Fotodagboek | Met de kids naar Cas de Ranger in Julianatoren!

Julianatoren Cas de Ranger

Voor ons begon de meivakantie goed; we gingen naar de Julianatoren om de liveshow van Cas de Ranger te bekijken en om in het bos op experience te gaan! Hoewel het Nederlandse weer niet helemaal mee zat (lees: veel regen), hadden we toch veel plezier! Ik neem je mee in ons dagje bij de Julianatoren waarin we in helikopters vlogen, dinosaurussen zagen en in de achtbaan zaten!

Julianatoren Cas de Ranger

Welkom in Julianatoren!

Na een ritje van ongeveer één uur en 15 minuten, kwamen we aan in Apeldoorn. Julianatoren ligt in de bossen, waardoor je je helemaal in de natuur waant. En omdat we uitgenodigd waren om de nieuwe liveshow van Cas de Ranger te ervaren en om ook nog eens een leuke speurtocht in het bos te doen, konden we deze eerste dag van de meivakantie heerlijk genieten in het park.

Julianatoren Cas de Ranger

Jul en Julia

Jul en Julia zijn de meest bekende muizen van Julianatoren, of misschien wel Nederland! Na een welkomstwoord van mevrouw Suikerspin en meneer Kaasschaaf, werden we wakker geschud met een vrolijke (kinder)dans en een hoop muziek tijdens de openingsshow.

Winne vond het ontzettend leuk om lekker mee te dansen en het zette de toon voor de dag!

Julianatoren Cas de Ranger

Julianatoren Cas de Ranger

Cas de Ranger Experience

Hierna mochten we deelnemen aan de nieuwe liveshow van Julianatoren. Cas de Ranger is een nieuw karakter in het pretpark en is een avontuurlijke onderzoeker. Hij neemt kinderen en hun ouders mee op ontdekkingsreis door de natuur en vertelt alles over dieren, planten en bomen. Je bent daarna helemaal klaar om op avontuur te gaan, want na de show kun je dit zelf ervaren tijdens de Cas de Ranger Experience.

Julianatoren Cas de Ranger

Julianatoren Cas de Ranger

Op speurtocht!

Maar hoe ziet dat er nu uit? De Cas de Ranger Experience is een mooi, groen bospad waar je veel kunt ontdekken en leren over de dieren en planten op de Veluwe. Zo kom je onder andere een groot insectenhotel tegen en een (nep)das die ligt te slapen tussen al het hout.

Tussen al het moois van de natuur kom  je borden tegen waar je meer informatie vindt over bepaalde dieren. Lees het door, kijk op je vragenlijst en vul het goede antwoord in. Aan het eind van de speurtocht sprokkel je alle letters bij elkaar en maak je daar een woord van. Invullen op de iPad die daar klaarstaat en voilà; als je het goede antwoord hebt ingevoerd dan heb je je Cas de Ranger diploma behaald!

Julianatoren Cas de Ranger Julianatoren Cas de Ranger Julianatoren Cas de Ranger

Op YouTube

Cas de Ranger is vanaf de meivakantie (nu dus!) te zien in de Julianatoren, maar je kunt hem ook thuis bekijken in zijn eigen YouTube-serie. Hij behandelt daar vragen zoals “heeft een slak wel eens haast” of “heeft een specht wel eens hoofdpijn?”. Iedere zaterdag rond 16:00u kun je een nieuwe video verwachten.

Julianatoren Cas de Ranger

Lekker opwarmen

Na de vele regenbuien tijdens de Experience was het tijd om even op te warmen met een koffie en een thee. Jade en Winne wilden natuurlijk zo snel mogelijk weer het park in, maar soms waren de buien zo heftig, dat er niets anders op zat dan gewoon even binnen in het restaurant het slechte weer af te wachten. Maar met al dat lekkers was het geen straf hoor!

Julianatoren Cas de Ranger

Het park in!

We gingen dinosaurussen en holbewoners kijken in een prehistorisch autootje. Erg leuk voor Winne die een grote liefhebber is van deze grote monsters.

Julianatoren Cas de Ranger

Ook heeft de Julianatoren altijd een theatershow lopen. Dit keer was het de De Kroon van de Baron, waarin ze kroon van de Baron kwijtraken…als dat maar goed afloopt!

Julianatoren Cas de Ranger

Jade en Winne vonden deze safari-autootjes heel erg leuk. Over bruggetjes en tunneltjes reden ze en werden verrast op een heleboel tropische dieren.

Julianatoren Cas de Ranger

De achtbaan is voor Jade echt het summum! Ze keek hier al enorm naar uit en ging samen met Martijn het karretje in. Mij niet gezien, ik ben echt een lafaard hierin, haha.

Julianatoren Cas de Ranger

Natuurlijk hebben we nog veel meer attracties bezocht en was het echt een leuke dag! Jammer van de regen, maar gelukkig werden we goed verzorgd met eten en drinken en kwamen we niks tekort. Dankjewel Julianatoren, het was een gezellige dag!

Meer info

De Julianatoren is tijdens het hoogseizoon iedere dag geopend van 10:30u tot 17:00u en kun je vinden aan de Amersfoortseweg 35 7313 AC Apeldoorn. Wil je meer informatie? Kijk dan op hun website.

Ben jij (vroeger) wel eens naar de Julianatoren geweest? Lijkt het je leuk om met je kinderen heen te gaan? 

 

Liefs Liset

8 Reacties

 1. 7 mei 2018 / 14:08

  Ja, als kind ben ik er wel eens geweest, en later ook met mijn eigen kinderen. Dat Cas de Ranger daarnaar toe kwam klinkt erg leuk!
  nicole heeft geplaatst: Moestuin 2018My Profile

 2. 7 mei 2018 / 22:02

  Dat lijkt me heel erg leuk. Mijn dochtertje heeft de smaak van achtbanen helemaal te pakken. We hebben hier nog een weekje om van de meivakantie te genieten, dus wie weet kunnen we hier nog naartoe.
  Blog & Beauty heeft geplaatst: TYRO, baanbrekende huidverzorging!My Profile

 3. 8 mei 2018 / 22:48

  De Julianatoren is zooooo leuk!! Mijn kindjes zijn er dol van.

 4. 11 mei 2018 / 13:21

  Mijn kinderen zijn ook dol op de Julianatoren? We gaan dit jaar ook zeker nog een keertje langs en op bezoek bij Cas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.