Personal | Botox in je kaak?

Okee, dit heeft misschien een beetje uitleg nodig. Want zeg nou eerlijk; wie denkt er als eerste bij botox aan dat je die in je kaken kunt laten spuiten? Voor strakkere, gladde kaken? Of dat je niet meer hoeft te contouren? Nee lieve mensen, het zit helemaal anders. Ik vertel je waarom dit zo mijn interesse heeft!

Laat ik voorop stellen dat ik niet zo’n voorstander ben van plastische chirurgie. Ik vind het persoonlijk mooier als mensen op een natuurlijke manier ouder worden en niet van alles plat gaan spuiten om zo min mogelijk mimiek in je gezicht te behouden. Misschien kort door de bocht, maar zelf zou ik daar niet zo gauw naar grijpen. Wel vind ik dat iedereen dit zelf moet weten, dus daar oordeel ik niet over. Als het je blij maakt, waarom niet?

Maar weet je, daar gaat in dit geval ook niet om. Het gaat om een fysiek probleem wat je kunt verhelpen door het gebruik van botox in je kaak. Ik weet het pas sinds kort toen ik een You-Tubefilmpje zag van iemand die naar een kliniek ging om botox te laten zetten. Ja, ze liet het ook in rimpelgebieden zetten, maar ook in haar kaak!

De titel van het filmpje verklapte het al een beetje en daarom was ik zo nieuwsgierig. Het bleek dat zij al jaren last had van tandenknarsen ’s nachts en dat het door botox vermindert kon worden of zelfs weg gaan.

En laat ik nou ook net dat probleem hebben! Ik knars al jaren met mijn tanden en daardoor zijn sommige tanden ook wat versleten. Ze zijn schuin afgesleten en je merkt dat ze er onder geleden hebben. Nu heb ik hier ook een soort bitje voor (op maat gemaakt), maar dit is iets wat ik soms wel eens vergeet en daarnaast worden mijn kaakspieren steeds groter en aanweziger doordat ik ze zo goed ‘train’, haha.

Niet voor niets krijg ik altijd de opmerking bij mijn tandarts dat mijn kaakspieren zo goed ontwikkeld zijn. Bedankt tandarts! En als ik foto’s in de loop der jaren terugkijk, zie ik ook dat mijn kaak wel wat breder is geworden en vind dat zelf ook niet zo heel mooi. Daarbij komt ook nog eens dat mijn kaak knakt en ook pijnlijk is in de ochtend als ik weer ’s nachts bezig ben geweest met mijn tanden. Niet fijn! Er staat gewoon zoveel spanning op.

Botox zou in dit geval verlichting aan je kaak moeten geven, waardoor je niet meer zo hard en intensief kan knarsen. De pijn zal dan afnemen en als meevallertje zullen je spieren in je kaak minder prominent aanwezig zijn.

Er is alleen één maar; ik ben super bang voor botox! Wat als het je kaak verlamd zodat je niet meer goed kunt eten? Voelt het alsof je kaak het niet meer goed doet? Heb je nog wel voldoende kracht? Ik ben iemand die graag de controle heeft over mijn leven en keuzes en stel nou dat je gewoon een paar maanden opgescheept zit met een raar gevoel in je gezicht?

Ik ben dan ook zo benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met botox? Niet alleen voor je rimpels, maar misschien ook ervaring hebben met het inspuiten in je kaak tegen tandenknarsen?

Hoe voelt dat? Voelt het gek? Voelt het alsof je niets meer kunt bewegen? Raak je dan niet in paniek? Poeh..ik vind het allemaal maar eng hoor. Maar ik ben ook reuze benieuwd hoe dat nou voelt!

Dus mensen; als jij ervaring hebt met botox op welke manier dan ook, let me know! Je zou me heel erg helpen. 

 

Liefs Liset

20 Reacties

 1. Yvonne
  2 mei 2017 / 09:39

  Hoi Liset, ik heb veel ervaring met botox voor medische doeleinden, maar niet voor mijn kaak dus daar kan ik helaas niets over zeggen.
  Bij mij wordt botox al jaren gezet/ingespoten ivm chronische migraine, elke 3 maanden (het werkt namelijk maar 3 maanden, daarna moet je het weer laten zetten). Bij mij wordt het door het gratis door het ziekenhuis gedaan, in het kader van een soort langlopend onderzoek, maar besef je dus wel dat dit veel geld kost.

  Over mijn ervaring: ik ervaar geen verlammingsgevoel. Ook geen pijn van de spuiten zelf trouwens. De spuitjes worden bij mij in mijn voorhoofd, slapen, achterhoofd en nek gezet. Ik denk in totaal zo’n 25.
  Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

  • Nancy
   17 mei 2018 / 21:56

   Hoi Liset
   Ik heb de zelfde klacht en ben heel erg benieuwd waar je dat laat doen .Heb je een adres voor me.
   Ik krijg weer een beetje hoop na dat ik dit gelezen had.
   Groetjes Nancy

   • 31 mei 2018 / 10:20

    Hoi Nancy,

    Ik heb zelf geen botox in mijn kaak laten spuiten, maar ik denk dat je Yvonne bedoeld, die hierboven een reactie heeft achter gelaten :).

 2. 2 mei 2017 / 11:55

  Spannend om over na te denken! Ik heb ook jarenlang last gehad van tanden knarsen, maar toen ik ouder werd stopte het ook. Ik doe het nu nog maar zeer zelden. Maar ik weet dus wel hoe vervelend het kan zijn! Hopelijk kan dit een uitkomst bieden, maar het lijkt me inderdaad ook een beetje eng..
  Loes heeft geplaatst: Levende Loes #11 – 22 tot 28 aprilMy Profile

 3. 2 mei 2017 / 12:27

  Lijkt me inderdaad heel spannend, maar een keer proberen kan denk ik niet meteen zo veel kwaad. Wel naar een bekende en goed ervaren kliniek gaan!!

 4. 2 mei 2017 / 14:14

  Ik zou in jouw plaats het toch ook een beetje spannend vinden. Nu denk ik wel dat het het proberen waard is aangezien het effect maar 3 maanden blijft 🙂

 5. 2 mei 2017 / 18:05

  Ik dacht bij je titel meteen aan ‘TANDENKNARSEN’. Ik ken namelijk iemand die dit heeft gedaan en haar heeft dit erg geholpen. Heel spannend, lees je goed in.. informeer via je huisarts.. Ik ben benieuwd of je hier uiteindelijk voor gaat kiezen.
  Femke heeft geplaatst: Stom #10!My Profile

 6. 4 mei 2017 / 07:44

  Zeker goed om over na te denken. Voor mijn operatie, heb ik het hier dus ook met de dokter over gehad. Botox wordt namelijk soms ook toegepast bij zenuwpijn. Omdat ik al heel veel geprobeerd had en in diezelfde periode ook de neurochirurg op mijn pad kwam die mij uiteindelijk geopereerd heeft, is de botox er bij mij dus nooit van gekomen. Ik ben erg benieuwd wat jij uiteindelijk gaat besluiten en of het effect bij je heeft.
  bychristiana heeft geplaatst: Beauty hotspot | Otentic perfumes, AmsterdamMy Profile

 7. Frans
  11 september 2018 / 09:45

  Goed over nadenken! Ik heb t ook gedaan nu 2 weken geleden en heb een verlamming in Mn lachspier dus ik zou zeggen niet doen. Wil ook graag weten hoe lang dit gaat duren, ook 3 tot 6 maanden of is het een bijwerking…aangezien dit in kaakspier is gespoten en niet in lachspier.. iemand hier ervaring mee??

  • Levi
   20 juli 2020 / 22:47

   Omg dit maak ik nu precies Zelfde mee, op internet niets te vinden .. enige bijwerking is blauwe plekken .. niet dus ik kan nu niet meer lachen en kauwen. Ze zeggen dat het 3 maanden gaat duren ik hoop sneller … ik hoop dat je mijn bericht kan lezen en antwoord kan geven nu dat we 2 jaar verder zijn .
   Ik ben wanhopig op zoek naar enige oplossing , ik durf niet meer naar buiten te gaan en schaam
   Me diep … ik durf niet meer te lachen of te praten … het is verschrikkelijk ..

 8. Marianne
  29 december 2019 / 14:00

  Net als Frans heb ik Botox in mijn kaakspier laten zetten. Dit voor kaakklemmen tandenknarsen etc.
  Helaas is hierbij ook mijn lachspier verlamd geraakt. Vreselijk.
  Ik zou zeggen, doe het niet.

  • Levi
   20 juli 2020 / 22:53

   Lieve Marianne , ik maak nu zelfde mee.. Wanneer kon je weer normaal lachen ? Moest je 6 maanden wachten.. hoe Ben jij er mee omgegaan ? Mij werd geadviseerd om
   Veel kauwgom te kauwen , en te gaan zonnen. Over drie weken ben ik jarig . Wil graag weer kunnen lachen op
   Mijn verjaardag ik heb hem nu 2 weken .. en ieder dag Huil ik uit wanhoop … het is verschrikkelijk !!!! Mijn mondhoeken zijn naar beneden heb een heel stijf gezicht als ik lach … het doet letterlijk pijn !!! Heb je tips voor me ?

   • Britt
    30 november 2020 / 22:23

    Hoi Levi,

    Hoe is dit bij jou afgelopen? Ik heb het een maand geleden laten doen en lach als een boer met kiespijn, ontzettend heb. Heb er dus ook spijt van. Bij mij werd gezegd dat het niet in de lachspier is want dat zou er anders uitzien ..

    Ben benieuwd hoelang het bij jou heeft geduurd

 9. Floor
  22 juli 2020 / 23:27

  Hi, ik ben momenteel hiervoor in behandeling in ziekenhuis door kaakchirurg. Gister 2e x botox in kaken gehad. Kan enkele maanden duren voordat kaaspieren in omvang afnemen heb ik begrepen, maar helpt mu al enorm tegen de kaakspanning en door spanning veroorzaakte hoofd-, nek-, en kauwpijnen.

  Naast botox heeft de kaakchirurg ook aangeraden te masseren (met een apparaat) en met splint (bitje) te slapen.

  Ik ben nog in begin vh traject (1e x botox 2,5 maanden geleden). Volgende (3e x) is over 3 maanden.
  Kan dus nog geen eindconclusie geven

  Groet

  • Daniëlle
   24 februari 2021 / 06:53

   Hoi Floor,

   Ben jij door de huisarts of door de tandarts verwezen?
   Hoe gaat het nu?

  • Suzanne
   17 juni 2021 / 13:32

   Hi Floor, bij welke kaakchirurg ben jij geweest en in welk ziekenhuis? Ik heb echt heel veel pijn en alles al geprobeerd. Ik kan maar weinig kaakchirurgen vinden op internet die dit doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.