Catrice nieuwe collectie 2017 | The Modern Matt collection eyeshadow palette

Ieder half jaar wisselt Catrice haar assortiment en iedere keer ben ik weer benieuwd naar wat er weg gaat en bij komt. Het nieuwe Catrice The Modern Matt collection eyeshadow palette sprong er voor mij uit , ik ben namelijk gek op matte oogschaduw. Hoe zal hij mij bevallen? In deze review ga ik hem swatchen en maak ik een ooglook voor je!

Catrice 010 The Must-Have Matts eyeshadow palette

Het palette bevat acht verschillende oogschaduws en twee aparte tinten die bedoeld zijn om mee te highlighten en je ogen vorm (sculpt) te geven.

Het palette zit in een plastic, doorzichtig doosje en op de voorkant is met zilverkleurige letters de naam beschreven. Strak en clean, precies zoals ik het mooi vind.

Het palette bevat allemaal matte tinten en er zitten neutrale tinten in die neigen naar beige, taupe, grijs, lichtpaars en aubergine. Tinten die goed draagbaar zijn! Helaas hebben de kleuren geen namen, maar meestal is dit ook niet het geval bij Catrice paletten.

De pigmentatie is redelijk te noemen. Ik vind dat je de kleuren wel goed op moet bouwen voordat je een intens(er) effect krijgt. Vooral de iets lichtere tinten (zoals de vierde van rechts) komen niet zo goed op mijn huid over, maar dat heeft ook te maken met het feit dat ze lijken op mijn huidskleur.

Op bovenstaande foto zie je helemaal links de zwarte ‘sculpt’ kleur en de tweede, witte kleur is de ‘light’ kleur die ook wel als highlighter gebruikt kan worden voor onder je wenkbrauwen of in je binnenste ooghoek.

Op naar de ooglook! Ik koos ervoor om de lichte crèmekleuren op mijn bewegend ooglid te doen en de iets meer taupe en mauve kleuren in mijn arcadeboog en buitenste ooghoeken aan te brengen. De witte ‘light’ kleur bracht ik aan in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauwen. De ‘sculpt’ kleur bracht ik met een dun lijntje aan op mijn bovenste wimperlijn voor wat meer diepte.

Op mijn ogen doen de donkere kleuren het goed, de lichtere kleuren vind ik van iets mindere kwaliteit. De kleuren zijn geschikt om iedere dag te gebruiken, zeker als je houdt van een draagbare look.

Zou ik dit palette aanraden? Nee, ik vind hem daarvoor niet goed gepigmenteerd genoeg en ik vind de kleuren ietwat grauw overkomen. Dat laatste is natuurlijk een persoonlijke voorkeur, misschien zijn dit juist wel jouw kleuren! Jammer, maar dit is het helaas niet voor mij.

Het Catrice The Modern Matt collection eyeshadow palette is te koop bij Kruidvat voor €4,99.

Heb jij al iets uit de nieuwe voorjaarscollectie van Catrice gekocht?

Liefs Liset

14 Reacties

 1. 4 februari 2017 / 07:52

  Jammer dat het palette niet helemaal is wat je er van had verwacht. Altijd een tegenvaller als de (lichtere) kleuren het niet zo goed doen op het ooglid. Mooie look heb je wel gemaakt, de lipkleur is mooi ook. Enne, ik kom er net dus achter dat ik jou nog helemaal niet volgde op Instagram, dat meteen dus maar eens geregeld!
  Femke heeft geplaatst: Review: Anastasia Beverly Hills Brow WizMy Profile

 2. 4 februari 2017 / 08:19

  Wat jammer dat hij een beetje tegenvalt! Als je hem zo ziet lijkt het een prachtig palette! Ik vind sowieso het wel altijd fijner om matt en shimmer te combineren, dan lijkt het net iets meer alsof je ogen leven weet je wel.
  Marieke | Bluebell Forest heeft geplaatst: Rabarber petit caféMy Profile

 3. 4 februari 2017 / 08:52

  Super zonde dat de kleuren niet helemaal naar wens uitpakken wanneer ze zijn aangebracht. Ondanks dat heb je wel een prachtige look gecreëerd Liset! Maar op basis van deze review zou ik hem niet kopen. Jammer want Catrice kan zoveel beter!
  Svenja heeft geplaatst: Mijn pastelroze wishlistMy Profile

 4. 4 februari 2017 / 08:56

  Bij Catrice is het altijd afwachten. Toch vind ik je look wel echt heel mooi! Ik hou van dit soort kleurtjes

 5. 4 februari 2017 / 11:19

  Jammer dat hij niet helemaal beviel. Vind de foto’s die je hebt gemaakt wel erg leuk! mooie en leuke blog heb je.

 6. 5 februari 2017 / 10:16

  Hmm, jammer van de pigmentatie! De kwaliteit van Catrice oogschaduwpalettes vind ik helaas vaak tegenvallen, het is ook erg lang geleden dat ik voor het laatst een palette heb geprobeerd. De mono oogschaduws daarentegen zijn wel vaak ontzettend mooi.
  Anna heeft geplaatst: REVIEW | DOUGLAS CONTOURING PALETTEMy Profile

 7. 5 februari 2017 / 12:48

  Ai jammer dat dit palette niet zo’n succes is, vind je look trouwens wel super mooi! x

 8. 5 februari 2017 / 16:24

  Hm, jammer dat het niet is zoals je ervan verwacht had. Hij ziet er namelijk wel super mooi uit! Wel kleuren die ik zelf echt prachtig vind om te gebruiken.

  xoxo

 9. 6 februari 2017 / 01:15

  Wauw, ik vind ‘m onwijs mooi! En wat heb je prachtige foto’s gemaakt:-)
  Super leuke blog heb je trouwens<3
  Liefs, Florentine

 10. 25 juni 2017 / 11:21

  Ben weer even lekker op je site aan het rondneuzen en ik word altijd zo blij van jouw mooie foto’s en goede reviews! Prachtig palette dit, heb ‘m al een paar keer zien liggen en misschien dat ik ‘m na deze review toch maar ga meenemen de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.