Kerstmake-up look 2016 | Mega grote review Yves Rocher feestmake-up

De kerstdagen komen steeds dichterbij en daarom wordt het hoogtijd om je voor te bereiden op die dag. Ik ga mijn outfit vast uitzoeken, maar ik doe ook zeker inspiratie op voor een mooie kerstmake-uplook. Iedere dag tot aan kerst komen er dan ook leuke kerstcadeautips en make-uplooks online op Beautydagboek. Ik trap af met mijn eerste make-uplook voor de feestdagen met de gigantisch grote feestmake-upcollectie 2016 van Yves Rocher!

Eye Shadow palette – €15,90

Dit is het Yves Rocher Eye shadow palette in Regard Scintillant. Een mooi oogschaduwpalette die vijf verschillende kleuren bevat. Van lichte kleuren die shimmers bevatten tot aan een donkere matte, bruine kleur.

De lichte kleuren zijn haast identiek aan de kleur van mijn huid, maar zijn zeker goed gepigmenteerd. Dat kun je ook zien aan de laatste drie kleuren die meer contrast geven met mijn huid. Ze zijn zacht en blenden mooi bij het aanbrengen. Dit palette gebruik ik ook voor de ooglook van mijn kerstmake-up die je verderop in dit artikel kunt bekijken. 

Grand Rouge Lipstick palette – €15,90

Dit is het Grand Rouge Lipstick palette. Ja, je leest het goed, een palette vol met lipsticks! Je hebt de keuze uit vijf kleuren die je aanbrengt met een kwastje die in het palette zit. Het kwastje werkt prima,  maar niet heel strak. Daar zou je misschien beter je eigen lipkwast voor kunnen gebruiken. De lipsticks zijn mooi en een tikje glanzend. Ze zijn niet volledig dekkend, maar geven wel een goede kleur af.

De kleuren hebben (helaas) geen namen, maar dit zijn de kleuren van links naar rechts zoals je ze ook in het palette ziet zitten. Zelf ben ik dol op de laatste twee kleuren. Die springen er voor mij echt uit en zijn perfect voor de feestdagen. De vierde kleur in dit rijtje (de donkerpaarse) gebruik ik ook in de kerstmake-uplook verderop. 

Botanical Color Eyeshadows – €8,85

Dan kom ik aan bij drie losse Botanical Color Eyeshadows. Van links naar rechts zie je de goudkleurige 94 Or Blanc Scintillant, de zilveren 91 Argent Scintillant en de cranberry kleurige 57 Cranberry Scintillant. 

De kleuren hebben een goede kleurafgifte en dat zijn dan met name de gouden en cranberry kleur. Die zijn prachtig! De zilverkleur vind ik matig. Die kan absoluut beter. En dan komen we nu aan bij de kerstmake-up look!

Kerstmake-uplook 2016 

Ik heb bewust gekozen voor rustige ogen zodat de lippen er extra uitknallen. Zo blijft het ook chique en niet te heftig. Op mijn oogleden draag ik de eerste twee nudekleuren uit het Eye Shadow palette. Deze geven je ogen een frisse sprankel en zeker als je ze goed aanzet met een zwart lijntje op je bovenste oogleden en een goede lik mascara springen je ogen er toch uit.

Op mijn lippen draag ik de vierde, paarse kleur uit het Grand Rouge Lipstick palette. Ik vind deze kleur echt heel mooi! Als blush gebruik ik de cranberry losse oogschaduw in 57 Cranberry Scintillant. Dat kan dus ook hè? Gewoon een goed gepigmenteerde oogschaduw als blush gebruiken. Super handig!

Als highlighter gebruikte ik de eerste, parelmoerroze kleur uit het Eye Shadow palette. Ook alweer een fijne en handige oplossing als je weinig mee wilt nemen, maar toch een volledige make-uplook wilt aanbrengen. Gewoon creatief zijn!

Glossy Lip Pen – €8,95

Gaan we verder met deze leuke Glossy Lip pen. Deze bestaan natuurlijk al een tijdje, maar dit keer is er een mooie kersteditie uitgekomen in de kleur Cranberry Scintillant. 

Deze Glossy Lip Pen is verzorgend en bevat een glansje en een glittertje. Leuk voor de kerst!

De kleur Cranberry Scintillant dekt nog best goed en geeft je gezicht net dat verzorgende gevoel en een gezonde glans. Ik hou hiervan!

Le Baume Liquide – prijs onbekend

Deze liquid lipsticks zijn niet mat zoals je misschien wellicht zou verwachten. Dit zijn in principe gewoon lipglossjes met een zachte kleur. Niet mega goed gepigmenteerd, maar dat hoeft ook niet voor een lipgloss. Ze geven wel genoeg kleur af voor je lippen om ze van een subtiel kleurtje te voorzien.

De swatches laten zien dat het hier om zachte kleurtjes gaat en vrij sheer zijn. Toch zijn ze niet verkeerd voor een gloss, ze brengen prettig aan en laten je lippen zacht aanvoelen en niet zo plakkerig. Alleen de laatste kleur in 08 vind ik wat moeilijk en vlekkerig aanbrengen. Laat ik dat nou net de mooiste kleur vinden, jammer!

Kleur 01. Een transparante gloss.

Kleur 09. Een zachtroze tint.

Kleur 14. Een rode tint.

Kleur 08. Een paarse tint. 

Le Vernis nagellak – €3,95 per stuk

We zijn er bijna hoor! Dit zijn de Le Vernis nagellakjes. Ze bevatten allemaal mooie shimmers en glitters die goed aansluiten bij de feestdagen. En dit zijn echte kerstkleuren toch? 

Kleur 95 Argent Scintillant is een zilveren kleur met een overload aan glitters en shimmers. Dekt niet volledig, ook niet na 3 laagjes aangebracht te hebben. Je moet hem meer zien als een soort glittergloss. 

De kleur 96 Or Scintillant dekt prima in twee laagjes. Zelfs bij één laagje dekt hij al aardig. Deze kleur ademt kerst uit. Lekker veel goud en heel veel shimmers.

De kleur 97 Cranberry Scintillant is roder dan rood. Aah, ik moet hier echt aan kerstballen denken hoor! Hij dekt prima in twee laagjes en heeft heel veel glitters. Ik vind hem mooi!

En dat was hem dan; de mega-, maar dan ook megagrote review van de kerstcollectie 2016 van Yves Rocher. Wat leuk om alles te kunnen testen en uitproberen om zo die perfecte kerstlook te kunnen maken!

Mijn favorieten? De Botanical Color Eyeshadow in 57 Cranberry Scintillant die ik als blush gebruik en het oogschaduwpalette in Regard Scintillant. Als nagellakje zou ik deze kerst gaan voor Le Vernis in 97 Cranberry Scintillant.

Yves Rocher is te koop in hun winkels en in de webshop.

Wat vind jij van deze kerstcollectie? Wat vind je van de kerstlook? 

Liefs Liset

 

Dit artikel bevat producten die opgestuurd zijn door een merk of bedrijf.

2 Reacties

  1. 23 december 2016 / 14:05

    Ik ben er niet lyrisch over, maar ik heb sowieso niet veel met Yves Rocher. Ik vind de Glossy Lip Pen je wel erg mooi staan, jij kan dat soort kleuren echt heel goed hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.