Fashion | Mijn favoriete wintersjaals (o.a. Acne Studios)

Acne Studios Canada sjaal review

Dat het vandaag een echt dieptepunt is qua temperatuur, dat is iets wat zeker is. Het is op dit moment 9 graden Celsius in Drachten en ik kan niet anders zeggen dan “HET IS KOUD!”. De sjaals toverde ik weer van zolder en ging eens goed kijken welke ik nu echt wil dragen dit najaar. Welke zijn nog mooi om met een jas te combineren en kan ik tot mijn favoriet bestempelen?

wintersjaals

Laat die herfst maar komen!

Heerlijk hoe alles weer zachtjes aan op zijn plek valt. De blaadjes vallen van de bomen (ja, echt!) en de lucht wordt koeler en frisser. Voor het eerst droeg ik gisterochtend een sjaal en combineerde dat met mijn nieuwe, dikke trui van Kings of Indigo. Dat hield me echt heerlijk warm!

Op dit moment heb ik vier sjaals die ik met elkaar afwissel. Zal ik je ze eens voor je opnoemen? Van boven naar beneden zie je:

 • Een grijze, 100% wollen sjaal van H&M (1 jaar oud)
 • Een lichtroze, 100% polyester sjaal van Primark (4 jaar oud)
 • Een oudroze, 100% virgin wool sjaal van Acne Studios (1 jaar oud)
 • Een cognackleurige, 100% polyester sjaal van Even & Odd (2 jaar oud)

De twee die ik als eerste in het najaar gebruik zijn die van de Primark en Even & Odd. Simpelweg om het feit dat ze van polyester zijn en daardoor (véél) minder warm zijn dan die van H&M en Acne Studios. Zolang de temperatuur niet onder de 5 graden komt, dan zit je hier wel goed mee.

Acne Studios Canada sjaal review

Acne Studios Canada sjaal 

De klapper en eyecatcher van mijn sjaals is die van Acne Studios. De kwaliteit is prachtig, want hij is gemaakt van 100% virgin wool. Dit betekent dat het wol is van een schaap (of lammetje) die nog niet eerder geschoren is. Het resultaat is dat het ‘t meest zachte en fijne wol is die er maar bestaat. Extra luxe dus!

Omdat ik eczeem heb en voorheen nooit tegen wol kon – het prikte namelijk extreem – dacht ik dat deze sjaal totaal niet geschikt voor mij zou zijn. Maar toen ik hem in de winkel even paste, bleek hij juist heerlijk warm en totaal niet te prikken. Dit geeft wel aan dat de kwaliteit hoogstaand is. Ik heb deze heel vaak gedragen toen het zo ontzettend vroor. Echt waar, hij houdt je warmer dan welke sjaal dan ook!

Natuurlijk was ik helemaal verliefd op de roze Acne Studios sjaal, maar hij is qua kleur niet overal mee te combineren. Daarom kocht ik er vorig jaar ook de grijze sjaal van H&M bij. Deze is van 100% wol gemaakt en prikt gelukkig ook niet. Hij is wat smaller dan die van Acne Studios (die is namelijk 70 cm breed), maar daardoor ook iets minder dik om je hals.

Als ik moest kiezen dan zijn die van Acne Studios en H&M favoriet. Ze zijn zo heerlijk warm dat ik daar echt de winter mee doorkom!

Ben jij al klaar voor het najaar? Heb jij een sjaal die jou echt bij vrieskou goed warm houdt?

Liefs Liset

16 Reacties

 1. 14 september 2018 / 13:59

  De sjaal van Acne staat hoog op mijn verlanglijst alleen de prijs houd me nog tegen. Weet dat het een investering is maar voor een sjaal… Misschien binnenkort voor mijn verjaardag, wel een heel leuk cadeau!

 2. Juliette - Strongbody.nl
  14 september 2018 / 13:59

  Oh nee…ik wil nog niet denken aan sjaals. Ik ben nog niet klaar voor de herfst haha. Gelukkig krijgen we volgende week nog een nazomer! De sjaals zien er trouwens prachtig uit. Mooie kleuren!

 3. 14 september 2018 / 15:15

  Ik vind de acné studio sjaals veel te duur eerlijk gezegd… Mooi, maar zeker niet iets wat je bij een ander merk niet vind!

 4. 14 september 2018 / 19:10

  Wat een prachtige sjaals! Ik vind de zachte kleuren (en zo te zien ook heerlijk zachte stoffen) zo mooi. Ik kan me voorstellen dat je deze graag draagt in de winter. Zelf heb ik eigenlijk maar een paar sjaals. Mijn favoriet is eentje die mijn oma heeft gemaakt. Die is heerlijk warm en ik vind hem prachtig.

 5. 15 september 2018 / 06:52

  Heerlijk doe sjaals! Ik ben dol op sjaals, heb dan ook een collectie in allerlei kleuren, vormen, materialen en maten! Kom maar op met die kou 😉 Al heb ik veel liever zon haha

 6. 15 september 2018 / 14:21

  Oh wauw die Acne sjaal is echt ge-wel-dig. Wat een plaatje zeg! Ik krijg echt helemaal zin in de herfst van dit artikel. Wat een mooie sfeervolle foto’s!
  Nicole heeft geplaatst: My Luxury Lip CollectionMy Profile

 7. 15 september 2018 / 20:21

  Ik ben gek op sjaals en ben dan ook in die zin heel blij met dit weer 😉 Ik kan alleen niet tegen wol, en dat vind ik zo jammer! Het is zo lekker warm en cozy 🙂 Dat maakt dat ik altijd net even wat langer moet zoeken naar een mooie dikke sjaal (en bij mantels heb ik dat ook trouwens)

 8. Mieke | mieksmind
  17 september 2018 / 18:05

  Ik had de sjaals ook graag om je nek gezien 🙂 ik zit nu in Bonaire dus moet niet denken aan sjaals hahaha

 9. 22 september 2019 / 15:25

  I would like to read more insight from you! Also I am going to share this blog immediately. Awesome!
  Excellent site you have here. I’d really love to be a part of online community where I can get responses from other experienced individuals that share the same interest. Appreciate it!
  Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your further post thanks once again…

 10. 11 juni 2020 / 18:57

  This is really a great article and a great read for me. It’s my first visit to your blog and I have found it so useful and informative. Thank you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.