De ultieme zomerkleur! Essie Bikini so teeny nagellak

Essie Bikini So Teeny review 1

Toen ik vorige week de zomer in mijn bol had met dat mooie weer, kon ik niet anders dan een heel vrolijk en fris nagellakje mee te nemen. Nagellak vind ik in een outfit je look echt afmaken en omdat ik al zo lang een kleurtje van Essie op het oog had, nam ik de hemelsblauwe Bikini so teeny mee!

Essie Bikini So Teeny review 2

Essie

Essie staat bekend om haar salonwaardige kwaliteit lakjes en is daarom immens populair. Bloggers lopen er mee weg en ik ben er daarom ook erg blij mee dat het sinds een aantal jaar gewoon in de winkel te koop is. Mijn eerste potje van Essie moest ik destijds via internet bestellen omdat het nog niet voor de gewone consument te koop was. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kun je rustig de Etos of DA binnen lopen voor jouw portie Essie. Essie Bikini So Teeny review 3

De kleur die ik mee nam is Bikini so teeny, ooit uitgebracht in de gelijknamige limited edition zomercollectie van 2012. Ik was toen al dol op die kleur en thank god! dat deze kleur nu in het vaste assortiment zit. De kleur kun je het beste omschrijven als hemelsblauw met een lavendelpaarse touch. Heel fris en zomers!

Essie Bikini So Teeny review 6

Het kwastje is prima, hij lakt in een paar veegjes je hele nagel. Wel vind ik de lak iets aan de dikke kant, waardoor het me niet zo goed lukt om een dun laagje aan te brengen. Ik vind een dun laagje aanbrengen het meest prettig omdat de nagellak dan wat sneller droogt en ook minder gauw gaat chippen (afbladderen) vanwege een onnodige, dikke laag. Essie Bikini So Teeny review 4

De nagellak is goed dekkend. In twee laagjes ben je echt wel klaar! Als basis gebruik ik wel een basecoat, zodat de nagellak beter blijft zitten. Een topcoat als laatste stap vind ik dat weer niet zo fijn omdat de nagellak hierdoor niet zo goed uithardt en zacht en stootgevoelig blijft. Essie Bikini So Teeny review 5

Conclusie

Essie Bikini so teeny vind ik de perfecte, zomerse lak en laat me helemaal stralen. De kleur geeft een vrolijke en frisse vibe af en staat erg leuk bij een basic outfit. De lak is iets aan de dikke kant, maar droogt verder prima. Ik raad je aan om een basecoat eronder te dragen om de houdbaarheid te verlengen, maar een topcoat vond ik niet prettig werken omdat de nagellak dan niet goed uithardt en zacht blijft. Over de  houdbaarheid ben ik erg tevreden, drie dagen houd hij het goed. Dit klinkt misschien kort, maar mijn nagels zijn gewoon echt een ramp met chippen. Dan vind ik drie dagen al behoorlijk wat voor mij :).

Essie is te koop bij Etos voor €9,99.

Wat is jouw favoriete kleur van Essie? 

handwritten-liefs-liset

Plaats een reactie

 1. 3 mei 2015 / 08:58

  Deze is zo leuk!! ✿ ✿ ✿
  Echt zo’n zomerkleur inderdaad 🙂

 2. annajirina
  3 mei 2015 / 09:18

  Wat een prachtige tint!

 3. 3 mei 2015 / 09:20

  Oh echt een mooi kleurtje! Essie lakjes blijven toch echt mijn favoriet. Fijne review!

 4. 3 mei 2015 / 09:49

  Ik vind het echt een prachtkleurtje! Het is net niet blauw en net niet paars, super zomers haha! 🙂

 5. 3 mei 2015 / 10:15

  Wauw wat een prachtige kleur <3 Ik krijg er inderdaad ook echt een zomers gevoel van! jammer dat Essie niet dierproefvrij is!

 6. 3 mei 2015 / 10:28

  Wauw, dit is echt een mooi kleurtje voor de zomer. Hier ga ik binnenkort naar kijken.

 7. 3 mei 2015 / 11:37

  Ohhh dit is zon leuk kleurtje! Echt een topper voor in de zomer inderdaad. Love it <3

 8. Bertine
  3 mei 2015 / 12:20

  dat is inderdaad een prachtige zomerkleur!!! mooi bij een bruine tint denk ik ook

 9. Eline
  3 mei 2015 / 14:54

  Supermooi kleurtje, perfect voor de zomer!

 10. 3 mei 2015 / 16:58

  Wat een onwijs leuk kleurtje! Heb net nieuwe Essie gekocht, maar gok dat ik weer terug ga, haha.

 11. 3 mei 2015 / 17:53

  Wat een prachtig kleurtje! Heel erg geschikt voor de zomer. Ikzelf gebruik regelmatig Sand Tropez, een perfect dekkend (één laagje) nude lakje.

 12. glamourmoes
  3 mei 2015 / 20:43

  Wat een heerlijk zomers en vrolijk kleurtje!

 13. 3 mei 2015 / 21:43

  Wat is het toch een heerlijke kleur om naar te kijken, echt schattig!

 14. 4 mei 2015 / 00:15

  Wat een leuk kleurtje zeg! Ik vind Essie ook een heel fijn nagellak merk! X

 15. 4 mei 2015 / 12:02

  Leuk zomers kleurtje. Ben zelf niet van blauw/paars maar het staat je goed

 16. 6 mei 2015 / 15:33

  Inderdaad een perfect zomers kleurtje! Ook Raindrop van NYC is zo’n zacht blauw kleurtje! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.