Fotodagboek | De Hoge Hoed in Julianatoren, Paasdagen en afvallen

Juliantoren de Hoge Hoed

De meivakantie is begonnen en dat hebben we geweten! Zo startten we de vrije dagen met een heerlijk bezoekje aan de nieuwe attractie de Hoge Hoed in Julianatoren, vierden we de Paasdagen en gingen we naar een museum met de kids. En ja, ik praat je ook bij over mijn poging om wat kilootjes kwijt te raken!

Juliantoren de Hoge Hoed

De Hoge Hoed in Julianatoren

De vakantie begon al goed met het prachtige weer, maar wat het helemaal leuk maakte, is dat wij als gezin uitgenodigd werden om de nieuwe attractie van Julianatoren te komen bekijken.

Wij reisden dus af naar Apeldoorn en konden daar genieten van een dagje pretpark in het heerlijke zonnetje!

Julianatoren Lenteweken

De presentatie begon iets later, dus wij gingen eerst even een rondje in de helikopter doen!

Juliantoren de Hoge Hoed

Om 11:00u begon de presentatie van de nieuwste attractie van Julianatoren; de Hoge Hoed! Deze attractie werd geopend door de bekende Mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf. Twee populaire figuren die ook schitteren in de tv-serie Jut en Jul (de twee muizen-mascottes van Julianatoren).

Het plein stond vol met allerlei bloggers, Instagrammers en YouTubers en er werd volop gefilmd!

Juliantoren de Hoge Hoed

Yay, daar gaan we!

En toen was het tijd om hem te aanschouwen. Deze nieuwe ‘thrill ride’ attractie is speciaal voor kids met stalen zenuwen, want deze vrijevaltoren is 10 meter hoog! Zit je eenmaal in het stoeltje, dan wordt iedereen langzaam omhoog getakeld. Helemaal bovenin blijft het bakje even hangen, waarna het in een vrije val en draaiend om zijn as naar beneden stort.

Superleuk voor jonge durfals! De Hoge Hoed vind je trouwens gelijk bij de entree van het pretpark, dus je hebt hem zo gevonden.

Juliantoren Lenteweken

Daarna gingen we nog lekker genieten van het park. We bezochten de theatershow ‘De Kroon van de Baron’, gingen trampolinespringen aan hoge touwen en nog veel meer! Bovenstaande autootjes hopten vrolijk heen en weer en is erg leuk voor de kleintjes.

Julianatoren Superleuke Lenteweken

Lekker op safari!

Julianatoren Superleuke Lenteweken

Superleuke Lenteweken in de meivakantie

En deze mama ging ook even genieten van het zonnetje toen de mannen van de grote glijbaan ‘afroetsjten’!

Al met al hebben we een superleuke dag gehad. Het weer was heerlijk, het was zo’n 23 graden en er was de tijd om alle attracties te ervaren omdat we niet lang in de rij hoefden te wachten. Bedankt Julianatoren voor deze geweldige dag!

Wist je trouwens dat er de Superleuke Lenteweken zijn van 19 april t/m 5 mei? Deze meivakantie maak je namelijk kennis met Cas de Ranger die is onderzoeker is en je klaarstoomt in zijn show om op avontuur te gaan. Je kan dit meteen in de praktijk brengen in zijn eigen experience: een spannend bospad waar je heel veel kan ontdekken over planten, bomen en dieren die leven in de bossen rond Kinderpretpark Julianatoren. De starttijden zijn op de Showheuvel om 13:00, 14:00, 15:00 & 16:00 uur.

Paasdagen 2019

Paasdagen

Door naar de Paasdagen! Deze vierden wij de eerste dag gewoon lekker thuis. We hadden allerlei broodjes bij de bakker gehaald en verse sapjes. Het was een rustige dag met spelletjes, knutselen en wat lezen.

De tweede Paasdag gingen we brunchen bij mijn ouders. De tafel was ook weer rijkelijk gevuld! Daarna gingen we even de tuin in met de kinderen en deden we tikkertje, haha. Even lekker de hartslag omhoog! Aangezien mijn ouders landelijk wonen, maakten we wat leuke kiekjes met de kids in de tuin.

Konlnklijke Eise Eisinga Planetarium

Koninklijke Eise Eisinga Planetarium

Ook brachten we een bezoekje aan een museum. In Franeker zit het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium en dat is een bijzonder tafereel. Er zit namelijk aan het plafond – van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker – het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Het is een nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel en werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga.

Ik had gedacht dat het een klein museumpje zou zijn, maar wauw, het was groots en er waren vele historische, astronomische objecten te zien zoals oude telescopen en er waren interactieve onderzoekjes voor kinderen. Je leerde veel over de ruimte en hoe dit vroeger in kaart werd gebracht. Superleuk en een aanrader, want Franeker is ook nog eens prachtig met de oude grachtenpandjes.

Konlnklijke Eise Eisinga Planetarium Konlnklijke Eise Eisinga Planetarium

Lekker lunchen met z’n allen in Brasserie de Stadstuin die aan het Planetarium vastzit. Heerlijk!

Kilootjes kwijt?

En nog even over mijn afvalpogingen; die gaan door mijn medicijngebruik op en neer. Echt balen! Ik was tijdelijk gestopt met mijn medicatie omdat ik toch wel veel klachten had en toen was ik zo twee kilo kwijt! Ik had graag door willen gaan, maar ik moest weer opnieuw met medicatie beginnen. En wat gebeurt er? Die kilo’s zitten er weer aan…Het is zo moeilijk om je gewicht onder controle te krijgen als je ook nog eens moet vechten tegen de bijwerkingen van medicatie. Heel frustrerend! Als je dan ook nog eens van iemand op een verjaardag te horen krijgt dat je er ‘goed’ uitziet en dat je bent aangekomen, nou..dat werkt al helemaal niet bemoedigend. Ik vind echt dat je nooit iets over iemands uiterlijk zou moeten zeggen. Ik weet zelf toch ook wel dat ik ben aangekomen? Zijn er meer mensen die wel eens opmerkingen hebben gehad als ze zijn aangekomen?

Fijne meivakantie

De meivakantie is in ieder geval goed begonnen! We proberen altijd zoveel mogelijk leuke afwisselingen voor de kinderen te doen. Natuurlijk is het ook gewoon thuis spelen, maar het is dan wel echt heel leuk om naar musea te gaan.

Deze week gaan we naar de Corpus experience; een reis door het menselijk lichaam. Iets wat Jade al heel lang naar toe wil. Maar omdat de minimum leeftijd 6 jaar is, moesten we even wachten totdat Winne 6 jaar zou worden. Dat is hij in maart geworden, dus we gaan nu op pad naar Oegstgeest. Ik heb er zin in!

Bedankt voor het lezen (you’ve come a long way) en ik zie je gauw weer!

Liefs Liset

11 Reacties

 1. Maaike
  29 april 2019 / 09:56

  Wat een leuke dingen heb je gedaan! De Hoge Hoed ziet er leuk uit voor kinderen. Denk dat mijn dochter daar ook wel in zou willen. En het Eise Eisinga Planetarium ziet er interessant uit. Leuk tip voor de vakantie inderdaad.

 2. 29 april 2019 / 13:28

  De Julianatoren lijkt mij zo leuk. Daar gaan wij ook snel een keer naartoe! Al zou mijn dochter de nieuwe attractie wel overslaan haha.

 3. 30 april 2019 / 07:58

  Wat leuk dat jullie een dag naar de Julianatoren zijn geweest! Het klinkt als een heel fijn park. Veel plezier ook alvast bij Corpus! Dat lijkt mij ook een tof dagje uit.
  Echt balen dat je door medicatie bent aangekomen, juist omdat je er dan zelf echt niets aan kunt doen. Pff, wat een stomme opmerking ook. Ik snap het echt niet als mensen dingen over je gewicht gaan zeggen. Daar kun je mensen nogal mee kwetsen. En wat schiet je er bovendien mee op om zoiets te zeggen als buitenstaander?!
  Romy heeft geplaatst: 9 mooie levenslessen die ik door verhuizen leerdeMy Profile

 4. 30 april 2019 / 09:00

  Leuke weken achter de rug! Ik ken het afvallenverhaal helaas ook, bij mij is het ook een jojo effect, ook mede dankzij medicatie! Vervelend om je motivatie zo te blijven vinden!

 5. 30 april 2019 / 12:57

  Wat zijn jullie heerlijk aan het genieten van de mei vakantie. Hier zijn we ook aan het genieten van de vakantie en doen we ook allemaal leuke dingetjes. Jammer dat het weer nu wat tegen zit.

 6. 30 april 2019 / 16:33

  Ik vind het ook altijd stom en onnodig als iemand iets over mijn gewicht zegt. Wat gaat dat iemand anders aan? Het is vaak vast goed bedoeld, maar komt zelden zo over. Zeg liever dat je straalt of leuke kleding aan hebt, dat is vaak leuker om te horen 🙂

 7. 30 april 2019 / 18:06

  klinkt als een paar heerlijke weken! Vervelend hé dat je lichaam vaak niet doet wat jij wilt. Helaas zullen we het er toch mee moeten doen en ernaar moeten leren luisteren. Ik weet dat je vind dat we niks moeten zeggen over elkaar uiterlijk. Maar ik vind je een pracht vrouw. Met een paar kilo meer of minder, dat maakt echt niet uit hoor!

  Voor mij staat corpus ook al een tijdje op het lijstje. Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden en hoop dan ook dat je er een blog over schrijft.

  liefs,
  Mariëlle
  mariëlle heeft geplaatst: Preview | L’occitane HerBae Eau de ParfumMy Profile

 8. 30 april 2019 / 19:50

  Ziet er gezellig uit zeg! Leuk hè die meivakantie. Wat beter weer en lekker leuke dingen doen. Ontspannen en genieten

 9. 5 mei 2019 / 21:15

  Wat een heerlijke week zeg! En die rok ….love it!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.