Mijn ultieme tijd-voor-mezelf-momentjes

IMG_5328

Stress om je tentamen, de deadline op het werk of een volle dag met heel veel ‘moetjes’. Even tijd voor jezelf heb je nodig! Voor iedereen is kunnen ontspannen weer anders, maar ik heb zelf wel zo mijn favorieten. Waar ik echt van tot rust kom? Ik vertel het je!

♥ Misschien voor de hand liggend, maar als ik even helemaal niets moet, dan kom ik het beste tot rust. Vrije tijd hebben en die spontaan in kunnen vullen. Ik kan dan ook echt tot rust komen als onze kinderen een dagje en nachtje uit logeren zijn, want dan is het echt een vrije dag om te shoppen, tv-series kijken totdat je er bij neer valt en gewoon ‘s avonds uit eten kunt. En dat ook nog eens samen met Martijn, want dan hebben we echt tijd voor elkaar!

♥ Een lekker warm bad nemen met heerlijke bruisballen en verzorgende dingetjes is genieten. Daarom is het ook extra jammer dat ik hier thuis geen bad heb. Ik kan daarom ook extra blij worden als ik eens in een hotel overnacht waar een bad inzit. Ik kom er dan niet meer uit hoor!

♥ Geef mij een tijdschrift, een leuk kleurtje nagellak en mijn laptop. Ik lak mijn nagels terwijl ik lees of een leuk Youtubefilmpje bekijk. Het lakken duurt dan niet meer zo lang en alle laagjes drogen prima. Ik vermaak me op en top!

IMG_5135

♥ Een lekker ruikend geurtje kan mijn spieren soms helemaal laten ontspannen. Gewoon even opspuiten, lekker op bed liggen en genieten van de rust. Ik slaap vaak ook eventjes en kom dan weer herboren terug. Vaak ben ik al vanaf half 5 à 5 uur ‘s ochtends op omdat de jongste dan niet meer wil slapen, dus dan is een powernap heerlijk!

♥ Muziek luisteren! Even helemaal wegzinken in feng shui klanken brengt me tot rust. Ik heb een favoriete, misschien wel zweverige, cd die ik graag draai en die heel veel geluiden bevat waar mijn geest rustig van wordt en weer helemaal oplaadt. Fijn!

♥ Op de bank met een boek of een leuke Netflixserie is echt hemels. Helemaal als ik ook nog eens ben voorzien van een kommetje chocolademuesli met havermelk, een warme kruik en een goed kussen in mijn rug.

♥ Misschien niet helemaal een momentje voor mij alleen, maar wat voor mij ook ultiem ontspannen is, is het knuffelen met Winne op de bank na het eten. Ik heb dan vaak last van mijn rug en ga dan linea recta op de bank liggen om alles even te laten ontspannen. Zodra Winne mij dan in het vizier heeft, komt hij er met dikke pretoogjes en een grote glimlach aangerend en klimt zo – hoppa!- over mijn benen heen en gaat achter mijn rug zitten met zijn zachte peutervoetjes. Daarna wordt het vaak een grote kroelsessie waarin we wat afgieren, knuffelen en kusjes aan elkaar geven. Wat een gouden moment! Echt even tijd om met mijn kleine boekemantsje (even een Fries woord ertussen, haha) één te zijn.

Wat is jouw ultieme tijd-voor-jezelf-moment?

handwritten-liefs-liset

Plaats een reactie

 1. 5 mei 2015 / 07:46

  Je hebt die momenten voor jezelf nodig omdat je een gezin met kinderen hebt!
  Ik neem regelmatig even tijd voor mezelf en tijdschriften lezen is heerlijk maar ook om bijvoorbeeld te gaan shoppen of met een vriendin ergens iets lunchen.

  Xoxo

 2. 5 mei 2015 / 08:54

  Geef mij een Netflix serie, een regenachtige middag, een deken en een flinke pot thee en je hoort mij niet meer! Haha. Dat is voor mij ontspannen.

 3. 5 mei 2015 / 08:58

  Aaaah door het lezen van dit artikel raak ik helemaal zen <3 Ik ben het helemaal met je eens. Ik raak zelf altijd ontspannen van de geur lavendel! Ik koop het liefst alles in die geur. Een zacht muziekje of een leuke afleveringen laten mij ook altijd heerlijk ontspannen!

 4. 5 mei 2015 / 09:12

  Ik ben echt dol op een leuke netflix serie, lekker in bad of een boekje lezen. Heerlijk om te ontspannen! Oh of in de tuin zitten met een lekker drankje of ijsje in de zon 🙂

 5. 5 mei 2015 / 09:28

  Dat nagels lakken en een netflix serie bekijken vind ik ook heerlijk om te doen!En knuffelen met mijn zoontje is ook altijd zo fijn 🙂

 6. 5 mei 2015 / 09:30

  Ah zo herkenbaar deze dingen! Behalve dan kindjes die uit logeren gaan, want ik heb geen kinderen haha 😉 Maar kan me voorstellen dat het lekker is om dan even tijd voor jezelf (en partner) te hebben. Dit doet me er aan denken dat ik eigenlijk te weinig echt tijd voor mezelf neem, ik ben altijd wel druk met school/werk/blog/sporten. Goede reminder!

 7. 5 mei 2015 / 10:37

  Heerlijk zo’n momentje voor jezelf! Ik kan daar altijd erg van genieten! Voor mij is dat lekker netflix of YouTube kijken geurkaarsje aan, hondje erbij en relaxen maar! 🙂

 8. 5 mei 2015 / 12:04

  Leuk artikel om te lezen. Ik kom het meeste tot rust als ik lekker mijn serie kijk

 9. Heerlijk artikel voor mij is me-time bloggen. Dit is mijn stukje waar ik echt van kan genieten. Ook even met de kinderen lui op de bank liggen vind ik heerlijk, het liggen gaat snel om in kietelen en samen lachen.

 10. 5 mei 2015 / 15:10

  Ah wat een heerlijk artikel. Super fijn om te zien dat je precies weet waar je lekker van kunt ontspannen <3

 11. annajirina
  5 mei 2015 / 15:11

  Wat een leuk en fijn artikel! Om te ontspannen pak ik ook graag een tijdschrift er bij, of een gezichtsmasker 🙂

 12. 5 mei 2015 / 15:27

  Ohh zo herkenbaar allemaal, leuk artikel! 🙂

 13. 5 mei 2015 / 15:31

  Wat een leuke me-time dingen! Ik vind het altijd heerlijk om lekker in bed netflix of youtube te kijken als ik zin heb ik me-time. Of online shoppen (maar uiteindelijk meestal toch niets kopen).

 14. 5 mei 2015 / 16:28

  Heerlijk zo’n moment voor jezelf! Ik probeer zo’n moment ook altijd zoiezo 1 avond per week in te plannen. Volop bijkomen van alle hectiek om je heen!

 15. 5 mei 2015 / 18:21

  Zo herkenbaar! Geef mij een tijdschrift, chocolade en een warm bad en ik ben helemaal gelukkig!

 16. 5 mei 2015 / 19:25

  Ik word bij het lezen van dit artikel al zen haha. Ik heb ook geen bad thuis en mis dat soms ook wel. Maar gelukkig heeft mijn moeder een jacuzzi (vooral lekker met bruisballen haha gaat het mega erg schuimen) en mijn schoonmoeder heeft ook een mega chill bad. Dus daar maak ik dan graag gebruik van als ik bij een van hen ben!

 17. 5 mei 2015 / 21:13

  Leuk artikel! Ik vind het heerlijk om in bad te gaan met lekkere bruisballen en verzorgende producten. Dat is echt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.