De nieuwe Beautydagboek site is live!

Na maanden en maanden zwoegen, is het zover: de nieuwe Beautydagboek site is live! En dat heeft me een hoop bloed, zweet en tranen gekost. Gelukkig kan ik je vanaf vandaag mijn vernieuwde blog laten zien en ga ik je vertellen wat er allemaal op de planning staat. Lees je mee?

Verhuizen

Ik wilde eigenlijk al heel lang mijn site verhuizen naar een andere hosting met daarbij een nieuwe lay-out. Het zou me namelijk veel meer vrijheid geven qua mogelijkheden en ook om nóg professioneler te werk kunnen gaan. Het was simpelweg echt nodig. Helaas zat het me niet mee en kon ik maar moeilijk wegkomen bij mijn oude hosting. Het heeft heel wat uitzoek- en uitpluiswerk gekost om over te kunnen gaan. En zou het allemaal wel op zijn pootjes terecht komen?

De keuze voor de lay-out

De nieuwe lay-out heeft overlappingen met mijn oude lay-out, maar heeft verder een grote verandering ondergaan. Ik heb gekozen voor een site die (hopelijk!) overzichtelijk en helder is, maar ook fijn en prettig is om doorheen te navigeren. Het moet duidelijk zijn waar je je bevindt en hoe je bij andere artikelen terecht komt. Ook vond ik het fijn om de tekst breder te trekken en daarbij ook de foto’s groter in te stellen. Iets wat ik heel prettig vind als ik zelf een blog lees. Ik kan dan alles lekker goed zien (of word ik gewoon oud en heb ik een leesbril nodig?).

De kleuren waar ik voor heb gekozen zijn denimblauw, mintgroen en retrogeel. Kleuren die ik een fijne uitstraling vind hebben, rust geven, maar toch krachtig zijn. Ook zijn mijn social media knoppen veranderd en kun je je ook opgeven voor de nieuwsbrief om zo een update te ontvangen als er een nieuw artikel op Beautydagboek verschijnt. Hoe handig is dat?

Verandering Beautydagboek

Maar wat veranderd er inhoudelijk? Ten eerste zal er iedere dag een artikel verschijnen. Iets wat de afgelopen tijd niet aan de orde is geweest, maar nu Beautydagboek is vernieuwd, zal er iedere dag een artikel online komen. Ook gaan er nieuwe rubrieken verschijnen, maar dit is nog in ontwikkeling en zal ik in de loop van de tijd met je gaan delen!

De plugin Commentluv is geïnstalleerd, maar werkt op dit moment niet naar behoren. Er wordt hier aan gewerkt! Iedere keer als jij een reactie achterlaat (en je hebt een eigen site) dan kun je je site invullen in het desbetreffende vakje en dan verschijnt de titel van jouw laatst geplaatste artikel onder je reactie. Heel fijn om zo andere blogs te ontdekken!

Zie jij nog defecten?

Omdat de verhuizing nog vers is, kunnen er dingetjes zijn die nog niet helemaal lekker lopen. Zie jij iets wat niet goed werkt of niet fijn navigeert? Laat me dit dan zeker weten! Je zou me daar enorm mee helpen om de site te verbeteren qua gebruiksgemak.

PS. Morgen komt er een super leuke winactie online om te vieren dat Beautydagboek is vernieuwd. Kom je dan terug? 

Ik ben heel benieuwd wat jij van de nieuwe site vindt? Wat wil jij absoluut terug zien qua artikelen op Beautydagboek? 

Liefs Liset

12 Reacties

 1. 19 december 2016 / 09:34

  Wauw, Liset! Wat is je nieuwe lay-out onwijs mooi geworden. Het ziet er heel professioneel uit <3 Prachtige foto ook van jou in de header. Leuk ook dat er vanaf nu weer elke dag een artikel online komt, ik kijk er naar uit. Heel veel plezier met je vernieuwde blog, geniet er van!

 2. 19 december 2016 / 10:02

  Wauw wat is het mooi! Mooi template dit. Vind het ook iets gebruiksvriendelijker, vooral op mobiel met het achterlaten van reacties. En toch nog heel erg Beautydagboek, qua kleuren enzo. Superleuk dit, geeft het bloggen ook gelijk meer plezier hè?
  Carlijn heeft geplaatst: Cadeautip X: Benefit Get Your Party On!My Profile

 3. 19 december 2016 / 10:38

  Mooi! Lastig is dat soms om over te stappen he, ik hoor dat wel vaker.. Dat mensen ook vast zitten aan contracten, geen toegang tot servers krijgen..
  Ik heb de mazzel dat ik zelf in het website/hosting leven zit scheelt weer een beetje 😉 Ziet er top uit Liset!
  Juliette heeft geplaatst: Hemd voor Hem + WINACTIE VOOR HEM!My Profile

 4. 19 december 2016 / 12:22

  Mooi Liset! Heel clean, heel profi, heel erg jij!

 5. 19 december 2016 / 14:21

  Wat ziet het er fantastisch uit Liset. Heel strak en professioneel 🙂 Ik ben nog steeds opzoek naar de perfecte lay-out, maar ik ben wat dat betreft echt te kieskeurig haha.

  • Liset
   Auteur
   19 december 2016 / 23:42

   Ah wat superleuk om te horen! Dankjewel! Ik heb mijn lay-out laten ontwerpen, precies naar mijn smaak. Heel handig als je geen thema kunt vinden die bij je past :).

  • Liset
   Auteur
   19 december 2016 / 23:42

   Dankjewel Marloes! Leuk om te horen :).

 6. 20 december 2016 / 14:13

  Gefeliciteerd met je vernieuwde website, ziet er heel mooi en netjes uit x

 7. 20 december 2016 / 22:34

  Dat ziet er ontzettend goed uit! past helemaal bij jou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.