Pers event | ’s Werelds meest duurzame jeans en de nieuwste voorjaarsmode van C&A!

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

Afgelopen donderdag was ik weer op pad! Dit keer voor de lancering van de nieuwe lente- en zomercollectie van C&A. Maar er was nog meer, want deze grote modeketen ontwikkelde ook duurzame jeans die zelfs composteerbaar zijn en gewoon weer opgenomen worden door de natuur. Dat is gaaf en wilde ik meer over weten!

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

Onderweg

Ik stapte weer de auto in voor een lange rit, maar de tijd ging redelijk snel! Ik ging over de afsluitdijk waardoor ik vervelende files vermeed. Fijn!

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

C&A pers event

Toen ik aankwam bij het Rijk van de Keizer (hier vond het plaats), moest ik even zoeken waar ik moest zijn. Het is een groot terrrein die nog het meeste weg heeft van een combinatie tussen een boerderij, loods en sociale woongemeenschap. Iets wat natuurlijk perfect past bij de presentatie van duurzame jeans en bewustwording wat voor invloed je op de mens en natuur hebt.

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

Bij binnenkomst werd ik verwelkomt door twee meiden die helemaal in Minnie Mouse-stijl verkleed waren. Schattige gestipte rokjes en natuurlijk twee zwarte muizenoortjes. Er waren in totaal drie ruimtes waar we doorheen geleid werden, maar we begonnen bij de eerste ruimte waar de eerste kledingstukken uit de lente-/zomercollectie geshowd werden.

C&A lente- en zomercollectie 2019

C&A lente- en zomercollectie 2019

Een mooi, fris geel pak met glittersandaaltjes.

C&A lente- en zomercollectie 2019

Het mixen van prints is ook volgend seizoen weer aanwezig. Het blijft leuk en daardoor interessant om naar te kijken. Ik hou van deze broek en sandaaltjes, maar de trenchcoat ziet er ook classy uit.

C&A lente- en zomercollectie 2019

Stoer en vrouwelijk combineren kan ook gewoon. Een roze baggy broek met een mooie blouse met print.

C&A lente- en zomercollectie 2019

Dit vind ik een hele bijzondere jurk! Hij loop in een punt en daardoor zijn de zijkanten wat korter. Leuk dat hier geëxperimenteerd wordt met vormen en prints.

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

C&A presenteert ’s werelds meest duurzame jeans

Waar ik het meest benieuwd naar was, is de duurzame C2C (cradle to cradle*) jeanscollectie. Duurzame jeans zijn de toekomst wat mij betreft en dit zou ik ook graag bij ieder ander kledingmerk terug zien. We zouden er zoveel winst mee kunnen behalen!

Als we allemaal meer kleding zouden recyclen, dan kunnen we daar opnieuw spijkerbroeken van maken en lopen we over een tijdje allemaal in duurzame jeans. Hoe vet is dat?

De C2C jeans zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat je ze op de composthoop kunt gooien als je jeans versleten of niet meer bruikbaar zijn. Zo worden ze weer onderdeel van de natuur en kunnen we er weer nieuwe dingen mee doen!

*Cradle to cradle is de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. De grondstoffen die je gebruikt, kunnen volledig hergebruikt worden, zonder dat ze hun waarde verliezen.

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

C&A duurzame jeans sustainable C2C denim

Duurzaam ondernemen + Cradle tot Cradle-certificering

Ik vind het fijn om te merken dat een grote keten zoals C&A echt haar bijdrage wil leveren aan een beter milieu. Zo heeft C&A op 22 augustus dit jaar, als eerste retailer ter wereld, een jeans gepresenteerd die volledig geproduceerd is met duurzame materialen. Dit is volledig naar de strenge richtlijnen van het hoge Cradle tot Cradle Certified Gold niveau: één van de hoogte niveau’s in de Cradle to Cradle-certificeringen.

De jeans die onwikkeld zijn (voor zowel mannen, vrouwen en kids), is ontworpen in samenwerking met Fashion for Good. Dit is een wereldwijd innovatieplatform die als doel heeft om alle mode verantwoord te maken.

Sowieso wil C&A graag mode creëren waarin je je goed voelt en zo kunt bijdragen aan het verminderen van de negatieve impact op het milieu. Een mooie visie!

C&A Mickey Mouse 90 jaar

C&A Mickey Mouse 90 jaar

Disney Micky Mouse bestaat 90 jaar!

Nu weer heel wat anders! Om te vieren dat Micky Mouse dit jaar 90 jaar bestaat, is er een speciale Mickey Mouse collectie ontworpen. Van kleurrijke kersttruien tot aan stoere glittersweaters die je kunt veranderen van kleur. Dat laatste is zo enorm populair onder kinderen! Die zitten allemaal aan elkaars trui, haha.

Ook was er een grote, opblaasbare schuddebol (hoe noem je zoiets?) waar je in kon om foto’s te maken. Sneeuw gooien en gaan maar!

C&A Mickey Mouse 90 jaar

C&A Mickey Mouse 90 jaar

Het was een leuke middag, met veel mooie items en goede informatie over hoe C&A duurzaamheid in de kledingindustrie aanpakt. Ik ben daarom heel erg benieuwd naar de komende jaren en hoe hun collectie eruit gaat zien. Ik weet dat ze al veel gebruik maken van biologisch katoen in hun kleding, maar deze duurzame jeans zijn next level!

Wist jij dat C&A zo goed bezig is met duurzame mode?

Liefs Liset

9 Reacties

 1. 1 december 2018 / 22:31

  Oooh, dat gele pak vind ik echt geweldig! En super dat ze zo duurzaam bezig zijn. Zo’n schuddebol noem je een sneeuwbol, toch? Haha

 2. 2 december 2018 / 11:51

  Ik wist niet dat ze dit doen neen, maar super natuurlijk!
  Dat gele pak en de zomerse jurk zijn mijn favorieten.
  – Daisy

 3. 2 december 2018 / 11:59

  Wat een leuk verslag Liset! Ik wist dat C&A goed bezig is, ik kom er zelf ook regelmatig. Zo heb ik toevallig net een Teddy jas gescoord (staat toevallig vandaag op mijn blog) en veel mensen vragen me waar deze vandaan komt. Niemand verwacht van C&A, ik merk dat deze winkel toch nog een bepaald imago heeft wat volgens mij helemaal niet terecht is. Dat ze nu ook nog de duurzame kant op gaan vind ik helemaal fantastisch. Hoop dat dit snel groots opgepakt wordt!

 4. 2 december 2018 / 12:11

  Het mixen van prints hoeft voor mij niet. Persoonlijk vind ik dat niet heel stijlvol. Al denken veel vrouwen daar anders over ;p

 5. 2 december 2018 / 15:42

  Het gele pak vind ik persoonlijk mooi qua stijl, alleen is de kleur niet zo mijn ding. Wel top dat ze zo duurzaam bezig zijn, dat wist ik niet.

 6. 2 december 2018 / 19:14

  Wat leuk en gezellig eruitzien. Ik heb aantal sweater bij C&A gekocht.

 7. Lipstickencupcakes
  4 december 2018 / 10:21

  Oeeeh die gele outfit vind Ik echt super. Nooit geweten dat je kleren kan gebruiken als, compost.

 8. 6 december 2018 / 11:14

  Dit vind ik toch wel heel bijzonder van een keten als C&A! Heel fijn dat er toch ook gewerkt wordt aan het leven ‘na’ de kledij!

 9. 7 december 2018 / 13:51

  Ik merk dat ik de laatste tijd wat vaker bij de C&A binnen stap, en dat zal met dit geweldige nieuws nog vaker worden! Ben echt enorm benieuwd naar deze duurzame kledingstukken. Kan nu al niet wachten tot de items in de winkel hangen! Weet jij toevallig wanneer dat is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.