De nieuwste SUITSUIT Fab Seventies koffer in Coral Cloud

SUITSUIT Fab Seventies koffer review

Op reis gaan is sowieso al leuk, toch? Maar je maakt het nog een stuk leuker als je ook nog eens een toffe koffer mee neemt! Ik ben stiekem al jaren verliefd op het design en kleuren van de SUITSUIT koffers en nu hebben ze een nieuwe lijn! De SUITSUIT Fab Seventies koffer is geinspireerd op de jaren ’70 en komt in hele leuke kleurtjes.

SUITSUIT Fab Seventies koffer review

SUITSUIT Fab Seventies koffer in Coral Cloud

Dat dit één van de meest leuke koffermerken is dat mag geen verrassing zijn. SUITSUIT heeft geen saaie, metalen blikken, maar mooie ronde vormen, een prachtig seventies design en hippe kleuren. Echt waar, ik heb nog nooit eerder zulke mooie koffers gezien. Ik vind zo’n retro look super leuk en het maakt hem net een tikkeltje anders dan de meeste koffers.

Ben je niet zo van het roze? Dan hebben ze hem ook nog in een blauwe en groene kleur, die ook zeker de moeite waard zijn. Aangezien ik van een vrolijke touch houd op vakantie, koos ik voor de kleur Coral Cloud; een zachtroze kleur die niet te fel is en overal mee te combineren is.

De details zitten hem in de afwerking. De goudkleurige stang die uitschuifbaar is en de camelbruine tinten in de ritsen, het handvat en de wielen. Het past allemaal perfect bij elkaar en je krijgt hierdoor echt zo’n vintage gevoel. Ik hou hier van!

SUITSUIT Fab Seventies koffer Coral Cloud

SUITSUIT Fab Seventies koffer Coral Cloud

SUITSUIT Fab Seventies koffer Coral Cloud

Kenmerken

Dat een koffer niet alleen maar mooi moet zijn, dat moge duidelijk zijn. Specificaties zijn iets waar je rekening mee wilt houden als je het vliegtuig ingaat en daarom wil je dit natuurlijk weten:

 • De koffer bestaat uit twee delen: een hoofdvak met een tweeweg-ritssluiting en een open, ruim vak.
 • Er zit een handvat aan de boven- en zijkant
 • De afmetingen zijn 43 (breedte) x 26 (diepte) x 66 (hoogte) cm
 • De inhoud is 65 liter en hij weegt 3,7 kg
 • De koffer heeft een uitschuifbare, verstelbare trekstang
 • Bevat een cijferslot en TSA-cijferslot (handig voor als je naar Amerika reist)
 • Vier wielen die 360º draaibaar zijn
 • Hij is hardschalig waardoor je minder beschadigingen krijgt

En hij heeft natuurlijk een kleurtje die je zo herkend op de loopband!

SUITSUIT Fab Seventies koffer

Wat past er in? 

In totaal heeft de SUITSUIT Fab Seventies kofferlijn drie formaten; 55 cm, 66 cm en 76 cm. De koffer die ik heb is 66 cm hoog. Een ideaal formaatje voor als je een lang weekend of zelfs een week weg gaat.

De koffer is praktisch en makkelijk in te delen, vooral omdat er extra vakjes in het grote ritsvak zitten. Hierin stop ik mijn sokken, ondergoed en bh’s. Heel handig! Zo blijven ze mooi op hun plek er raakt het niet weg in een groter vak.

SUITSUIT Fab Seventies koffer

Een lang weekend of midweek

De koffer heb ik voor de foto ingepakt voor een week weg en dan past het allemaal precies. Schoenen passen er niet meer bij en ook mijn grote toilettas met crèmes en make-up is iets wat ik apart moet inpakken, maar voor de rest is het een fijn formaatje. Ik zou hem dan ook aanraden voor een (lang) weekend of een midweek. Ga je een volle week weg en wil je alles in één koffer doen, dan raad ik je de 76 cm aan.

Vanwege het tussenformaatje kan ik hem lekker veel gebruiken, want hoe vaak ga je nu echt een volle week op vakantie per jaar? Ik maar één keer! Je gaat vaker eens een weekendje of midweek weg en daarom ben ik heel blij met de 66 cm.

De koffer schafte ik aan bij Duifhuizen tassen en koffers, waar ik al eerder mijn Michael Kors tas bestelde. Ze hebben natuurlijk een webshop met een groot en uitgebreid assortiment, maar je kunt ook eens in hun fysieke winkels gaan rondkijken om zo verschillende merken en modellen met elkaar te kunnen vergelijken. Voor mij zit het filiaal in Drachten het meest dichtbij, maar er zitten in totaal 25 winkels verspreid in Nederland, dus vast ook eentje bij jou in de buurt waar je naar binnen kunt stappen!

De SUITSUIT Fab Seventies koffer 66 cm kost €149,95. Kies je voor een maatje kleiner van 55 cm, dan is deze 129,95 en de grote koffer van 76 cm kost €169,95.

Wat vind jij van deze nieuwe koffer van SUITSUIT?

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

20 Reacties

 1. 26 augustus 2018 / 12:42

  Ik vind hem prachtig! Sterker nog, ik zit erover te twijfelen om een kleine variant te bestellen die als handbagage meekan. Binnenkort ga ik een weekendje weg met m’n werk en dan lijkt deze me heel praktisch. En mooi 😉

 2. 26 augustus 2018 / 21:20

  Ik vind SuitSuit ook oprecht een geweldig merk. Wat een schitterende koffer heb jij uitgekozen! In zo’n mooie roze koffer is het alleen maar een nóg groter feest om op vakantie of een weekendje weg te gaan 🙂
  Romy heeft geplaatst: Ha, hoe bevalt mijn nieuwe baan eigenlijk?My Profile

 3. 27 augustus 2018 / 09:19

  Wat een prachtige koffer is dat zeg! En mooi stilleven heb je er van gemaakt met die strohoed er op!

 4. 27 augustus 2018 / 09:44

  Oehh deze heb ik al vaker voorbij zien komen! Echt prachtige koffers. Ik heb alleen nog nooit een koffer aangeschaft ik leen er altijd eentje 😛

 5. Anja
  27 augustus 2018 / 10:10

  Heb deze inderdaad al vaker voorbij zien komen, maar nooit de binnenkant gezien. Lijkt me een hartstikke handige koffer.

 6. 27 augustus 2018 / 13:56

  Leuk zeg, het enige wat me tegenhoudt is de angst dat deze gestolen zou worden op de bagageband!

 7. 27 augustus 2018 / 19:12

  Een mooie koffer met een zachte kleur roze. Dat is mooi! Volgens mij ook genoeg ruimte om spullen mee te nemen. Behalve voor mij. Ik neem altijd teveel mee.
  MC Kleuver heeft geplaatst: De Jongen #75 | Op de heiMy Profile

 8. 27 augustus 2018 / 20:16

  Hele mooie koffer deze. Wij zijn zelf ook fan van SuiSuit en hebben sinds dit jaar ook allemaal een eigen koffer van dit merk.

 9. 29 augustus 2018 / 11:16

  Ah suit suit heeft zulke leuke koffers! Ook deze is echt weer zo cute!

 10. Mieke | mieksmind
  29 augustus 2018 / 18:14

  Oh ik ben jaloers op je hoor dat je deze koffer gekregen hebt hihi! Een SuitSuit koffer staat al even op mijn wishlist. Love it! top design

 11. 29 augustus 2018 / 22:08

  Wauw die kleur is echt zo cool! Wij hadden altijd een heel lelijke, lompe en knalrode haha. Maar goed meestal gebruikte ik gewoon een grote sporttas voor mijn kleding enzo
  Danielle heeft geplaatst: Wat kijken Dex en Odin op Netflix #2My Profile

 12. 31 augustus 2018 / 14:14

  Ik houd echt van deze koffers ! Ze zien er zo gaaf uit.

 13. 1 september 2018 / 10:42

  Ik ben dol op suitsuit.
  Wat een mooie koffer! ❤️ ❤️
  Ik wil ook zo graag een suitsuit koffer, welke weet ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.