Fair Fashion | Mijn nieuwe conscious winterjas + outfitfoto’s!

H&M Conscious winterjas

Al een tijdje ben ik bewust bezig met het kopen van kleding. Zij het tweedehands via Marktplaats en United Wardrobe, zij het via de duurzame kledingmerken en -lijnen van bekende ketens. Voor komende winter wilde ik graag een mooie, camelkleurige en oversizede jas hebben en die kwam ik toevallig tegen bij een winkel die iedereen wel kent. Kijk je mee naar de outfitfoto’s van mijn conscious winterjas?

H&M Conscious winterjas

H&M Conscious winterjas

H&M Conscious winterjas

H&M Conscious – Waar is hij (van) gemaakt? 

Iedereen heeft wel iets van H&M in de kast liggen – ik ook – maar besef je wel dat dit natuurlijk niet altijd onder de meest ideale omstandigheden is geproduceerd voor mens en milieu. Wil je bewuster kiezen voor kleding, dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de Conscious kledinglijn die H&M in zowel de winkels als in hun webshop verkoopt.

Vaak bestaat deze kleding uit gerecyclede materialen of wordt er gebruik gemaakt van biologisch katoen. Een prachtige stap in de goede richting! Niet altijd betekent dit dat ook de arbeidsomstandigheden (zoals het loon en de lange werkuren en -dagen) in orde zijn, maar het is een start.

Om toch een goede keuze in kleding te kunnen maken – en niet je hele bankrekening te hoeven plunderen voor een fair fashion (ofwel duurzaam) kledingstuk – zijn kledinglijnen zoals die van H&M Conscious een mooie manier om te beginnen met bewust kleding te kopen.

In dit geval is de wol in bovenstaande jas gemaakt van gerecyclede wol. Super fijn, want zo gaat een dierlijk product niet verloren. De stoffen die gebruikt zijn in deze jas zijn geproduceerd en geweven in Italië. De jas zelf is in elkaar gezet in Marokko.

H&M Conscious winterjas outfit

H&M Conscious winterjas outfit

Outfit Conscious winterjas

Daarom was ik extra blij dat ik deze prachtige jas zag hangen in de H&M. Ik was op zoek naar kleding voor mijn kinderen, maar bij de ingang hing deze geweldige Conscious winterjas naar mij te lonken. Ik kon mijn ogen er niet vanaf houden!

Het groene kaartje wat er aan hing, maakte gelijk duidelijk dat het hier om een Conscious kledingstuk ging en toen werd ik nog blijer. Ik paste hem aan in maat 34 (doorgaans mijn maat), maar hoewel hij oversized bedoeld was, kon ik er wel in zwemmen! Gelukkig was er ook een maatje 32 en die zat stukken beter. Wel oversized, maar dan op de goede manier.

Hoe blij was ik dan ook toen ik deze mee naar huis kon nemen. Hij zit lekker ruim zodat ik er nog een dikke wintertrui onder kan dragen en dat is extra fijn als het over een tijdje weer gaat vriezen.

Fair fashion winterjas fair fashion winterjas

Outfit details

Jas van wolmix – H&M Conscious

Gebreide trui – Kings of Indigo

Kettinkje – My Jewellery

Fisher man cap – Costes Fashion

Ring – Lucardi

Heb jij je winterjas al gevonden? En ga je dit jaar ook op zoek naar een tweedehands of duurzaam exemplaar?

Liefs Liset

15 Reacties

 1. 13 september 2018 / 13:06

  Verdorie, ik was echt net gisteren in H&M en heb deze niet zien hangen (nu ja, ander land dus mogelijk is ie hier gewoon (nog) niet beschikbaar). Ben echt haast wanhopig op zoek naar een goede winterjas momenteel, heb me vorig jaar suf gezocht naar eentje, vond hem dan eindelijk maar was er uiteindelijk toch echt niet zo tevreden van helaas.

 2. 13 september 2018 / 14:41

  Prachtige jas, ik zou hem zelf ook kopen! Zelf heb ik eigenijk soort gelijke jassen gehaald bij de Primark, maar dan met andere kleuren 🙂

 3. 13 september 2018 / 17:00

  Prachtige jas is het! Goed dat je ook bewust bent met duurzame kleding te kopen. Zelf probeer ik tegenwoordig zoveel mogelijk tweedehands te kopen.

 4. Karlien
  13 september 2018 / 18:37

  Een hele mooie jas! Fijndat hij uit de consience collectie komt, idd n mooie stap in de goede richting

 5. Juliette - Strongbody.nl
  14 september 2018 / 13:23

  Wat een mooie kleur! Zou ook wat voor mij zijn. Gauw even kijken. Bedankt voor de tip!

 6. Frederique
  14 september 2018 / 20:40

  Erg mooi, staat je goed. Ik probeer ook duurzaam te kopen als ik iets nieuws koop (voor de kids), voor mezelf koop ik meestal 2e hands.

 7. 15 september 2018 / 21:53

  Wat een mooie jas. Die kleur en lengte staan je erg goed. Nu maar hopen op de eerste herfstsignalen..

 8. 17 september 2018 / 23:49

  Hele mooie winterjas. Ik draag de laatste tijd graag lange jas. Het lijkt mij lekker warm jas en de kleur staat je mooi

 9. 18 september 2018 / 16:59

  Erg mooie jas! Ik heb zelf al een mooie oversized camel jas van 2 jaar geleden die ik goed kan gebruiken dit jaar, maar eigenlijk zoek ik nog 1 zwarte jas erbij. Niet helemaal nodig natuurlijk, maar wel prettig. Hoe dan ook, ik wil goed uitzoeken welke ik neem en hij moet tijdloos zijn zodat ie lang meegaat. Ik denk dat jij een hele goede en tijdloze keuze hebt gemaakt met deze jas! Ik ga ook eens even de lijn van H&m bekijken 🙂 x Tara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.