream.

 7. Beautyinsideandout.nl
  19 mei 2014 / 11:06

  Vooral de oogschaduw is heel erg mooi;)

 8. 19 mei 2014 / 11:49

  Oh wat een fijne review! Prachtige foto’s heb je gemaakt en wat ben je toch mooi om naar te kijken! Bourjois is een grote favoriet van mij als het gaat om foundations. Ik heb ook zo’n color edition oogschaduw in de kleur donkerpaars. Erg handig en het blijft goed zitten!

 9. inspiredbylifee
  19 mei 2014 / 12:28

  Mooie producten, die oogschaduw staat je goed!

 10. 19 mei 2014 / 12:28

  Fijne review Liset! Ziet er erg goed uit deze foundation! Ik ga hem onthouden!

 11. 19 mei 2014 / 14:51

  Ik ben ook echt een Bourjois fan in hart en nieren!
  Zelf heb ik uit deze lijn oogschaduw de gouden variant en die is echt mijn everyday favorite!
  Naar die happy light foundation ben ik al een tijdje erg benieuwd! 🙂

 12. 19 mei 2014 / 21:03

  wat leuk dat de producten zo meevallen en goed bevallen! die glitters zijn echt prachtig in de oogschaduw! liefs,

 13. 20 mei 2014 / 09:56

  Bourjois is mijn favoriete foundation merk! Ik gebruik al een hele tijd de Flower Perfection en Healthy Mix foundation. Ik heb altijd N51 maar op deze foto’s vind ik ze er toch wat te oranje uitzien. Misschien dat ik ze eens in de winkel moet swatchen =)

 14. 21 mei 2014 / 21:41

  Wat een mooie foto’s! Ik gebruik dezelfde foundation nu een hele poos en ik vind ’em erg fijn. Die oogschaduw is ook mooi trouwens!!

 15. 21 mei 2014 / 22:30

  Klinkt goed, ik draag alleen nooit foundation! Altijd bb cream haha :)die oogschaduw ziet er heel mooi uit, lijkt me erg fijn omdat ie zo praktisch en snel is! Leuke postxx

  Mymakeupmemoire.blogspot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.