Leuke Nederlandse blogs om te lezen

Er vinden zoveel verschuivingen plaats in bloggersland, dat ik de afgelopen tijd even niet meer wist welke blogs ik nu wilde volgen. Door wie kreeg ik inspiratie? Wie gaf mij tips? En wie liet me genieten van mooie artikelen? Vandaag laat ik je zien welke Nederlandse blogs leuk zijn om te lezen!

Doordat er zoveel mensen zijn gestopt met bloggen en ik ook wat andere interesses er bij kreeg, heb ik ook weer nieuwe blogs ontdekt. De blogs die ik noem volg ik dus nog niet eens zo lang! Laten we beginnen!

Claire Codi

Als eerste wil ik Claire noemen. Zij blogt op Claire Codi en is oprecht één van de leukste ontdekkingen van de afgelopen tijd. Ik weet niet meer hoe ik op haar blog terecht kwam, maar door haar ben ik geïnspireerd geraakt om meer met fair fashion te doen. Ze schrijft over dierproefvrije beauty, fair fashion en vega(n) eten, zoals ze het zelf omschrijft.

Vooral haar schrijfstijl vind ik erg prettig en leest lekker weg. Ze kaart interessante dingen aan en laat je nadenken over wat voor invloed jouw keuzes hebben op de natuur, de wereld en de mens. Echt een aanrader als je je wat meer wilt verdiepen (op een luchtige manier) in deze dingen.

A cup of life

Shifra kennen velen van jullie misschien al, maar ik volg haar de laatste tijd wat actiever. Haar blog A cup of life kan ik het beste omschrijven als een lifestyleblog waarin ze haar diy-projecten met je deelt, lekkere recepten laat zien en ze heeft een grote passie en talent voor het stylen van interieur. En ze is zo lekker vrolijk!

Ze zit momenteel druk in een verbouwing van haar nieuwe huis (waar ze samenwoont met haar man Hans) en geeft je een kijkje in dit project. Als je inspiratie op wilt doen hoe je je huis in wilt richten, moet je echt bij haar zijn. Ze heeft een fantastische kijk op originele accessoires en het gebruiken van kleur. En psst….wist je dat ze zwanger is?

When sara smiles

Sara heb ik ontdekt via haar Instagram. Ze post hier met regelmaat mooie outfits die compleet fair fashion (duurzaam) zijn. En dat betekent niet een volle kledingkast, maar ze laat zien hoe je je vaste kledingstukken combineert om er toch steeds anders en fris uit te zien.

Haar stijl is minimalistisch, maar altijd met een leuke twist. Op haar blog When Sara Smiles laat zie nog veel meer zien en geeft ze tips waar je leuke fair fashion kunt kopen, maar ook vertelt ze meer over vegan eten. Haar blog bezoek ik omdat ze me echt inspiratie geeft op het gebied van fair fashion.

Dit zijn leuke Nederlandse blogs die ik echt even met je wilde delen! Ik word blij van deze leuke meiden en de inspiratie die ze me geven. Hebben jullie nog aanraders qua leuke blogs? Ik ben benieuwd!

Liefs Liset

18 Reacties

 1. Dorine
  6 april 2017 / 10:54

  Een leuke blog vind ik Vaker Vrolijk van Romy. Lekker creatief, leuke lijstjes en ideeen heeft ze altijd.. Geen beautyblog maar wel inspirerend. Aan rader!

  • Liset
   Auteur
   6 april 2017 / 22:32

   Ja, die is ook leuk inderdaad! En het hoeft ook helemaal niet beautygerelateerd te zijn hoor, bovenstaande blogs zijn ook niet allemaal beauty :).

  • Liset
   Auteur
   6 april 2017 / 22:39

   Haha, ja je inspireert me echt! En superlief die mooie woorden in je reactie, ik sta even met mijn mond vol tanden :).

 2. 6 april 2017 / 11:45

  Superleuk artikel! De blog When Sara Smiles kende ik nog niet, ga dus direct even een kijkje nemen 😀
  Ook erg leuk dat je dit doet, er ontstaan de laatste tijd steeds meer rivaliteit tussen bloggers maar is het niet veel mooier als we samenwerken en er voor elkaar zijn?
  Ilona Wielinga heeft geplaatst: Maak kennis met mijn brilMy Profile

  • Liset
   Auteur
   6 april 2017 / 22:34

   Dankje! Je hebt helemaal gelijk, ik vind het juist leuk om inspirerende blogs in the spotlight te zetten, ze zijn het echt waard :).

 3. 6 april 2017 / 12:38

  Heel erg leuk om te zien dat ook jouw blog lees lijstje een verandering doormaakt. Ik kan ook erg genieten van een mooie eerlijke blogpost over de onderwerpen die jij aankaart. Hopelijk maakt de awadeness de wereld iedere dag een stukje mooier 🙂
  Linda heeft geplaatst: Wanneer is een merk dierproefvrij?My Profile

  • Liset
   Auteur
   6 april 2017 / 22:42

   Soms heb je ineens dat je interesses worden aangevuld of dat je je meer bewust wordt van dingen om je heen. Op dit moment zit ik echt in een proces en ontdekkingstocht van de duurzame dingen in de wereld. En ik vind het leuk!

 4. 6 april 2017 / 20:48

  Superleuk om Claire in dit rijtje te zien! En helemaal verdient 🙂 Ze heeft zo’n toffe blog! Ook Shifra’s blog lees ik heel graag. En ik vind het ook zó leuk dat ze zwanger is. Op Sara’s blog ga ik meteen even een kijkje nemen 🙂
  Romy heeft geplaatst: Girlboss of niet?! | Mijn ambities voor Vaker VrolijkMy Profile

  • Liset
   Auteur
   6 april 2017 / 22:43

   Ja, Claire haar blog is echt heel leuk! En sowieso is het altijd fijn om weer nieuwe blogs te ontdekken :).

 5. 6 april 2017 / 20:50

  Leuk overzicht met allemaal blogs die ik ook ken/ volg! 🙂
  Zó tof dat jij je ook meer verdiept in fair fashion!

  Zin om weer een keer te gaan shooten?
  Kim heeft geplaatst: Minimalism. How far would you go?My Profile

 6. 7 april 2017 / 11:29

  Wat leuk dat je andere bloggers zo in het zonnetje zet. Ik ken deze meiden eerlijk gezegd allemaal niet, maar ik ga snel even een kijkje nemen! 🙂
  priscilla heeft geplaatst: Real Techniques Sculpting SetMy Profile

 7. 7 april 2017 / 14:51

  Ahh wat lief dat ik hier word genoemd, dankjewel! 🙂 Én heel tof om te zien dat je je ook in fair fashion aan het verdiepen bent. En erover schrijft, want het is nog zó hard nodig dat dit onderwerp een podium krijgt! Ik ga meteen eens je artikelen doorspitten. Keep up the good work 🙂 En nogmaals bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.