Een dagje uit naar dierentuin GaiaZOO + WIN 4x entreekaarten!

De werkweek is voor mij nog maar net begonnen, maar afgelopen zondag kwam ik nog terug van een heerlijk weekje vakantie in Limburg. Niet verkeerd! Natuurlijk maakten wij wat uitstapjes met de kinderen en leek het ons leuk om naar de dierentuin GaiaZOO te gaan. Ik laat je zien hoe wij het hebben gehad en je kunt ook nog eens vier kaarten winnen om met je gezin of vrienden ook deze mooie dierentuin te bezoeken!

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO; Mooiste dierentuin van de Benelux!

Al een paar jaar las ik leuke berichten over de GaiaZOO en ik was zo nieuwsgierig dat ik graag eens een bezoekje wilde brengen aan het park. Aangezien ik in Friesland woon, was ik er nog nooit geweest, maar nu we ook in Limburg op vakantie gingen, was het de perfecte aangelegenheid om eens langs te gaan!

De Zuid-Limburgse dierentuin in Kerkrade staat goed bekend. Het werd zelfs vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 en 2018 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. De verwachtingen lagen dus hoog! Het concept van GaiaZOO is dat je in één dag een reis over de hele wereld maakt en je vele bijzondere en unieke diersoorten ontmoet. Let’s see!

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO Taiga

GaiaZOO is verdeeld in verschillende gebieden. Je begint je reis in het het koude en hoge Noorden van de Taiga waar je onder andere vogels, schildpadden, rondslingerende Berberapen (zoals hierboven), kamelen, wolven, wasberen, lynxen en paarden kunt bekijken.

GaiaZOO dierentuin review

Een lief, schattige schildpadje!

GaiaZOO dierentuin review

Wasbeertjes.

GaiaZOO dierentuin review

Op naar de wolven! Het leuke was dat er voor de kinderen een ondergrondse tunnel aangelegd was, zodat ze naar een glazen ruimte konden kruipen. Deze zat in het leefgebied van de wolven zodat je echt het gevoel had dat je tussen ze leefde. Uniek en bijzonder leuk bedacht!

GaiaZOO dierentuin review

Een prachtige wolf. Wat zijn het toch mooie dieren!

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO Limburg

Daarna ga je door naar het hart van de GaiaZOO, genaamd Limburg, waar je de Dino Dome kunt vinden en de kinderboerderij zodat kinderen daar even heerlijk kunnen uitrazen en hun energie kwijt kunnen. Jade en Winne hebben hier lekker gespeeld en vonden het geweldig om te kunnen klimmen in de touwen en met een bootje over het water te kunnen varen.

Ook kun je hier een hapje eten of een drankje doen. Het was zaterdag behoorlijk warm, dus wij namen wat te drinken en ook nog een ijsje. Jum!

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO Savanna

Op naar het volgende gebied! In de Afrikaanse Savanna vind je grote, logge neushoorns, lange giraffes en supersnelle cheeta’s. Maar ook de stokstaart, leeuwen en struisvogels vind je hier. Ik vond dit zelf het mooiste gedeelte van GaiaZOO omdat je hier de meest bekende en grote dieren ziet. Voor mijn gevoel waan ik me dan even in een ander continent.

GaiaZOO dierentuin review

GaiaZOO dierentuin winactie

GaiaZOO dierentuin winactie

GaiaZOO dierentuin winactie

Stokstaart. Ik vind deze dieren zo grappig! Ze staan altijd zo mooi rechtop.

GaiaZOO dierentuin winactie

GaiaZOO dierentuin winactie

En daar heb je de gevaarlijke cheeta al! Alhoewel. Hij was ook behoorlijk chill van het zonnetje aan het genieten. Niks geen actie helaas.

GaiaZOO dierentuin

GaiaZOO Rainforest

Als laatste kwamen we aan bij het gebied Rainforest, waar je heel veel apen kunt zien, maar je vindt er ook de miereneter, een anaconda, tapir, boshond, gifkikker, Peccari en nog veel meer. Genoeg te zien dus!

Jade was overigens helemaal gek op de gorillas. Ze zaten helaas achter glas waardoor ik niet de perfecte foto heb kunnen nemen, maar hij staat op de kiek!

GaiaZOO dierentuin

Conclusie

GaiaZOO is een prachtige dierentuin waar je de dieren goed kunt zien, maar wel vanaf een veilig afstandje. Ik heb het idee dat de dieren een goede plek hier hebben met een natuurgetrouwe omgeving zoals ze het gewend zijn.

Voor kinderen is er een leuke speurtocht/vragenroute ontwikkeld om een woord compleet te maken, maar wij konden helaas niet de (informatie)bordjes vinden die daar bij hoorden. Die hebben we daarom even over moeten slaan. Verder is er genoeg vertier onderweg met interactieve informatieborden voor kinderen om ze bij de les te houden, dus dat vind ik echt een pluspunt!

Aan het begin namen wij de volledige route waarbij je alle dieren kunt zien, maar wij merkten na een tijdje dat dit voor Jade (7) en Winne (5) eigenlijk te lang lopen was. We hebben daardoor een wat kortere route genomen, zodat het voor hun behapbaar bleef. Dat is zeker iets om rekening mee te houden als je met (kleine) kids op pad gaat.

GaiaZOO dierentuin

Win 4x kaarten voor GaiaZOO!

We hebben een fijne dag gehad bij GaiaZOO en willen daarom nog een gezin of vriendengroep blij maken met een dagje dierentuin! Je kunt vier kaarten winnen en dit is wat je moet doen:

 • Volg Beautydagboek op Facebook
 • Volg GaiaZOO op Instagram
 • Laat hieronder een reactie achter dat je mee doet

Succes! Over een week kies ik de winnaar uit en deze krijgt per e-mail een bericht. Zorg ervoor dat je daarom een geldig e-mailadres in het daar voor bestemde vakje achterlaat. Reageer je niet binnen 2 dagen, dan kies ik een nieuwe winnaar uit.

Ben jij als eens in GaiaZOO geweest? Wat is jouw favoriete dierentuin?

Liefs Liset

De entreekaarten zijn beschikbaar gesteld door GaiaZOO.

13 Reacties

 1. 5 september 2018 / 13:03

  Wat een super leuke dierentin zeg, het is dat het zo ontzettend ver weg is voor ons, anders zouden wij er ook zeker naar toe gaan. Mijn zoon is helemaal gek van wolven 🙂

 2. 5 september 2018 / 18:13

  Een wolf, een stokstaartje en een gorilla! Met deze drie kan ik mij goed vergelijken, haha 😉
  Een dagje dierentuin is voor mij alweer even geleden, maar wel erg leuk!

 3. 5 september 2018 / 18:46

  Ik ben dol op de dierentuin! Ben nog nooit bij GaiaZoo geweest, dus deze gaat zeker op mijn to visit lijstje.

 4. Denise Watzema
  6 september 2018 / 06:00

  Ah ziet er goed uit! Ik doe mee. Ik heb niet echt een favoriete dierentuin omdat ik al zolang geleden voor het laatst ben gegaan.

 5. Fatima
  6 september 2018 / 07:45

  Ziet er erg gaaf uit !? zouber graag met mijn 4 kids heen willen gaan !de kaarten zouden geweldig zijn ❤❤ liefs fatima

 6. 7 september 2018 / 09:51

  Wat een leuke dierentuin. Ik ben er nog nooit geweest aangezien het voor ons nogal uit de buurt ligt. Wij zijn regelmatig in Wildlands

 7. 10 september 2018 / 10:25

  Ben geen grote fan van zoo’s, maar heb al heel veel goeds gehoord van deze zoo! Mijn ouders en neefje en nichtje komen hier regelmaltig vanuit België!

 8. mieke | mieksmind
  10 september 2018 / 11:37

  Ik ken deze nog helemaal niet, wat leuk om hier eens heen te gaan.

 9. 10 september 2018 / 12:27

  Wat een mooie dierentuin lijkt me dat. Altijd bijzonder om van die uitheemse dieren te zien!

 10. 10 september 2018 / 12:47

  Wat gaaf het lijkt me leuk om deze kaartjes te winnen om samen met mijn neefje een dagje naar de dierentuin te gaan! Ik ben zelf naar GaiaZoo geweest toen het net open was met school. Ben erg benieuwd hoe het er nu uit ziet. Op de foto’s ziet het er wel mooi uit. Ik heb niet echt een favoriete dierentuin.

  Ik volg jou op Facebook (Lieke van Veen) en Gaiazoo op Instagram (liekevv24)

 11. 11 september 2018 / 19:45

  Het lijkt mij echt een hele mooie dierentuin om eens een bezoekje te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.