Faby nagellak I’m Faby zomercollectie 2017 (vegan!)

Vegan nagellak? Ja hoor, dat kan! Faby is een dierproefvrij nagellakmerk met een eco-vriendelijke instelling en vrij van schadelijke stoffen. Natuurlijk wil ik je hier meer over vertellen, dus hier komt ‘ie’ dan: de complete review!

Wie is Faby?

De naam van het merk Faby komt niet zomaar uit de lucht vallen. De oprichtster zelf heet namelijk Fabiana Viala en is duidelijk afgeleid van haar voornaam. Wat ik mooi en opvallend aan Faby vind, is dat het merk zich duidelijk wil onderscheiden van de professionele nagellakken.

Ze kiezen voor een verantwoordelijke filosofie: voor Faby zijn de gezondheid van de consument, een eco-vriendelijke instelling en ‘cruelty free’ produceren, belangrijke waarden.

Het fijne is dat de nagellaken 5-free zijn, wat zoveel betekent als dat ze vrij zijn van DBP, Tolueen, Formaldehyde, Kamfer en Formaldehyde Resin. En ze zijn totaal vegan!

Faby – I’m Faby zomercollectie 2017

De I’m Faby collectie is speciaal gemaakt voor de lente/zomer en bestaat uit 12 verschillende kleuren. De collectie bevat trendy kleuren die op de catwalk te zien waren: levendige kleuren zoals Caraïbisch groen, kreeftenrood, zachte pastels zoals licthroze, lila, pastelgroen, beige- en taupekleuren. Maar er zitten ook gedurfde kleuren tussen zoals Venetiaans rood en chocoladebruin.

Ik test drie kleurtjes uit de I’m Faby collectie!

Where’s my Phone? – A kiss from Beirut – May the 14th

 A kiss from Beirut is een lavendelpaarse kleur die lente uitstraalt. Ik hou van dit soort kleurtjes! Het kwastje is gemiddeld te noemen en je kunt makkelijk je nagel in drie streken lakken.

Wel vind ik de nagellaksubstantie wat waterig. Hierdoor druipt het wat meer en krijg je een beetje een streperig effect. Daarom kies ik het liefst voor drie laagjes omdat hij dan het beste dekt.

A kiss from Beirut.

May the 14th is een bruinrode kleur te noemen. Haast baksteenrood. Een echte jaren ’90 kleur die denk ik vrij populair zal zijn. Is hij echt zomers? Dat niet, maar ik vind hem ook prima voor warme dagen!

May the 14th.

Where’s my Phone? is een frisse, lichtgroene kleur. Hij doet me zelfs wel een beetje aan Pasen denken! Ik vind deze ook weer heel goed in een zomercollectie passen.

Where’s my Phone?

Conclusie

Ik vind het erg leuk dat ik kennis mocht maken met het merk Faby. Dat ze zo ontzettend bewust bezig zijn met de ingrediënten en het productieproces, maakt het tot een interessant merk. De kleuren uit de I’m Faby zomercollectie zijn divers en ik denk dat er voor iedereen wel een leuke kleur tussen zit.

Mijn favoriete kleuren zijn de bakstreenrode ‘May the 14th’ en de lavendelpaarse ‘A kiss from Beirut’. Een groot voordeel en pluspunt is dat de nagellaken vegan en dierproefvrij zijn. En laten we niet vergeten dat de nagellak zo min mogelijk schadelijke ingrediënten bevatten. Super!

De Faby ‘I’m Faby’ zomercollectie is vanaf nu te koop via www.fabyshop.nl voor €12,95 per flesje.

Wat vind jij van de I’m Faby zomercollectie?

 

Liefs Liset

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

16 Reacties

 1. 20 mei 2017 / 10:04

  De baksteen rode kleur is ook mijn favoriet! Ik heb me een tijdje geleden ook verdiept in de ingrediënten van nagellak en ik wist toen nog niet dat er zoveel schadelijke ingrediënten in kunnen zitten. Mooi dat dit merk hier rekening mee houdt, ik let er tegenwoordig op!

  • Liset
   Auteur
   25 mei 2017 / 11:36

   Goed dat je er tegenwoordig op let! Ik ben me er nu pas van bewust dat de meeste lakjes misschien niet eens zo heel gezond zijn. Ik wil er nu ook meer op letten!

  • Liset
   Auteur
   25 mei 2017 / 11:31

   De kleuren zijn ook erg leuk! Ik was er eerder ook niet mee bekend, maar ben blij dat ik ze mocht uitproberen.

  • Liset
   Auteur
   25 mei 2017 / 11:30

   Ik was er ook erg benieuwd naar, maar qua kleuren zitten ze absoluut goed!

  • Liset
   Auteur
   25 mei 2017 / 11:22

   Ik had eerder ook nog niet van dit merk gehoord, maar ik ben aangenaam verrast. Vooral de ‘fijne’ ingrediënten maken het interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.