Fotodagboek week #42 | Fotoshoot, in de uitzending bij Omrôp Fryslân en een workshop Bloggen geven

Poeh, het was me het weekje wel! Nog nooit heb ik zoveel drukte en promotie gehad rondom mijn blog en de workshop over Bloggen die ik zou geven. De Friese pers vloog me om de oren, maar wat was het leuk. Ik neem je mee in mijn week!

Dinsdag

Op dinsdag zou er een fotograaf komen om mij op de kiek te zetten voor het Friese project Leen een Fries. Dit is een platform voor uitwisseling. Hier kun je kennis, verhalen of ervaring aanbieden en opdoen. Het werkt als een soort match making; verschillende kennisdelers bieden zich aan en jij als leek bent op zoek naar iemand die jou daar meer over kan leren. Je kunt dus een afspraak met mij maken zodat ik jou meer leer over wat jij wilt weten (in dit geval bloggen en productfotografie). Je maakt dan een profiel aan, zoekt een activiteit en je kunt elkaar dan ontmoeten. Heel tof!

Een heel leuk concept, waarbij ik (en nog een paar andere) als gezicht gebruikt worden voor de social media campagnes en reclamedoeleinden. Super leuk!

Mijn woonkamer werd omgebouwd tot een fotostudio en natuurlijk kwamen daar allerlei attributen aan te pas, haha. Heel leuk om eens mee te maken. Samen met Rixt (hierboven) moesten we een beetje doen alsof ik haar alles leerde over bloggen en productfotografie. Erikjan (de fotograaf) maakte daar dan weer leuke foto’s van.

Woensdag, donderdag, vrijdag

De rest van de week was ik druk met het voorbereiden van mijn workshop die ik de zondag ging geven, dus daar heb ik eigenlijk niet zoveel foto’s van. Wat wel leuk was, is dat ik in de Friese kranten stond! Het persbericht wat eruit was gegaan dat ik zondag 22 oktober een workhop Bloggen & Vloggen ging geven in de bibliotheek Drachten, was goed opgepikt. Zo stond ik in de Leeuwarder Courant, de Actief, de Drachtster Courant en de Breeduit. Zo leuk!

Verder was het vooral veel voorbereiden op mijn computer voor de workshop en de radio-uitzending waar ik zou komen praten over mijn blog. Ook probeerde ik veel te slapen, want ik moet zeggen dat het in combinatie met mijn ziekte even een extreem druk week was. Ik had hoofdpijn, was niet fit en gewoon heel erg moe. Dan besef ik weer even dat mijn lichaam me op dat soort momenten tegenhoudt.

Zaterdag

Het was tijd om naar Leeuwarden af te reizen, want ik zou in de radio-uitzending zitten bij Douwe Heeringa in het programma Op & ût, waarin de uitjes van het weekend worden besproken. Ik kwam bij Omrôp Fryslân om de workshop te promoten en ik heb een leuk interview gehad over mijn blog.

Was ik van te voren een klein beetje zenuwachtig, achteraf was dat nergens voor nodig want het was zo gezellig! Douwe was oprecht geïnteresseerd en heeft een fijne, rustige energie. En het smaakt naar meer, ik zou zo weer langs willen komen.

Na de uitzending trof ik nog Miranda van Kralingen die ook in de uitzending zou zijn. Zij is zangeres en heeft onder andere op de bruiloft van prinses Maxima en koning Willem-Alexander mogen optreden. Samen kletsten we nog wat na over make-up en zij kende Ellis Faas (bekende visagist) nog van vroeger waar ze door opgemaakt werd. Leuk om haar even getroffen te hebben en nog zo’n beautyliefhebber te ontmoeten.

Zondag

En toen was het zover. Ik ging mijn workshop Bloggen & Vloggen geven! Ik zou meer gaan vertellen over het schrijven van pakkende blogteksten, het maken van video’s en het fotograferen van producten. Natuurlijk vertelde ik ook alle tips & tricks over samenwerkingen, privacy, bewerken van je materiaal en de lay-out van je blog. Het was ontzettend leuk om te mogen doen.

De opkomst was enorm divers, want er waren zowel meiden van een jaar of 13 als een man op leeftijd die graag over het motorrijden wilde gaan bloggen. Hoe stoer is dat? Het bleek dat deze man ook nog eens een geweldige schrijfstijl had. Een vlotte pen en humor kwamen in zijn tekst naar voren.

Het was dan ook een fijne middag om wat te kunnen overbrengen. Ik hoop dat ze er wat aan hebben gehad!

Nu ik dit tik, is de volgende week alweer begonnen en doe ik het iets rustiger aan. Ik heb woensdag nog een leuk event in Amsterdam in het verschiet. Het gaat om een duurzaam kledingmerk die wordt geprsenteerd tijdens een brunch. Daarnaast ben ik zaterdag weer op de radio te horen, dit keer bij Smelne fm.

Natuurlijk is het ook herfstvakantie, dus ik hoop nog wat leuke dingen te kunnen doen met de kids!

Geniet van je week en tot het volgende Fotodagboek!

 

Liefs Liset

11 Reacties

  1. 23 oktober 2017 / 09:06

    Haha dat schapenvachtje van de Ikea doet hier ook heel vaak dienst als fotoprop! Komt toch altijd heel wat bij kijken he?!

  2. 23 oktober 2017 / 11:12

    Wat gaaf dat je dit heb gedaan zeg! En alles er om heen, super leuk om te lezen.

  3. 23 oktober 2017 / 11:24

    Wat een leuke week zeg! Jammer dat het zo ver is, ik denk dat mijn dochter ook wel graag een workshop had gevolgd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.