Kids | Waarom wij kozen voor de jongensnaam Winne

Jongensnaam Winne

Een naam kiezen voor je kindje is ontzettend persoonlijk. Het is dan ook iets waar ik en Martijn goed over na hebben gedacht. Omdat wij met regelmaat te horen krijgen dat ze de naam van onze zoon Winne nog nooit eerder hebben gehoord of vragen wat het betekent, schrijf ik vandaag weer eens een persoonlijk artikel waarom wij voor deze jongensnaam hebben gekozen en hoe wij erop kwamen!

Ik zat gewoon tv te kijken

Laten we even terug in de tijd gaan. Het was zo’n 16 jaar terug dat ik voor de tv zat en naar een muziekprogramma keek. Martijn en ik waren toen nog niet samen, ik denk dat ik een jaar of 19 was. In de show passeerden een hoop mensen de revue, maar toen verscheen er een vriendelijke, vrolijke jongen met de naam Winne. Een naam die ik nog niet eerder had gehoord, maar waarvan ik gelijk dacht; “Jee, wat een toffe naam!”

Jaren gingen voorbij, maar die naam is me altijd bij gebleven. Toen Martijn en ik bij elkaar kwamen toen ik 22 was, dachten we (vanzelfsprekend) nog niet aan kinderen. Maar toen we vijf jaar samen waren, kregen we ons eerste kindje; een dochter! We wisten al vrij vlot dat het een meisje gingen worden, maar toch hielden we een jongensnaam achter de hand. En ja hoor, dat was dus de naam Winne.

Bij mijn tweede zwangerschap voelde alles anders. Dit moest gewoon een jongetje zijn! En dat bleek ook zo te zijn. We hebben nog wat andere namen door ons hoofd laten gaan, maar toch bleek dat het steeds niet helemaal te zijn. Het moest dus echt Winne zijn!

Betekenis

Maar misschien wil je ook weten wat de naam nu betekent? Als ik dit opzoek kom ik uit op ‘vriend’. En dat vind ik eigenlijk wel een hele mooie betekenis. Verder lees ik dat een ‘Winne’ van sporten houdt, een krachtige en stoere naam is, een lieve voornaam is en dat hij creatief, sociaal en zorgzaam is. Het grappige is dat dit ook echt het geval is bij mijn zoon!

Wij zijn in ieder geval nog altijd heel blij met de keuze van deze jongensnaam. Het is een naam die niet veel voorkomt, maar niet heel moeilijk uit te spreken is of altijd verkeerd wordt geschreven. Ik vind het een krachtige, stoere, maar toch vriendelijk naam.

Weet jij stiekem diep van binnen al hoe jij je kinderen gaat noemen? Of als je moeder bent; hoe ben jij op de naam van je kinderen gekomen? 

Veel liefs,

Liset

10 Reacties

 1. 20 juni 2018 / 10:30

  Wat leuk om dit te lezen achter de naam, ik had hem inderdaad ook nog nooit eerder gehoord. Grappig, dat er dan een naam voorbij komt die je blijft onthouden. Ik heb dat op dit moment totaal niet en het lijkt me zoo lastig..
  Lindsey Beljaars heeft geplaatst: OPI Pop Culture by OPI NagellakcollectieMy Profile

 2. 20 juni 2018 / 12:53

  Wat mooi om te horen dat je deze naam altijd al in gedachten had en uiteindelijk ook echt aan je zoon hebt kunnen geven 🙂 Ik heb dat zelf ook stiekem, maar dan vooral met meisjesnamen. Ik heb al jaren 3 meisjesnamen in mijn hoofd die ik prachtig vind. De naam Jasmijn staat daarvan met stip op nummer 1. Ben benieuwd of ik die ooit nog eens écht aan een dochter zal kunnen geven 🙂
  Romy heeft geplaatst: 10x Wat is er typisch (aan) mij?My Profile

 3. 22 juni 2018 / 12:42

  Hier de eerste zoon zijn naam is een naam die ik mooi vond, stoer en kort en de tweede komt uit het namen boekje, maar is wel heel apart en hoor je nergens. Mijn naam komt ook uit het namen boekje, tenminste dat zeggen mijn ouders altijd, leuk, want ze vragen altijd, hoe kwamen ze nou op jouw naam 🙂

 4. 22 juni 2018 / 14:57

  Aaawh wat leuk dat je die naam toch heb kunnen geven aan je zoontje. Ik heb 3 meiden: eentje is vernoemd naar prinses Yasmin van Alladin, 2e naar Jada Pinket Smith en de 3e vernoemd naar een liedje van Marilion die ik ook al heel lang in mijn hoofd had! (Kaylee)

 5. 22 juni 2018 / 18:23

  Nooit eerder gehoord, maar vind Winne echt een hele mooie naam. Bij ons was het vooral een makkelijk uitspreekbare naam aangezien wij familie en vrienden over heel wat landen verdeeld hebben zitten. Wij kozen voor Samuel (roepnaam Sam) en Noah. Onze sterretje, die eigenlijk de eerste is, hebben wij Zoë genoemd, wat in het Grieks ‘leven’ betekent. Zij leeft in onze harten verder, dus von ik dat heel toepasselijk.

 6. 22 juni 2018 / 21:31

  Sowieso mooie en originele naam! Mijn dochter wilde mijn ex en ik vernoemen naar een paar familie leden die waren overleden, alleen zou de naam dan te lang enzovoort worden. Toen kwam ik ineens op Sterre, want een sterretje aan de hemel staat voor iemand die van ons heen is gegaan en zo herdenken we toch iedereen op een speciale manier 🙂
  Bianca heeft geplaatst: HAIRCARE | AH CARE BRILLIANT SHINE SHAMPOO & CONDITIONERMy Profile

 7. 23 juni 2018 / 12:20

  Allemaal pluspunten voor Winne! Super leuk dat deze naam je in al die jaren is bijgebleven.

 8. 24 juni 2018 / 14:07

  Wat een super leuke en stoere naam zeg! Ons dochtertje heet Nina, vernoemd naar mijn moeder Anja.

 9. Joyce
  1 juli 2018 / 15:09

  Leuke en stoere naam is het. Ik heb hem nog nooit gehoort… voor onze dochter was het al meteen duidelijk dat ik haar als roepnaam Ellie wilde geven. Elizabeth bonden we iets te classic dus werdt het Elize. Haar 2e naam past bij mijn indische roots, Ismara, vernoemt naar een heel zeldzaam en uniek plantje dat groeit in Indonesie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.