Een grote fashion favoriet: de Nike Huarache sneaker

Nike Huarache

Ik ben altijd een sneakermeisje geweest. Al vanaf dat ik een kind was, vond ik het heerlijk om op gympies te lopen en als tiener kwamen daar mijn eerste echte sneakers bij. Ik begon met Adidas Superstars, ging daarna een tijdje over naar de Converse All Stars en al snel werd mijn collectie steeds groter. Vans waren ook niet meer weg te denken uit mijn schoenencollectie en ook een paar witte Nike Air Force 1 kwamen erbij. Nu heb ik (inmiddels) een klassiek paar Nikes op het oog; de Nike Huarache sneaker!

 Oorsprong Nike Huarache

Misschien is het wel leuk om te weten dat oorspronkelijk de Nike Huarache ontwikkelt is voor renners. Maar net zoals de Nike Flyknit, Flywire en Air werden deze schoenen al snel omarmt door sneakerliefhebbers. Ze zijn dus multifunctioneel; geschikt om te hardlopen, maar ook om er mee rond te lopen in je vrije tijd!

Het grappige is dat de Huarache’s geïnspireerd zijn op Zuid-Amerikaanse sandalen en waterski-schoenen(!) en het was één van Nike’s eerste pogingen om een schoen zo te maken dat het puur zijn functie nastreefde. Geen poespas en geen onnodige details, maar een lichte schoen zodat een atleet er optimaal mee kon presteren. Nike ging zelfs zo ver dat ze besloten om de geliefde Nike Swoosh weg te laten. Iets wat natuurlijk zeer zeldzaam was in die tijd.

Omdat de Nike Huarache zo ontzettend populair bleek na meer dan 20 jaar, besloot Nike twee modellen te herintroduceren; de Air Flight Huarache en de (meer bekende) Air Huarache Trainer. En zo is de Huarache nu eigelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld!

En wist je dat de Nike Huarache zelfs ieder jaar het best verkopende paar sneakers is van Nike?

Waarom zijn het klassiekers en hoe combineer je ze?

Natuurlijk denk je bij Nike klassiekers gelijk aan de Nike Air Force 1 of de Nike Air Max, maar ik moet zeggen dat ik de Nike Air Huarache hier ook onder kan scharen. Ze passen precies in de trend van sportsneakers die momenteel heerst. Ze zijn vrij grof qua detail en dat maakt ze extra leuk.

Zelf vind ik het zo tof dat ze te koop zijn in de meeste geweldige kleurcombinaties! Mijn favoriete kleuren zijn babyblauw, oudroze en lichtbeige. Prachtige pastelkleuren die de schoen net even wat vrouwelijker maken. Zo staan ze niet verkeerd onder een skinny jeans met een oversizede gebreide trui of kun je ze heel leuk dragen onder een leuk jurkje of rokje. Hartstikke hip!

Ik heb zelf nog geen paar Huarache’s, maar ik zou ze echt heel graag aan mijn sneakercollectie toevoegen!

Wat vind jij van de Nike Huarache? Zou jij ze dragen of heb jij al een paar?

Liefs Liset

Dit is een samenwerking.

12 Reacties

 1. 22 augustus 2018 / 10:53

  Nu ik niet meer mag hardlopen, maar wel nog nieuwe schoenen heb staan, draag ik deze steeds vaker als ik een stuk ga wandelen en ik merk hoe prettig dit draagt. Ik snap dus helemaal dat deze sport schoenen gewoon gedragen worden. Ik vind deze erg mooi en prima te combineren.

 2. 22 augustus 2018 / 15:26

  Ik vind ze erg leuk. Zou best een paar willen hebben. Bedankt trouwens voor je tips waarbij je ze kunt dragen. Dat vind ik namelijk nogal eens lastig.

 3. 23 augustus 2018 / 08:47

  Oh ik vind ze zooo lelijk! Hoe kan het toch dat ze zo populair zijn met die lelijke dikke zolen?! Ze lijken me wel fijn lopen. Dat wel.

 4. 23 augustus 2018 / 11:49

  Ik vind ze echt niet mooi, de zool is voor mij veel te bombastisch! Ik vind er helemaal niets aan en voor mij mag deze trend weer heel snel verdwijnen 😀 Verschrikkelijk :p

 5. 25 augustus 2018 / 12:58

  Deze trend ga ik even voorbij laten gaan, ze zijn zo lomp aan mijn voeten ?

 6. Verena
  25 augustus 2018 / 17:35

  Ik vind de hurache zelf iets te heftig qua design. Geef mij maar Air Max of liever nog Air Force! Dat vind ik veel makkelijker te combineren met mijn outfits 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.