Festival ready | Beauty musthaves voor naar een festival

Ha! Het weer zit in ieder geval mee! Maar dat niet alleen; de tijd van leuke festivals is ook aangebroken. Twee weekjes terug kon je me vinden op het LINDA.festival en had ik toen maar dit artikel gelezen. Ik laat je zien welke beauty musthaves je nu altijd mee moet nemen als je naar een festival gaat!

Zonnebrandcrème

Ik weet het. Dit zou heel logisch moeten zijn. Maar weet je, soms is de weersverwachting niet altijd even nauwkeurig en zo zat ik vorige week in de brandende, bloedhete zon terwijl er een dik pak wolken was voorspeld.

Resultaat: ik was verbrand en niet zo’n beetje ook! Mijn tip is dan ook om altijd, maar dan ook altijd een fles zonnebrandcrème mee te nemen naar een festival. Dan weet je tenminste dat je thuiskomt met een lekker kleurtje en niet als een rode biet.

Vichy Ideal Soleil Anti-sand milk – €15,19 (apotheek).

Foreo Luna Go

Niets is zo belangrijk als je huid schoon te maken voordat je naar dromenland afreist. Nu heb je daar in een tent op een festival misschien niet zoveel zin in, maar met de Foreo Luna Go hoef je maar een minuutje vrij te maken om je gezicht optimaal te reinigen en dode huidcellen te verwijderen. Dit alles zorgt voor een zijdezacht huidje!

Je kunt hem in principe vergelijken met de grote Foreo Luna qua werking (klik hier als je de volledige review wilt lezen), maar de Foreo Luna Go is een stuk kleiner en daardoor compacter om mee te nemen.

Hij zorgt met transdermale sonische pulsaties (oftewel: trillingen) ervoor dat je in een minuut je gezicht schoonmaakt met een gezichtsreiniger. En dit formaatje is gewoon stukken handiger om met je mee te nemen!

Daarnaast is hij in verschillende kleuren te krijgen, elk weer geschikt voor een ander huidtype.

Foreo Luna Go (paars is geschikt voor gevoelige huid) – €100,98 (Douglas).

Desinfecterende handgel 

Natúúrlijk wil jij je handen wassen na het toiletbezoek en natúúrlijk wil jij even je handen schoonmaken onder een stromende kraan als je gaat eten. Maar hey, het is wel een festival. Hygiëne is nogal een ondergeschoven kindje op zo’n plek, dus ik zou er maar voor zorgen dat je in ieder geval zo’n flesje desinfectant in je tas hebt zitten. Even opfrissen en al die bacteriën weg, zodat jij zorgeloos kunt genieten.

Handy Mercy in de geur New Wave – €3,01 (Douglas).

Handcrème

Als je met enige regelmaat een desinfecterende handgel gebruikt, kunnen je handen enigzins droog aanvoelen. Daarom is een handige knijptube met handcrème wel zo lekker om je handen tussendoor te verzorgen. Ik heb echt een hekel aan droge handen, dus ik smeer sowieso lekker door gedurende de dag.

EOS handcrème in de geur Fresh flowers – €6,07 (Douglas).

EOS lipbalm

Met dat warme weer droogt je huid wel een beetje uit en daarom is het fijn om ook je lippen goed te blijven hydrateren. Dit roze bolletje bevat de geur Strawberry Sorbet en is een 100% natuurlijke lipverzorging. De lipbalsem is rijk aan antioxidanten, vitamine E, shea butter en jojoba-olie. Daardoor behoudt je de natuurlijke vochtbalans van de lippen intact en maakt ze zijdezacht.

EOS lipbalm – €6,11 (Douglas).

Zonnebril

Ook dit is weer zo’n onderschat product. Als ik mijn zonnebril vergeet op een zonnige dag, dan baal ik echt. Wat moet ik dan steeds knijpen met mijn ogen! Zeker als je op een groot, open veld naar een band zit te kijken, wil je geen last hebben van de zon. Let wel goed op welke categorie jouw zonnebril heeft. Neem vooral de hoogste (nummer 4 is dat vaak) zodat je je ogen kunt laten rusten.

Ray-ban 2447 Havana – €134,- (Sunglassesshop).

Ga jij dit jaar naar een festival? Wat is jouw ultieme beauty musthave om mee te nemen?

Liefs Liset

Dit artikel bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door een merk of bedrijf.

19 Reacties

 1. 23 juni 2017 / 15:22

  Ja die zonnebril he, die vergeet ik dus altijd mee te nemen. Echt… het meest logische om bij je te hebben, maar ik laat ‘m steevast op tafel liggen.

 2. V Willemse
  23 juni 2017 / 16:39

  Een goede deo en vochtige gezichts reinigings doekjes zijn voor mij echt belangrijk
  Die doekjes zijn handig voor n schone snoet en plak handen…ideaal!

 3. 23 juni 2017 / 19:47

  Dit had de inhoud van mijn tas kunnen zijn 😉 Ik heb altijd een klein flesje Desinfecterende handgel bij me en ook een lipbalsem en een zonnebril. Dus ook buiten het festival om mooie producten!
  Lonneke heeft geplaatst: Time To Relax! 3x Etos Gezichtsmaskers!My Profile

 4. 24 juni 2017 / 05:43

  Zonnecréme inderdaad zo belangrijk. Ik vergeet de mijne nooit! Ik neem vooral een herbruikbaar flesje voor drank mee! Gemakkelijk en goed voor het milieu. Ook neem ik herbruikbare doekjes mee. Even onder de kraan en je kan je snoet/handen/oksels even verfrissen
  cindy heeft geplaatst: 20 (bijna) gratis activiteiten vakantiebingo!My Profile

 5. 25 juni 2017 / 11:04

  Ik ga nooit naar festivals, ,maar deze producten, vooral de zonnebril vind ik hartstikke leuk!

 6. 25 juni 2017 / 11:34

  Jaaaa de handsanitizers van Merci Handy zijn echt mijn favoriet. Die heb je wel nodig op een festival. De Foreo Luna go is ook zeker handig om mee te nemen als je een nachtje blijft slapen en je wilt toch verzekerd zijn van een schone huid. Ik heb ‘m in een okergeel exemplaar. Die gooi je heel makkelijk in je toilettas.

 7. 25 juni 2017 / 11:50

  Wat een fijne tips! Ik neem ook altijd een pakje zakdoekjes mee, dat is altijd handig! Ook voor het geval dat er geen wc papier meer is 😉
  Teddy heeft geplaatst: W7 – mega matte lipsMy Profile

 8. 8 juli 2017 / 12:39

  Leuk artikel, maar zo’n dure gezichtsreinigingsborstel is niet echt handig (in mijn ogen). De desinfecterende gel, zonnebril en zonnebrand (mits veel kleinere fles) ben ik het helemaal eens! Zeker als je maar een dagje gaat. Ik mis nog wel wat zoals: zakdoekjes, haarelastiekjes en een poncho (tenzij het weerbericht anders aangeeft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.