Persoonlijk | Gezondheid gaat niet goed en toekomst bloggen

001

Af en toe heb ik in vorige blogposts laten doorschemeren dat het niet zo goed met mijn gezondheid gaat. En ik moet zeggen dat dat nogal zacht is uitgedrukt. Het gaat slecht. Normaal schrijf ik dit soort artikelen niet echt, maar omdat het ook een persoonlijke blog is, wil ik je toch wat meer hierover vertellen.

Een blog beginnen, maar wel zwaar tillen aan je privacy. Misschien klinkt dat een beetje gek, maar hoe graag ik ook persoonlijke dingen wil delen met jullie, ik blijf het moeilijk vinden. Waarom? Ik denk dat ik dan het gevoel heb dat ik kwetsbaar ben. Of dat mensen er een oordeel over hebben. Toch wil ik je vandaag wat meer vertellen, omdat ik mijn blog ook als een uitlaatklep zie en mijn ‘echte’ leven ook wil laten zien. Oké, let’s do this!

Misschien komt het voor je uit de lucht vallen, maar ik heb een chronische ziekte. Voor mij is dit al jaren bekend, maar het is maar moeilijk onder controle te krijgen. Wat ik precies heb en wat dat voor mij in het dagelijks leven betekent, wil ik in een andere blogpost toelichten. Het is daar een te groot verhaal voor om even in een notendop te vertellen, dus laat ik het eerst houden bij de gezondheidsklachten waar ik nu tegenaan loop.

De klachten die ik nu heb, komen waarschijnlijk voort uit de chronische ziekte die ik heb, maar staat eigenlijk ook op zichzelf. De ziekte die ik heb, geeft weer een grotere kans op andere aandoeningen. Ik denk dat ik het zo het beste kan omschrijven.

Maar waar heb ik nu zo’n last van? Sinds een jaar heb ik extreme, maar dan ook extreme buikpijnaanvallen, die zich voornamelijk ‘s nachts aandienen. Op zo’n moment lijkt het alsof ik naar het toilet moet, maar gaat al snel over in weeënachtige pijn. Ik begin te zweten, te trillen en kan dan niet meer bewegen van de pijn. Op zo’n moment ben je helemaal overgeleverd aan de verschrikkelijke pijn. Ik ben er zelfs (sinds de laatste aanval) bang voor geworden en raak nu al lichtelijk in paniek als ik maar even iets voel opkomen. Ik heb nu gelukkig standaard (zware) pijnstilling in huis, waardoor ik direct zo’n pil in kan nemen. Het duurt dan welgeteld 7 minuten (ik heb het opgemeten, iedere minuut telt) voordat alles wordt lamgelegd en ik laveloos ik bed kan gaan liggen. Samen met een warme kruik zijn die twee dingen mijn twee grote vrienden in zo’n situatie. Oja, en natuurlijk mijn eigen mannetje, haha!

Je begrijpt wel, het is geen pretje. Ik ben nu ook steeds meer bang geworden voor de aanvallen en het begint richting paniekaanvallen te gaan. De pijn die ik bij zo’n buikpijnaanval voel is zo extreem, dat er geen andere optie was dan acuut meer onderzoek te doen. Afgelopen week ben ik naar het ziekenhuis gegaan bij mijn vaste arts en daar is – thank God! – al iets uitgekomen waar volgende week verder en grondiger onderzoek naar gedaan gaat worden. Ik ben heel blij dat er aanwijzingen zijn naar de oorzaak en dat er waarschijnlijk iets aan gedaan kan worden. Geschrokken ben ik wel. Wat er nu gevonden is, moest ik wel even verwerken, maar ik krijg daar snel meer over te horen.

Ik moet zeggen dat ik het best spannend vind omdat ik tijdens dat onderzoek de uitslag krijg. Daarnaast ben ik nog steeds niet hersteld van de griep en samen maakt het dat ik me uitgeblust en geestelijk overbelast voel. Ik merk aan mijn lichaam dat het even genoeg is en ik wil het liefst zo vroeg mogelijk mijn bed inkruipen. Ik wil bloggen niet als een druk laten voelen, zeker omdat ik nu even andere dingen aan mijn hoofd heb en ook graag mijn rust wil pakken. Ik heb er gewoon even niet altijd puf en energie voor. Af en toe een dagje missen, komt wel eens vaker voor, maar nu volgende week een spannende week gaat worden, weet ik het even niet.

Ik hou jullie op de hoogte en blijf lekker bloggen zolang ik me daar goed genoeg voor voel. Blijf dus zeker een kijkje op mijn blog nemen! Volgende week deel ik de uitslag en ik hoop die week daarna weer alles op te kunnen pakken!

handwritten-liefs-liset

 

62 Reacties

 1. 12 februari 2015 / 08:03

  Wat een persoonlijk artikel, heel knap dat je hier zo open over durft te vertellen. Sterkte en beterschap <33

 2. 12 februari 2015 / 08:09

  Jeetje Liset, hier schrik ik wel heel erg van! Wat ontzettend vervelend dat je dit nu allemaal moet doormaken. Buikpijn en heftige krampen zijn zo vervelend. Wel fijn dat ze nu een oorzaak hebben gevonden, hopelijk kan er nu snel wat aan je pijn gedaan worden. Ik zou zeggen; rust/ziek heel goed uit, dat heb je nu nodig! Heel veel sterkte en beterschap gewenst <3

 3. 12 februari 2015 / 08:10

  Oh, wat heftig. Heel veel sterkte en beterschap. Die blogjes komen vanzelf wel weer. Liefs

 4. 12 februari 2015 / 09:06

  Ah jeetje wat heftig allemaal mop <3! Zo ontzettend niet leuk! Hopelijk kunnen ze je eraan helpen, en voel je je snel wat beter. Begrijpelijk dat je je er zo angstig door bent gaan voelen. Goed uitrusten en heel veel sterkte en beterschap! Duimen op een goede uitslag! X

  • 12 februari 2015 / 15:58

   Ah dankje lieve Marloes! Ja, dat stukje angst is sinds kort er bij gekomen, heel vervelend en zo ontzettend stom.

 5. 12 februari 2015 / 09:15

  Goh……. verschrikkelijk dat jij zoveel pijn hebt.
  Ik begrijp je heel goed.
  Je gezondheid is inderdaad veel belangrijker, je gezin en kinderen ook.
  Ik ben zo benieuwd naar de uitslag en wat eraan gedaan kan worden.

  Heel veel sterkte en dat je snel beter zult worden Xoxo

 6. 12 februari 2015 / 09:26

  Beterschap en sterkte. Ik hoop dat het allemaal goed is en snel over gaat want dit lijkt mij verschrikkelijk. Uitputtend met kindjes in het leven…Hou je taai!

  • 12 februari 2015 / 16:01

   Wat lief van je, dankjewel Nesrin. Haha, ik ga mijn best doen :).

 7. 12 februari 2015 / 10:04

  Lieve liset, wat naar om te lezen dat het niet goed gaat met je gezondheid. Dat vind ik echt rot om te lezen. Hoe je het beschrijft moet het heel beangstigend voor je zijn. En je hebt ook nog de zorg voor je kindjes, dat lijkt me erg moeilijk. Ik wens je heel veel sterkte en veel liefs toe!!

  • 12 februari 2015 / 16:04

   Bedankt Saskia, wat een ontzettend lieve reactie. Dat doet me goed!

 8. 12 februari 2015 / 10:07

  Wat vreselijk! Maar blij dat er nu iets uitgekomen is en dat ze de pijn hopelijk kunnen minderen. Gelukkig krijg je veel warmte en liefde van je mooie gezinnetje, en wij als volgers zijn natuurlijk ook een luisterend oor! 🙂
  Dikke knuffel voor jou! Xx

  • 12 februari 2015 / 16:05

   Wat ben je toch een lieve meid, dankjewel voor je positieve reactie! Doet me goed :).

 9. 12 februari 2015 / 10:21

  Ik hoop dat er uiteindelijk iets is waar ze je voor kunnen behandelen en dat je je snel beter voelt. Het klinkt een beetje als de buikpijn die ik krijg als ik echt iets vreselijks eet (bijvoorbeeld een grote loempia..) Ik heb zelf Coeliakie, glutenallergie.. Dat wisten we eerst niet en dan kreeg ik ook opeens zomaar buikpijn. Hopelijk is het bij jou niet al te ernstig en kom je er snel weer boven op. Heel veel liefde en kracht toegewenst.

 10. 12 februari 2015 / 10:24

  Phoe dat is niet niks! Gelukkig hebben de artsen de oorzaak kunnen achterhalen en hopelijk kun je snel behandeld worden.. Xx. Evita

 11. 12 februari 2015 / 10:32

  Ik hoop dat dit snel verholpen kan worden want het klinkt echt heftig. En het is begrijpelijk dat bloggen nu niet je prioriteit is, gezondheid gaat voor. Heel veel sterkte gewenst!

 12. 12 februari 2015 / 10:33

  Oh jeetje Liset, ik schrik er wel een beetje van! Want in principe waren die aanvallen toch maandelijks (en soms niet eens?). Fijn dat ze wat gevonden hebben, hopelijk kunnen ze er iets mee en kun jij verder zonder dat je paniekaanvallen ontwikkelt bij ieder pijntje of gevoel, want dat is heel erg naar! Hele dikke knuffel aan jullie allebei! <3 <3

 13. eliesxxx
  12 februari 2015 / 10:40

  Goed van je dat je dit toch deelt ook al is het misschien moeilijk, het lijkt me echt verschrikkelijk nu ik het zo lees. Doe vooral rustig aan met je blog, het moet inderdaad niet onder druk staan.. Sterkte <3

 14. 12 februari 2015 / 10:40

  Wat naar om te lezen dat je zoveel pijn hebt. Ik heb weliswaar andere pijn (reuma) maar leef met je mee. Ik volg met veel plezier je mooie blog en wil je heel veel sterkte wensen! Liefs, Klaartje.

 15. 12 februari 2015 / 10:47

  Wat naar! Hopelijk kan er snel iets aan gedaan worden, zodat je je beter voelt. Sterkte…

 16. Mariette
  12 februari 2015 / 10:53

  Heel veel sterkte en beterschap.

 17. 12 februari 2015 / 10:59

  Lieve Liset, wat ontzettend naar voor je! Ik vind het echt heel knap dat je het toch blogt, ook al zit je met je principe met privacy. Respect dat je zo open durft te zijn! Hopelijk kunnen ze je nu ook beter behandelen nu ze meer over de oorzaak weten. Zorg goed voor jezelf, dat is het aller belangrijkst. Luister goed naar je lichaam, ookal is dat niet altijd even gemakkelijk. Ik hoop dat je heel snel weer beter voelt!! Veel liefs en een hele dikke knuffel!!

 18. 12 februari 2015 / 11:49

  Wow, dat is even heftig om te lezen. Fijn dat je het toch met ons wilt delen, dat vind ik erg knap! Veel sterkte gewenst en hopelijk komt alles gewoon helemaal goed. Bloggen moet je echt maar doen als je jezelf er goed genoeg voor voelt, ik denk dat iedereen dat wel zal begrijpen! 🙂

 19. 12 februari 2015 / 12:09

  Ontzettend veel sterkte!!!!!! Echt heel erg stoer dat je het durft te delen. Ook wat betreft je paniekerige gevoel er over. Ontzettend begrijpelijk. Hopelijk komt er snel een goed oplossing naast de zware pijnstillers.

 20. 12 februari 2015 / 12:16

  Jeetje, wat k*t! Goed en heel knap dat je hierover schrijft! Liefs, Sophie

 21. 12 februari 2015 / 12:25

  Jeetje heftig! Heel veel succes en sterkte! Hopelijk komt er wat meer naar voren en wordt er wat meer duidelijk. Knap dat je dit op je blog plaatst. Had het ook begrepen als je dit niet had gedaan.

 22. 12 februari 2015 / 14:42

  Wat naar om dit te moeten lezen. Ik kan me heel goed voorstellen dat je paniekerig wordt van zulke heftige pijnen. En die zware pijnstillers lijken me ook niet alles want daar zitten natuurlijk ook weer bijwerkingen aan. Ik hoop met heel mijn hart dat je er goed aan geholpen kunt worden. veel sterkte, ik denk aan je. X

 23. 12 februari 2015 / 16:25

  Wat vervelend dat het niet goed met je gaat. Ik vind het echt heel vervelend voor je en vooral omdat alles niet onder controle te houden is. Hier moet je af en toe echt moedeloos van worden. Heel veel sterkte! Liefs, Suzanne.

 24. 12 februari 2015 / 17:10

  Ik duim dat je je na volgende week beter gaat voelen, dikke knuffel!

 25. inspiredbylifee
  12 februari 2015 / 17:24

  Wat heftig zeg, ik moet eerlijk zeggen , hoe jij het beschrijft heb ik dit ook gehad….en dan vooral snachts zo een pijn, maar ik heb dit nu al een half jaar niet meer gehad dus ik heb het eindelijk ook niet laten onderzoeken… Ik snap goed dat je hier paniekerig van word, veel sterkte mop x

 26. The Beauty Magazine
  12 februari 2015 / 18:38

  Oh wat een verhaal! Dat had ik echt niet zien aankomen. Helemaal niet omdat ik je blog altijd zo leuk vind en je ook zo veel energie in je filmpjes laat zien. Ik hoop dat ze snel weten hoe je er van af kunt komen, want het klinkt vreselijk pijnlijk! Sterkte meid!

 27. 12 februari 2015 / 18:54

  Wat erg voor je! Hopelijk vinden ze snel iets tegen de pijn, zodat je ook geen paniekaanvallen krijgt! Een kennis van mij heeft er ook last van maar je moet echt proberen te voorkomen dat het erger wordt!

 28. Mariette
  12 februari 2015 / 19:05

  Alle kracht toegewenst! Gun jezelf zoveel tijd als je nodig hebt, liever te veel dan te weinig. Mogelijk heb je dit al gedaan hoor, maar het is misschien ook goed om het stukje angst te bespreken met je arts.
  En zoals ik al meer heb gelezen in de reacties: bloggen komt wel weer! Liefs

 29. 12 februari 2015 / 19:15

  Jeetje Liset. Wat heftig allemaal zeg! En ook stoer dat je het toch durft te delen. Heel veel sterkte met wachten op de uitslag. Hopelijk geeft bloggen afleiding, maar voel je niets verplicht want je gezondheid gaat voor. Dikke kus ce

 30. 12 februari 2015 / 19:19

  Wat een angstige nachten zal je hebben. Veel sterkte en alle beterschap van de wereld.

  Groetjes Ruby.

 31. 12 februari 2015 / 19:25

  Oh bah, wat vervelend en naar, ik hoop voor je dat de uitslag een beetje positief is en je snel zult opknappen!

 32. 12 februari 2015 / 19:57

  Nooo.. wat een naar nieuws. Ik hoop echt dat er iets gevonden wordt wat op te lossen valt en dat je snel van de pijn af bent. Ik gun het je zo! Tot dan lekker veel rusten en doen wat je fijn en leuk vind. Ik hoop dat de pijn snel verleden tijd zal zijn <3

 33. Silke
  12 februari 2015 / 23:27

  Heel veel sterkte!

 34. 12 februari 2015 / 23:33

  Ik vind het heel dapper van je dat je er steeds meer over begint te vertellen, gelukkig weet je er zelf ook steeds meer over. En ik vind het goed dat je het doet, het is een deel van jou op dit moment en hoop dat we snel kunnen lezen dat het beter met je gaat. Ik weet hoe het is om te leven met een lichaam dat haast een eigen leven lijkt te leiden en wat voor impact dat met zich meebrengt. Ik kan mij goed voorstellen dat de nachten lang en vermoeiend zijn en hoop van harte dat je snel verbetering gaat merken. En als is een simpele beterschap misschien niet op zijn plaats, wil je wel succes/sterkte wensen met de aankomende onderzoeken!

 35. 13 februari 2015 / 10:41

  Wat naar om te horen, ik wens je sterkte en beterschap!

 36. 13 februari 2015 / 14:00

  Heel rot dit. Heb een soortgelijk iets bij mijn zus meegemaakt en weet dus een beetje hoe je je moet voelen. Sterkte!

 37. 13 februari 2015 / 15:00

  Wat knap hoe je je verhaal onder woorden hebt weten te brengen. Jij bent degene die beslist wat wij over jouw privéleven & gezondheid meekrijgen of juist niet. Ik wens je veel sterkte!

 38. 13 februari 2015 / 17:30

  hier was ik even stil van, je bent echt een van de moedigste en mooiste vrouwen die ik ken!
  (ookal ken ik je niet persoonlijk) en je kan op heel veel steun van je volgers rekenen en natuurlijk ook op je familie!
  liefs!

 39. Retnowati
  17 februari 2015 / 15:40

  Je bent een sterke vrouw!
  Knap dat je dit zo deelt…

  Hopen dat het snel allemaal minder wordt die aanvallen, weet hoe het is!

  Liefs

  • 24 februari 2015 / 14:57

   Wat een lieve reactie Retnowati :). Jij zult het ook niet makkelijk hebben, veel sterkte!

 40. 4 mei 2015 / 12:43

  Wat naar en kan me goed voorstellen dat je je niet goed voelt. Waar ik aan moest denken. Heb je een spiraaltje? Ik had dit soort klachten door mijn spiraaltje. Enorme weeen niet meer kunnen zitten of lopen. Echte aanvallen. Dus even voor de check 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.