Personal update | Wat was het een bewogen jaar en waar was ik al die tijd?

Goh, jeetje. Welkom in 2021 zul je misschien wel denken. Want ja, ik kan er echt niet omheen dat ik ruim een jaar niet op mijn blog een artikel heb geschreven. Ik heb het gemist, maar ik moest ook nodig even een break hebben. Persoonlijk gezien was het nogal een bewogen jaar en tel daar ook nog maar even de Coronacrisis bij op. Dan heb je best een jaar waarbij je even op adem moet komen.

Eerste lockdown

Goed, waar zal ik beginnen? Ik kan me nog herinneren dat ik op de verjaardag van mijn broer was en we in alle onwetendheid praatten over dat nieuwe virus die behoorlijk had toegeslagen in Brabant. “Ach, dat komt hier vast niet”, dacht ik nog. We zitten hier veilig in Friesland toch? Toen was ik nog in de veronderstelling dat het alleen een nieuw griepvirusje zou zijn en dat het allemaal wel mee zou vallen. Totdat een week later ineens de scholen dicht moesten en de winkels één voor één hun deuren sloten. “Jee, nu komt het allemaal wel heel erg dichtbij!”, zei ik tegen mijn (toen nog) vriend. Er kwamen allemaal gekke berichten voorbij over Italië en Spanje, waarbij de doden bij bosjes leken te vallen.

Toen begon ik het toch wel erg eng te vinden. Kortademigheid, overmatig hoesten, lang ziek zijn en de dood daarop volgend. Ik wist gewoon niet meer wat ik er van moest denken en ik merkte dat ik er angstig van werd. Nederlanders die in Italië aangaven of haast dwingend vertelden dat je enorm moest oppassen en geen bezoek ontvangen. Ik kon er de daaropvolgende weken gewoonweg niet goed van slapen. En de kinderen? Die bleven thuis, gaf ik thuis onderwijs en zelf probeerde ik ook nog te werken aan mijn site. Maar dat lukte niet. Het was mij veel te vermoeiend om tot 15u in de middag les te geven, het huishouden te doen en aan mijn eigen bedrijf te werken. Vergeet niet dat ik door mijn chronische ziekte endometriose  (en hooggevoeligheid) ook eerder ben uitgeput dan een gemiddeld mens. Alles kwam op een laag pitje te staan.

Toch zag ik die eerste lockdown ook als een moment waarbij ik nog hechter werd met mijn gezin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.