Ik wil een paar kilo kwijt | Hoe ga ik meer bewegen en gezonder eten?

een paar kilo kwijt

Al een tijdje zit ik niet meer zo lekker in mijn vel. Letterlijk. Door medicatie ben ik de afgelopen tijd wat kilo’s aangekomen en ik voel me daar niet prettig bij. Naast dat mijn kleding minder mooi zit, wil ik er op letten dat ik ook gezondere keuzes maak. Maar hoe pak ik dit aan?

Hoe ben ik aangekomen?

Zo’n twee jaar terug is het me al gelukt om wat kilo’s kwijt te raken. Ik voelde me weer een stuk beter en voelde me weer de oude! Maar zie maar eens je mind set om te zetten als je gewend bent dat je niet zoveel hoeft te laten om op gewicht te blijven. Ik kon in principe eten wat ik wilde en ik kwam daar niet van aan.

Maar toen ik overstapte naar hogere doseringen medicatie voor mijn endometriose, was dat niet meer zo makkelijk. Ik baalde daarvan, want als broeken toch wat strakker gaan zitten en je ineens love handles voorbij ziet komen, is dat nou niet het eerste waar ik om sta te juichen! Nee, ik pakte dat toen op deze manier aan.

Sporten oppakken

Nu wil ik het sporten weer oppakken en ben ik gisteren goed van start gegaan om meer te bewegen en op mijn voeding te letten. Sportkleding aan, een goede You-Tube workout volgen en gaan!

Waar het bij mij vooral in zit, is dat ik overdag niet fietsend de kinderen naar school breng, maar met de auto. Het is mij in de vroege ochtendspits toch net even iets te krap tijd om 20 minuten naar school te fietsen met twee jonge kids. De auto is dan natuurlijk een stuk sneller. Qua beweging doe ik dus niet zoveel. En wat ook een valkuil is, is dat ik mezelf in de avond beloon met lekkere dingen als ik het overdag druk/zwaar heb gehad. Is dit herkenbaar voor sommigen?

Ik wil om de dag sporten en dit afwisselen met leuke workouts en hardlopen. Vooral hardlopen is heerlijk buiten, we hebben een groene wijk waar het echt goed vertoeven is om een rondje te lopen. Natuurlijk doe ik dit voor de beweging, maar het is ook een fijne manier om mijn hoofd leeg te krijgen en weer fris te kunnen starten.

Mooie sportkleding motiveert

Wel vind ik het belangrijk (en motiverend) om goedzittende en mooie sportkleding te dragen. Dat maakt het een stuk leuker! Nu gebruik ik Reebok sportschoenen voor als ik workouts thuis doe, maar ik zou graag voor het hardlopen een paar goede Nike Vapormax willen hebben. Vooral het poederroze model met zachtblauwe tinten zou ik te gek vinden! Het fijne aan deze schoenen is dat ze aansluitend zijn en meer ondersteuning aan je voeten geven zodat de schoen niet verschuift. Daarnaast voelen ze lekker licht aan en hebben ze een ontzettend goede demping door de transparante luchtkussentjes onder je voeten. Dit paar hardloopschoenen zou ideaal voor mij zijn omdat ik snel last van mijn schenen krijg bij het hardlopen.

Een paar kilo kwijt

Kortom, in de avond wil ik na het avondeten niet meer snoepen of snacken (alleen een schaaltje haveryoghurt met honing als ‘laat’ toetje) en ik wil om de dag een workout doen of een stukje hardlopen. Ik ga ervoor!

En weet je, ik hoef niet eens zoveel kilo’s kwijt. Ik vind vier kilo voldoende om weer lekkerder en strakker in mijn vel te zitten. Dat moet lukken toch?

Vind jij het ook moeilijk om in de avond niet meer te snacken of snoepen? 

Liefs Liset

Dit is een samenwerking.

12 Reacties

 1. 3 december 2018 / 11:12

  Hier precies zo, sinds ik met een knieblessure zit en niet meer mag hardlopen ( of andere sporten waar ik de knie belast) merk ik dat ik aankom, ik heb mijn eetpatroon namelijk niet veranderd. Nu eet ik in de avond eigenlijk nooit meer ( alleen op zaterdag met een wijntje) hier is het echt de tussendoortjes die ik moet beperken en mooie sportkleding motiveert zeker! Succes.

 2. 3 december 2018 / 11:35

  Niet snacken in de avond is echt bijna een onmogelijke opgave, haha. Die paar kilootjes gaan je zeker lukken! Hardlopen kan echt goed werken voor ontspanning 🙂

 3. 3 december 2018 / 12:45

  Niet perse last van snoepen in de avond. Ik eet gewoon altijd. Ik ben vandaag begonnen met afvallen. Ik heb er ook een blog over geschreven, misschien vind je het ook eens leuk om die te lezen. Heel veel, succes!

 4. 3 december 2018 / 14:40

  Ik heb al een hele tijd problemen met mijn gewrichten en was daardoor heel wat kilootjes bijgekomen – ik weet dat het helemaal niet makkelijk is om die er terug af te krijgen

 5. 3 december 2018 / 16:35

  Die kilo’s, die moeten er hier ook echt af… Wel meer dan een paar 😉 Ik heb nu eenmaal mijn curves en daar zit ik niet mee, zolang ik me prettig voel. Dat prettige gevoel wordt minder en daarom ga ik er in januari wel weer beter om denken.

 6. 3 december 2018 / 19:26

  Eerlijk gezegd let ik er niet echt op en eet ik wat wanneer ik zin in heb. Voor mijn lengte ben ik te zwaar en mijn kledingmaat is 44 ongeveer. Ik voel me daar prettig bij en heb ook geen zin om de rest van mijn leven daarmee bezig te zijn met afvallen, opletten, dingen laten enzo. Dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk 🙂 Ik vind het knap dat jij het kunt!
  Mariska heeft geplaatst: 7x Makeup Revolution liquid lipstick en lipgloss uit de Lip Advent CalendarMy Profile

 7. 3 december 2018 / 19:51

  Herkenbaar! Ik ben na mijn zwangerschap best veel aangekomen (vind ik zelf) en wil er graag nog een kilo of 5 van af.. lastig wel!

 8. 3 december 2018 / 21:04

  Ik wil heel graag afvallen, na de bevalling is er toch wat blijven “plakken”. Maar ik snoep ook gewoon teveel haha

 9. 4 december 2018 / 08:20

  Sporten is zoiezo goed om te doen, zeker ook als mentale uitlaatklep. Wij zijn ook fanatieke sporters, maar ik merk dat niet aankomen of goed op gewicht blijven vooral ligt aan voeding. Wij zijn 5 maanden geleden overgestapt op plantaardige voeding als experiment en zijn eigenlijk niet meer gestopt. Ik heb me nog nooit zo goed en energiek gevoeld en op gewicht blijven en spiermassa ontwikkelen ging nog nooit zo soepel. Mijn tip dus: Pin je niet vast op dat sporten, maar maak veranderingen in je voeding…dit werkt naar mijn mening juist op lange termijn, dus ook wanneer je minder kan/gaat sporten xxxxx

 10. Mieke | mieksmind
  4 december 2018 / 16:59

  Ik vind het niet zo moeilijk om in de avond niet te snacken, kwestie van doorzetten 🙂 daarna is het gewenning. ik vind het heerlijk in de avond wat te pakken maar ik doe het gewoon niet.

 11. 7 december 2018 / 10:30

  Ik wil er heel graag nog 7 kilo af. Dan ben ik volgens mijn BMI ‘gezond’. Deze maand zorgt altijd voor wat meer lekkere hapjes tussendoor. Maar ik probeer altijd op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.