Fair fashion shoplog | Het Nederlandse merk Kings of Indigo

Kings of Indigo

Een jaar geleden las ik het boek van Marieke Eyskoot; “Dit is een goede gids”. Een echte aanrader voor als je beginnend bent in de wereld van een duurzame lifestyle. Vooral op het gebied van fashion wilde ik betere keuzes maken voor de natuur en mens en er ging een wereld voor mij open van prachtige merken die bewust hun kleding produceerde.

Eén van die merken is Kings of Indigo; van Nederlandse (!) origine en gebruikt gerecyclede materialen of biologische katoen. Ik shopte mooie items uit hun collectie en ik laat ze aan je zien!

fair fashion shoplog Kings of Indigo Sabina knitted sweater

Kings of Indigo –  Sabina Grey Melee knitted sweater

Kings of Indigo is voor mij nog een relatief onbekend merk. Nog niet eerder had ik er kleding van gekocht, maar toen ik deze Sabina gebreide trui tegen kwam, was ik gelijk verliefd! Wat een mooie pasvorm en ook nog eens duurzaam geproduceerd. Het model is dan wel ietwat oversized, hij heeft wel een mooie taille en zeker voor kleine mensen zoals ik is dat heel welkom!

Het merk kiest voornamelijk voor recyclede materialen of biologisch katoen in haar producten. Zo gebruiken ze onder andere gerecyclede materialen zoals polyamide, zijde en linnen om hun kleding mee te maken. En dat is veel! Jurken, jassen, jeans, t-shirts, truien…noem het maar op.

Deze mooie Sabina trui is gemaakt van 28% katoen, 28% polyamide,  20% acryl, 10% zijde, 9 % linnen en 5% andere vezels. En dus allemaal van gerecyclede materialen. Kings of Indigo wil de kwaliteit van haar kleding hooghouden en doet dat door gebruik te maken van de beste kledingfabrieken.

De meeste producten van Kings of Indigo bevatten GOTS gecertificeerde katoen (zonder gebruik van pesticiden) en voldoen aan het OEKO-TEX kenmerk (vrij van schadelijke stoffen en daarom veilig voor de gezondheid van mens en milieu).

Kings of Indigo Taja blouse

Kings of Indigo Taja blouse

Kings of Indigo – Taja white blouse

Al maanden was ik op zoek naar de perfecte witte blouse. Niet zo’n nette voor naar kantoor, maar zo’n eentje die je lekker nonchalant draagt op een lichte jeans voor een natural but sophisticated look.  Hij moest vooral niet van dat gladde materiaal gemaakt zijn, maar een beetje stoer en stevig.

En zie daar: ik vond hem in de Taja blouse! Hij bestaat voor 100% uit Tencel, dat uit eucalyptushout bestaat en verwerkt wordt tot een zachte, soepele vezel. Een heel fijn stofje want hij werkt temperatuur regulerend waardoor het warm is in de winter en koel is in de zomer. Daarnaast is het een bijzonder sterke stof met een goede ventilatie en vochtopname.

Je begrijpt het wel; ik ben enorm blij met mijn nieuwe aankopen. Misschien een beetje warm voor nu, maar ik kijk graag alvast vooruit naar de najaarskleding. Lekker cosy en warm!

Kings of Indigo kun je kopen in hun eigen webshop (nu dikke sale!) of via Zalando.nl.

Kijk jij ook al uit naar de najaarskleding? Kies je ook wel eens voor fair fashion die eerlijk is geproduceerd?

Liefs Liset

19 Reacties

 1. 13 augustus 2018 / 12:21

  Wat een mooie kledingstukken! Ik moet zeggen dat ik nog niet heel bewust bezig ben met fair fashion. Ik breng wel altijd kleding die ik niet meer draag naar de kringloop of ik maak er iemand in mijn omgeving blij mee.
  Jess heeft geplaatst: Paris haulMy Profile

  • Liset
   Auteur
   13 augustus 2018 / 13:24

   Dankje! Sowieso is het hartstikke goed dat je meedoet aan het recyclen van kleding. Zo heeft een ander er ook weer plezier van :).

 2. 13 augustus 2018 / 12:36

  Ik koop meestal vooral tweedehands, omdat ik dan ook het idee heb dat het ‘wel goed’ zal zijn. De witte blouse vind ik erg mooi!

  • Liset
   Auteur
   13 augustus 2018 / 13:23

   Dat is natuurlijk ook super duurzaam! Goed bezig hoor :). Het is dat ik hier in de buurt niet leuke tweedehands/kringloopzaken heb, maar anders zou ik tweedehandskleding ook vaker willen kopen.

 3. 13 augustus 2018 / 12:40

  Ik ben nog niet echt bezig met fair fashion. Zo te zien is er een flinke slag te slaan.
  Mooie kleding. En leuk dat het een NL bedrijf is.

  • Liset
   Auteur
   13 augustus 2018 / 13:22

   Ik ben er nu sinds een jaar mee bezig en als je er op let, is er best wel veel te krijgen! En een stuk fijner voor mens en milieu :).

 4. 13 augustus 2018 / 13:17

  Ik ken het merk niet dus bedankt voor dit artikel! Stapje voor stapje ben ik ook bezig met fair fashion/ duurzaam. Die trui is een plaatje

  • Liset
   Auteur
   13 augustus 2018 / 13:21

   Graag gedaan! 🙂 Ik vind het zo’n mooi merk en zeker omdat ze materialen recyclen, ben ik er erg van onder de indruk. En hun stijl is prachtig!

 5. 13 augustus 2018 / 18:30

  Wat een prachtige kleding en ook nog eens van een heel mooi merk! Hoewel ik de zomerjurkjes altijd wel kan waarderen, zag ik stiekem vandaag ook wel weer heel leuke herfstkleding in de winkel. Ik vind de herfstkleuren en warme truien altijd heel tof, dus daar zie ik ook wel weer naar uit 🙂
  Romy heeft geplaatst: 25 blijmakers die mijn vakantie nóg leuker maaktenMy Profile

 6. 14 augustus 2018 / 12:14

  Mooie kledingstukken. Zelf denk ik dat kleding in de kringloopwinkel een prima manier is om bewust kleding te kopen.

 7. 14 augustus 2018 / 12:27

  Leuk om hier kennis mee te maken! Ik ben vooral gek op de knitted sweater, echt een mooie pasvorm!

 8. 14 augustus 2018 / 13:55

  Oh die trui lijkt me mooi, dat merk ga ik onthouden!

 9. 14 augustus 2018 / 18:37

  Ik kende dit merk nog niet, maar wat een prachtige items heb je gekozen!

 10. 20 augustus 2018 / 09:50

  Wat een mooie items zeg. Vooral de trui vind ik erg mooi! Maar ik kan me voorstellen dat een goede witte blouse vinden lastig is. Niet te wijd en ook weer niet te getailleerd. Kan best lastig zijn. maar je hebt er weer een paar mooie items bij. Thanks for sharing en ik hoop dat ik ze op de foto’s voorbij zie komen op social media 😉 wanneer je ze draagt.m
  Mariëlle | Me-licious heeft geplaatst: beschadigde nagels herstellenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.