Fair fashion shoplog | Filippa K, Acne Studios en Anecdote

Al een tijdje ben ik bewust bezig met het aanschaffen van kleding. Zo kocht ik mijn eerste ondergoed gemaakt uit biologisch katoen, ontdekte ik dat mijn kinderen ook al veel kleding dragen van deze duurzame stof (kijk, onbewust ben ik dus heel bewust bezig, haha) en kocht ik in de tussentijd een paar items die voldoen aan een fair fashion garderobe. Kijk je mee naar mijn fair fashion shoplog met duurzame items?

Anecdote wollen trui-jurk

Laat ik maar gelijk bekennen dat ik niet voor zomerse items ben gaan shoppen. Nee, die had ik al voldoende. Mijn zelfbewuste ik was heel erg slim en kocht allemaal fair fashion kleding in de sale die geschikt zijn voor het najaar. Je kunt maar beter te vroeg dan te laat zijn toch?

Bovenstaande trui-jurk is van het merk Anecdote. Dit minimalistiche (haast Scandinavische), hippe merk is van Nederlandse bodem en is in 2009 opgericht door Jetteke van der Wyck van Beuningen. Zij voelde dat er behoefte was aan een authentiek, tijdloos merk dat niet gefocust is op het leveren van fast fashion (winkels die zowat iedere week een nieuwe collectie in de rekken hebben hangen), maar om vrouwen verwantschap te bieden; stukken van hoge kwaliteit die je de rest van je leven draagt.

Anecdote staat er voor dat je kledingstukken je hele leven mee zouden moeten gaan. Daarom staat kwaliteit ook bovenaan bij dit mooie merk. Om dit te kunnen garanderen werkt Anecdote samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers en fabrikanten uit Italië, Portugal en Spanje. Vaak zijn dit familiebedrijven die dezelfde passie delen voor het creëren van mooie, kwalitatieve kledingstukken.

Het merk kiest ervoor om de lijntjes kort te houden zodat ze weten met wie ze zakendoen en op welke manier ze werken.

Maar nu de trui natuurlijk! Die is heerlijk zacht en bestaat uit een mix van verschillende soorten wol. Hij prikt totaal niet, is ontzettend warm (pff…ik moet er nu echt niet aan denken om hem aan te trekken) en is gewoon lekker comfy met een panty en mooie laarsjes eronder. Kan niet wachten als het straks een dikke, koude winter wordt!

Acne Studios (tweedehands) jeans

Bij het duurzaam shoppen van je garderobe hoef je natuurlijk niet alles nieuw te kopen. Ik koos ervoor om een ‘nieuwe’ jeans te kopen via de tweedehandse weg. Ik vind Acne Studios een prachtig merk, maar het staat niet als duurzaam genoteerd. Dus ging mijn zoektocht via Marktplaats. Daar vond ik deze prachtige en nog in nieuwstaat verkerende zwarte jeans, waar overigens zelfs het kaartje nog aan vast zat!

Nu is het altijd tricky om kleding te kopen via Marktplaats – het is nogal een gok met de juiste maat te vinden – maar na goed contact te hebben gehad met de verkoper en alle afmetingen te hebben uitgewisseld, waagde ik toch de gok.

En hij paste perfect! Nu heb ik dus een hele mooie, kwalitatief hoogwaardige broek die weer een nieuw, fijn plekje heeft gevonden bij mij in de garderobe!

Filippa K t-shirt in Bright Navy

Voor de zomer had ik toch nog wel een t-shirt nodig. Niet teveel poespas, maar een simpel t-shirt die ik nog jaren kan dragen en overal bij past. Dat werd dit linnen t-shirt van Filippa K.

Dit merk staat heel goed bekend om hun duurzaamheid. Ze recyclen kleding en maken daar nieuwe items van, gebruiken duurzame stoffen zoals Tencel en biologisch katoen, maar ook de arbeidsomstandigheden houden ze nauwlettend in de gaten en het milieu moet zo min mogelijk belast worden. Echt een topmerk!

Goed, dit t-shirt is dus echt een fijne toevoeging aan mijn garderobe. Hij is natuurlijk hartstikke basic, maar daardoor wel een item waar je lang van kunt genieten.

Filippa K Iza Wool belt coat 

En dan misschien wel het pareltje van mijn shoplog. Ontmoet mijn nieuwe, donkerblauwe winterjas! Hij is gemaakt van wol en de kwaliteit is zo ontzettend mooi. Ik merk direct het verschil met andere wollen jassen. Het is zacht en ziet er gewoon veel beter uit.

Vorig jaar had ik een jas bij de Mango gekocht (ook van wol), maar die ging zo ontzettend pillen en pluizen dat ik er mee terug ben gegaan. De jas werd direct vergoed, dus dit jaar mocht ik van mezelf een nieuwe poging doen! En ik ben er echt dol op. Hij is classy en heel goed te combineren. Goede voorwaarden dus om een jas jarenlang leuk te vinden!

Natuurlijk zijn al deze merken niet de goedkoopste, maar door voor tweedehands te kiezen en je nieuwe aankopen in de sale te kopen, kun je al gauw rekenen op kortingen van 50% à 60%. Dat scheelt een lieve duit en daar heb ik slim gebruik van gemaakt.

Wat is jouw meest favoriete kledingaankoop van de laatste tijd? 

 

Liefs Liset

25 Reacties

 1. 8 augustus 2017 / 07:30

  Wat een mooie kledingitems heb je gekocht! Die trui lijkt me heel fijn en heerlijk warm, maar de jas vind ik toch wel het allermooist. Echt een pareltje! Leuk om te horen dat je een paar fair fashion-alternatieven hebt gevonden voor gewone kleding shoppen 🙂
  Romy heeft geplaatst: 5 tips om negatief denken tegen te gaanMy Profile

 2. 8 augustus 2017 / 07:51

  Wat een prachtige items! Vind de trui-jurk van Anecdote echt heel mooi, zo’n chique kleur. Ik zie het al helemaal voor me met mooie laarzen. Prachtig!
  Loes heeft geplaatst: Levende Loes op Reis – EdinburghMy Profile

 3. 8 augustus 2017 / 08:32

  Wat een mooie items heb je gekocht! Ik vind echt alles leuk, maar het jurkje en de jas zijn toch wel mijn favoriet. Wauw!

 4. 8 augustus 2017 / 09:03

  Dat is een tweedehands jurkje van Laura Ashley in de stijlvan de jaren veertig. Ik kocht het voor een tientje op de Engelse eBay.
  nicole heeft geplaatst: Meisjesboeken van weleerMy Profile

 5. 8 augustus 2017 / 09:06

  ik hou van je jasje, echt prachtig! En die leuke wolle beige trui is ook geweldig!

 6. 8 augustus 2017 / 09:39

  Hoi! Hier ben ik dan 😉
  Leuke blog, ik ga je volgen. Mooie items zeg, vooral de jas vind ik heel mooi. En fijn dat je ook tweedehands hebt gewinkeld!
  Sofie heeft geplaatst: Groene bloggers om te volgenMy Profile

 7. 8 augustus 2017 / 11:56

  Wat een leuke trui. Ik hou van simpele wollige truien. Deze is lekker lang en kan je helemaal in weg kruipen. Heerlijk.
  Mijn favo aankoop is alweer een tijdje geleden. Een loose-knit zacht roze shirt van de hema. Ik had hem gekocht bij de hemarkt, dus mega goedkoop. 3 euro dacht ik. Ik vind hem vooral heerlijk zitten.
  Rachel heeft geplaatst: Mijn kinderwens en de weg er naartoeMy Profile

 8. 8 augustus 2017 / 13:56

  Oh die jas is leuk, helemaal mijn ding. Wat goed dat je die Acne jeans tweedehands hebt kunnen scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.