Hair Fashion | Hoe draag je een scrunchie?

Hoe draag je een scrunchie?

Steeds vaker zie ik hem voorbij komen op Instagram of op straat. Waar ik het in hemelsnaam over heb? De welbekende scrunchie (ik noemde het altijd een frutsel) uit de jaren 90! Het lijkt zo op het eerste gezicht een beetje truttig te zijn, maar niets is minder waar. Hij staat super gezellig op je hoofd. Dus hoe draag je een scrunchie? Dat laat ik je weten in dit artikel!

Hoe begin je met het dragen van een scrunchie? 

Je hebt deze scrunchies natuurlijk in alle soorten en maten, dus als je hiermee wilt beginnen zou ik vooral adviseren om niet gelijk voor de allergrootste en dikste te gaan. Ik kan me voorstellen dat zo’n frutsel op je kop er niet gelijk voor moet zorgen dat je helemaal uit je comfortzone getrokken wordt.

Ik ben daarom zelf ‘klein’ begonnen met subtiele scrunchies, die ook geschikt voor kinderen zijn. Zo heb ik bovenstaande scrunchies gekocht voor mijn dochter, maar omdat ze zo lekker klein zijn, vond ik ook wel dat ik ze kon dragen, haha.

De felle kleuren laat ik wat liggen, maar zo’n leuke zwarte met witte stipjes (of een nude roze) kan natuurlijk geen kwaad!

Hoe draag je een scrunchie?

Hoe draag je een scrunchie?

 • In een wilde knot; je draait je haar zoals je gewend bent in een rommelige knot. Doet er daarna een scrunchie omheen en voilà, je knot heeft een vrolijk detail!
 • Doe een halve knot in je haar (zo’n knotje die bovenop je hoofd zit en de onderkant van je haar los) en knoop daar omheen een kleine scrunchie. Staat erg leuk!
 • Ga voor een opvallende verschijning en neem een grote, velvet scrunchie (ik vind oudroze en zachtpaars zo mooi) en draai deze in je hoge knot. Zo krijg je een beetje dat bohemian gevoel (net zoals die leuke haarbanden van Atelier des Femmes).
 • Je kunt hem heel multifunctioneel ook als armband gebruiken. Steeds vaker kom ik dit tegen en hoe handig is het als je op een warme zomerdag gewoon je scrunchie kunt pakken en deze in je haar knoopt? Makkelijk en fashionable!

Ik ben heel benieuwd of jij wel eens een scrunchie draagt? Of heb je het vroeger wel eens gedragen? 

Liefs Liset

12 Reacties

 1. 6 juli 2018 / 11:58

  Ik noem die dingen inderdaad ook frutsels, wist niet dat het scrunchie heette. Met een slordige knot vind ik ze erg leuk.

 2. 6 juli 2018 / 12:19

  Ja, ik draag ook scrunchie! Ik vind ze super leuk staan 🙂
  Mei Qi heeft geplaatst: bloeiMy Profile

 3. 6 juli 2018 / 12:44

  wat leuk zeg!
  mijn haar is een beetje te kort om het in een dot of staart te dragen.
  soms wel spijtig, wat zoiets oogt wel super leuk en lief
  Karlien heeft geplaatst: Fashion – Summer looksMy Profile

 4. 6 juli 2018 / 13:18

  Wanneer mijn haar weer wat langer is wil ik inderdaad een oud roze voor bij een hoge knot. Vind dat zo leuk staan!
  Larissa heeft geplaatst: I said YES to my dressMy Profile

 5. 7 juli 2018 / 11:31

  Jaren 80. Eind jaren 80 droeg ik ze. En ik heb er nu ook weer een paar liggen. Ik draag ze altijd met een elastiek eronder, anders ben ik ze zo kwijt. Ik zag ze een jaar of twee geleden in Engeland weer en uit nostalgie heb ik ze toen gekocht 🙂 Vroeger maakte ik ze ook wel zelf. Makkelijk: stukje stof, stuk elastiek: even aan elkaar stikken en klaar. Hmm. Ik voel weer een projectje DIY opkomen 😛

 6. 7 juli 2018 / 13:29

  Vroeger droeg ik ze heel vaak. Nu heel af en toe in een rommelige knot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.