Dit is de tip om goedkoop te bellen en internetten!

Sim Only abonnement

Ik ben zelf best een koopjesjager. Dat beken ik gelijk. Maar onderdoen voor kwaliteit? No way! Zo scoor ik graag designerkleding en -tassen in de halfjaarlijkse sale en ook kindermerkkleding koop ik bewust in. Maar heb je wel eens aan je telefoonabonnement gedacht? Als je gewoon voor een sim only abonnement gaat, dan kun je daar behoorlijk wat winst in behalen. En ik ontdekte zelfs dat mijn huidige abonnement (wat al erg budget was) nóg goedkoper kon!

Niet de nieuwste telefoon, wel een goedkoop sim only abonnement

Op zich hoef ik niet iedere twee jaar een nieuwe telefoon. Meestal doe ik er zo’n drie tot drie en een half jaar mee en dan is hij meestal zo gaar dat hij wel aan vervanging toe is. En je wilt er op een gegeven moment natuurlijk wel wat meer up to date bij lopen. Vooral een goede camera is voor mij belangrijk!

Gelukkig heb ik een goede lens op mijn Samsung Galaxy S6 en na meer dan 2,5 jaar voldoet deze mij nog prima. Ok, ik wil over een tijdje wel een nieuwe telefoon, maar nu nog niet. Eerst maar deze eens optimaal gebruiken. En dat is ook veel duurzamer toch?

Mijn huidige sim only abonnement versus sim only van Ben.nl

Op dit moment heb ik een Sim Only abonnement bij Tele2. Daar betaal ik €15,- per maand voor onbeperkt bellen/sms en ik heb een databundel van 2 GB. Redelijk budget toch? Ik dacht dat ik goed zat. Niet dus!

Wanneer ik een Sim Only abonnement bij aanbieder Ben afneem, betaal ik voor dezelfde diensten €2,50 minder! Als je voor een periode van 24 maanden een contract afsluit, dan betaal je €12,50 per maand en dat vind ik een hele scherpe prijs. Wil je niet vast zitten aan die 24 maanden, dan kun je kiezen voor een abonnement die maandelijks opzegbaar is. Je betaalt dan wel €1,- meer, dus je komt dan op €13,50 per maand. Alsnog een goede deal! En bij beide opties worden er geen aansluitkosten in rekening gebracht. Ka-tching!

Natuurlijk kun je ook andere abonnementen samenstellen, het is maar net waar jouw behoeftes liggen. Je kunt makkelijk aanvinken wat je wilt (zoals aantal MB internet of belminuten) en de prijs wordt direct berekent wat je uiteindelijk per maand kwijt bent. Ontzettend handig en je weet gelijk waar je aan toe bent!

Ik wist niet dat ik nog goedkoper kon en wilde deze tip absoluut even met je delen! Het kan soms dus een stuk voordeliger als je een beetje moeite doet om een goedkoop abonnement te vinden.

Wat betaal jij maandelijks voor je (sim only) abonnement en wat krijg je daarvoor?

Liefs Liset

Dit is een samenwerking.

19 Reacties

 1. Mirjam
  30 augustus 2018 / 17:40

  Alleen heeft tele2 een eigen 4G netwerk en gebruikt Ben het T Mobile netwerk

  • 31 augustus 2018 / 11:31

   Klopt, Ben gebruikt het T-Mobile netwerk, maar deze heeft ook 4G en komt uit de bus als het beste netwerk :).

 2. Anja
  31 augustus 2018 / 10:31

  Geen idee wat ik betaal, wij hebben 4 abonnementen voor t hele gezin en krijgen nog extra korting ?

 3. 31 augustus 2018 / 10:50

  Geen idee eerlijk gezegd de man regelt dat hier allemaal. Hier wel een abonnement en alleen voor de zoon een sim only.

 4. 31 augustus 2018 / 19:19

  Ik betaal €15 per maand voor het gehele abbonnement. 1 GB internet dat wordt verdubbeld en sms’jes en 2 uur bellen.

 5. 31 augustus 2018 / 20:03

  Ik heb altijd een abonnement gehad, maar ik denk dat we onze dochter wel een Sim only zullen geven. Dan kan ze mijn oude telefoon gebruiken

 6. 1 september 2018 / 10:32

  Wat betalen wij ons toch eigenlij groen en geel aan zoveel luxe dingen. Bizar eigenlijk als je jouw normale mobiele abonnement vergelijkt met de dagelijkse boodschappen. Ik hoop ook iedere keer met verlengen weer dat het goedloper kan, maar alles lijkt maar steeds duurder te worden. Zo jammer. En ergens denk ik dat de Sim-Only abbo’s steeds populairder gaan worden omdat veel mensen geen zin hebben in die BKR registratie. Ik mag in oktober verlengen en heb nog geen idee wat ik ga doen!

 7. Birgit
  3 september 2018 / 09:46

  Ik heb zelf een abonnement, maar ik ga denk ik overstappen naar SIM only. Ik merk bij mijzelf dat ik nooit de belminuten of MB’s opmaak, dus vind het nu best wel zonde van mijn geld.

 8. 3 september 2018 / 11:39

  Mijn 2-jarige abonnement liep ook onlangs af en de verleiding was groot om een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar ik heb het toch niet gedaan. Nu ben ik ineens van ruim 40 euro naar nog geen 15 euro gegaan. Dat scheelt toch fijn een boel in de maand. En mijn telefoon is wel een stuk trager, maar voorlopig kan ik er nog best even mee vooruit. Heb mezelf wel op een nieuwe camera getrakteerd ha ha, dus voorlopig voel ik het nog niet echt in de portemonnee 🙂

 9. 3 september 2018 / 11:58

  Wat een handige tips! Ik moet nog een abbonemt kiezen dus deze tips zijn heel handig hihi
  Liefs,
  Yousra Yasmine

 10. 3 september 2018 / 12:17

  Ik betaal 3 euro voor 100 belmuten (sim only). Ik heb bewust geen internetbundel, ik hoef niet altijd het internet op te kunnen. Ik werk vanuit huis, dus meestal prima bereikbaar via WiFi, en het telefoonnetwerk. Die prijs betaal ik al jaren, zolang ik mijn bundel niet aanpas, mag de provider de prijs niet aanpassen. Dikke prima ;).

 11. 3 september 2018 / 18:29

  Ik betaal geloof ik iets van 10 euro voor een sim only abonnement met 2 GB.

 12. 3 september 2018 / 19:15

  ik zit ook bij Ben, betaal iets meer dan jij, maar niet veel en heb 4 G. Dat betekent dat ik overal met mijn laptop aan de slag kan

 13. 4 september 2018 / 13:54

  Wat heb ik ook alweer? Ik betaal iets van 12 euro per maand, voor 2GB (dat is inclusief verdubbelaar), 150 belminuten en onbeperkt sms and stuff. Best ok vind ik. Oh ja, van Vodafone.

 14. 4 september 2018 / 22:06

  Wat heerlijk zo’n goedkoop abonnement!
  Ik ben helaas een heel stuk duurder uit. Betaal per maand €50 voor mijn telefoon, onbeperkt internet/bellen/smsen.
  Mijn abonnement verloopt in november en ik ben zeker aan het overwegen om over te gaan op een sim only abonnement en mijn telefoon nog een jaar te houden.

 15. Karel
  7 september 2018 / 11:02

  Handig, ik ben ook steeds op zoek naar de beste tarieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.