Personal | Hoe gaat het met afvallen?

Een paar maanden geleden zat ik letterlijk niet zo lekker meer in mijn vel. Ik merkte dat mijn kleding niet meer mooi zat en ik me niet fijn voelde met mijn lijf. Door onder andere het innemen van een hogere dosis medicijnen voor mijn endometriose, kwam ik in ongeveer 2 jaar een paar kilo aan. Ik was het zat en ben sinds april dit jaar gaan proberen daar wat aan te doen. Ik geef je een update van hoe het afvallen nu gaat!

De confrontatie

In april had ik voor het eerst sinds tijden weer een outfit op mijn blog gepubliceerd. En laat ik zeggen dat die foto’s voor mij nogal confronterend waren. Hoewel ik voor deze blog natuurlijk de meest charmante kiekjes eruit heb gepikt, waren er ook veel foto’s bij die ik ronduit verschrikkelijk vond. Deze hebben het natuurlijk niet gered om op mijn blog te komen, maar het deed me beseffen dat ik ècht niet blij was met mijn lichaam.

Ik zag van alles wat niet goed was en als je niet lekker in je vel zit, zie je gewoon niet meer de mooie dingen van jezelf. Dat is natuurlijk zonde! Ik weet zelf ook wel dat ik echt geen groot overgewicht heb, maar als je altijd een bepaald gewicht hebt gehad en daar ineens 6(!) kilo bij optelt, is dat toch wel even wat anders.

Wat ik eigenlijk duidelijk wil maken, is dat ik zelf niet meer tevreden was met mijn gewicht en daar wilde ik wat aan doen. Dus dat deed ik…

Sporten

Vanwege mijn chronische ziekte is sporten altijd lastig geweest. Toch heb ik het afgelopen half jaar relatief gezien een goede periode gehad. Ik begon met een leuke aerobics-video waar ik het in het begin echt maar 10 minuten volhield en naarmate ik verder kwam, redde ik een volledige work-out van 30 minuten. Kijk, daar ging in ieder geval mijn conditie al in vooruit!

Zo’n twee maanden gingen voorbij, maar de weegschaal bleef hetzelfde getal aanwijzen. Laat ik zeggen dat dit nu niet echt motiverend werkt. Ik had toch zeker wel wat meer verwacht! Totdat ik er ook bij ging touwtje springen en steeds meer gerichte buik-, billen- en beenspieroefeningen ging doen. Ik werd strakker, dat wel, maar de kilo’s bleven hetzelfde.

Minderen met medicijnen + voeding aanpassen

Totdat ik ging minderen met mijn medicatie tegen het onderdrukken van endometriose. Ik was inmiddels 3 maanden bezig met afvallen en ineens gebeurde het; ik viel af! Wat er aan de hand was? Ik was overgestapt op een nieuw medicijn en mocht minderen met mijn oude medicatie. Mijn lichaam had ineens door dat het niet meer zoveel vocht(?) moest vasthouden en ik was in de eerste week een kilo kwijt. Yes!

Maar ook mijn eetlust en smaak veranderde toen ik ging minderen met mijn medicatie. Mijn niet te onderdrukken behoefte aan lekkere dingen voor in de avond en kleine tussendoortjes overdag, was plotsklaps verdwenen! Blijkbaar was ik door die verrekte hormonen steeds maar mijn cravings aan het bevredigen en kon ik dat niet weerstaan.

Nu kon ik alles weerstaan en koos ik ook heel bewust voor gezonde, maar lekkere dingen.

Resultaat mag er wezen

En ja hoor, inmiddels ben ik 3(!) kilo afgevallen! Dat klinkt misschien niet zoveel, maar ik merk het in alles. Zeker als je mee telt dat ik maar 1.63m ben. Mijn taille is met zo’n 16 cm geslonken, ik ben strakker rondom mijn buik en mijn benen hebben geen cellulitis meer. Ik ben er ook gerichte oefeningen bij gaan doen voor mijn onderbuik en dat werkt als een tierelier!

Ik ben weer blij met mij lichaam en voel me fijn in mijn kleding. Het scheelt toch een hele maat die er nu af is. Hoewel het een klein iets is, heeft het voor mij al een hele verandering teweeg gebracht. Ik voel me echt happy en ben nu al heel tevreden!

Mijn doel is om in totaal 6 kilo af te vallen. Nog 3 te gaan dus! Die laatste kilo’s zullen vast niet makkelijk gaan, maar van mijn hoeft het ook niet supersnel hoor. Als het er over een paar maanden af is, ben ik blij.

Ik ga gewoon zo lekker door en ik mag in de toekomst (als het goed gaat) nog verder gaan afbouwen met mijn oude medicijnen. Hopelijk werkt dat bij aan het verliezen van wat gewicht en ben ik weer de ‘oude’, haha.

Zo..het is nog best een verhaal geworden, maar het is dan ook niet voor niets een update! Bedankt voor het lezen!

Lief Liset

15 Reacties

 1. 31 juli 2017 / 07:02

  Wat goed dat je al een paar kilo bent afgevallen! Ik kan me voorstellen dat het niet echt motiverend werkt als je van alles hebt omgegooid, maar je gewicht stabiel blijft. Wat fijn dat de verandering van medicijnen wel bleek te helpen en vooral zo fijn dat je nu echt een stuk beter in je vel zit 🙂
  Romy heeft geplaatst: 5 favoriete quotes (HEMA – Een blik vol geluk)My Profile

 2. 31 juli 2017 / 08:24

  Fijn dat je nu al wat beter in je vel zit!! Je bent prachtig maar ik begrijp je gevoel volkomen. Heb er toevallig net een artikel over online geplaatst.

  Snap ook helemaal dat het niet echt motiverend werkt als de resultaten uitblijven maar girl…16 cm is ontzettend veel!!!
  Laura | I scream beauty heeft geplaatst: Maar jij bent toch helemaal niet dik?My Profile

 3. 31 juli 2017 / 08:38

  Wat fijn dat je je nu weer beter voelt in je lichaam. En top dat je hebt ontdekt wat de oorzaak was, en dat je daar wat aan kon doen!
  nicole heeft geplaatst: Roodkapje in mijn tuin?My Profile

 4. 31 juli 2017 / 08:51

  Wat heerlijk dat je je nu beter voelt in je lijf, dat stagneren is altijd even kut, daar heb ik ook last van. Maar ik moet ook zeggen dat ik me er een beetje bij neer heb gelegd dat ik nou eenmaal iets voller ben.

 5. 31 juli 2017 / 09:07

  Wat fijn dat je je weer beter voelt met je lichaam. Met sporten is het erg lastig om kilo’s kwijt te raken, maar je lichaam zal er wel beter uitzien. Het werkt wel erg demotiverend. Hopelijk gaan de laatste kilo’s er gemakkelijk af en voel je je straks weer goed in je vel.
  Rachel heeft geplaatst: Weekendje kamperen met de kinderenMy Profile

 6. 31 juli 2017 / 09:19

  Wauw, wat goed! Ik vind het altijd belangrijker dat je je beter voelt dan om naar de cijfertjes te kijken. 3kg klinkt niet veel, maar als het voor jou persoonlijk veel verschil maakt is dat alleen maar geweldig!
  Donna heeft geplaatst: They Shoot Pictures, Don’t They? #30My Profile

 7. Eva Anna
  31 juli 2017 / 19:19

  Zie je t ook zitten om wat oefeningen te delen? Ik heb ook een chronische ziekte dus loop tegen hetzelfde aan!

 8. 31 juli 2017 / 22:51

  Heel herkenbaar! Ook ik ben door medicijnen (hormonen) 6 kilo aangekomen. Moet er ook nog 3 kg af. Zo belangrijk om je zelf goed in je vel te voelen! Ik ben erg nieuwsgierig naar de oefeningen die je doet om strakker te worden. Hier nog wat cellulitus op m’n bovenbouw en niet heel erg gelukkig mee 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.