Een nieuwe fase; Winne gaat naar de basisschool!

Als je kinderen krijgt, weet je dat er een moment zal komen dat je ze los moet gaan laten. De eerste keer dat je ze naar de oppas brengt, de eerste keer naar de kinderopvang, maar ook de eerste keer naar school. En laat die dag nu net zijn aangebroken; vandaag gaat Winne voor het eerst een ochtend wennen op de basisschool!

Natuurlijk heb ik dit al eerder mee gemaakt met mijn dochter Jade, dus in die zin weet ik hoe het is om je kind voor het eerst naar school te brengen. En dat ging helemaal prima! Jade vond het ontzettend leuk op school en ik vond het alleen maar fijn dat ze de stof aangeboden kreeg waar ze zo aan toe was.

Weer alleen thuis

Het gekke – en daar moet ik toch wel een beetje aan wennen – is dat er deze keer niemand meer is die thuis blijft! Okee, ik ben nog wel thuis – maar hee – dat is toch wel een beetje andere koek dan als je nog een kindje thuis hebt lopen. Vooral het idee dat de dag dan helemaal voor jezelf zal zijn. Ik heb haast het idee dat ik terug ga naar de tijd voordat ik kinderen had. Raar hoor!

Waar ik vooral heel blij mee ben, is dat Winne lekker kan gaan ontdekken op school. Spelen, klauteren, buiten spelen, vriendjes maken en leren hoe je met elkaar omgaat in een groep. Ja, ik vind dat school je kind weer een hele andere dimensie geeft van het leven en dit is de eerste stap in de maatschappij om er aan deel te nemen.

Dat klinkt heel plastisch, maar als ik terugkijk hoe groot Jade nu alweer is nu ze in groep twee zit, dan heeft ze al zoveel meer geleerd van het leven en hoe mensen met elkaar omgaan. Als ik nu anderhalf jaar vooruit zou spoelen, dan weet ik zeker dat Winne echt een ‘grote’ schooljongen zal zijn, die er weer een boel bij zal hebben geleerd.

Groter worden & opgroeien

Ik kijk uit naar deze nieuwe fase waarin ik Winne grote zal zien worden. Ervaringen zal opdoen en waarin hij zijn weg zal moeten vinden in een nieuwe klas. Ik hoop dat hij het ontzettend leuk gaat hebben en nieuwe vriendjes gaat maken waar hij veel plezier mee kan beleven.

En voor mij? Ik zal weer een hoop tijd voor mezelf hebben overdag. Ik heb eigenlijk nooit een moment voor mezelf, maar wat zal ik er ook weer van kunnen genieten dat ik eventjes rust heb. Zeker omdat ik ook endometriose heb, zal het mij meer rust geven, waardoor ik overdag weer even een dutje kan doen om de dag aan te kunnen. Maar ook gewoon lekker met mijn blog en YouTube bezig kunnen! Dat is iets waar ik dan meer tijd aan kan geven en dat geeft mij een heel fijn gevoel.

Voor nu: ik wens je heel veel plezier Winne! Maak er een mooie dag van en ik kom je vanmiddag weer lekker ophalen en dan gaan we thuis lekker broodjes eten.

Dikke kus en knuffel van mama!

4 Reacties

  1. 1 maart 2017 / 08:31

    Is ook spannend ik zit namelijk ik dezelfde situatie. Keyshia gaat eind van de maand naar de basisschool. Ik denk dat wij als moeder het allemaal nog spannender vinden als de kinderen haha.
    Lonneke heeft geplaatst: Mijn favoriete nagellakken van februariMy Profile

  2. 1 maart 2017 / 20:50

    O wat spannend voor Winne, zeg! Lekker dat jij even tijd voor jezelf kunt hebben weer, maar ik kan ook begrijpen dat het lastig is als je kindje naar de school gaat. Gelukkig weet je al hoe het was van Jade! Wat een leuke namen hebben je kindjes, trouwens. Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.