Question | Help mij kiezen: een nieuwe telefoon of sim only?

Een tijdje terug kreeg ik in mijn inbox een mailtje van mijn telefoonprovider. Of ik mijn abonnement wilde verlengen en daarbij een nieuwe telefoon uitkiezen? Hmm…dat was wel even iets waar ik over na wilde denken. In principe doet mijn telefoon het nog en heb ik geen nieuwe nodig, maar een upgrade naar een gloednieuwe telefoon is ook wel fijn. Tijd dus om de plus- en minpunten op een rij te zetten!

Waarom zou je kiezen voor een nieuwe telefoon?

Ja, dat is natuurlijk de hamvraag. Eigenlijk een hele makkelijke, want een nieuwe telefoon voelt altijd zo fijn. Alles is leeg, je kunt hem helemaal naar je wens inrichten en vaak zijn de specificaties ook een stuk omhoog gegaan.

Nu heb ik op dit moment een Samsung S6. Deze heb ik zo’n twee jaar geleden gekozen omdat hij één van de beste camera- en videofuncties heeft (zelfs nog beter dan de Iphone). Ideaal voor een moeder met twee kids die alle belangrijke momenten vast wil leggen en ook nog eens mooie foto’s wil maken op persevents. Geen gezeul met dikke spiegelreflexcamara’s. Echt waar, één van de beste beslissingen ooit om voor deze telefoon te gaan!

Het was toen een goede deal en daarbij was mijn oude telefoon (Iphone 4s) aan gort. Makkelijke keuze! Als ik nu voor een nieuwe telefoon zou kiezen, dan ga ik absoluut voor een Samsung Galaxy S7 of S8. Dit type bevalt me zo goed, dat ik niet meer anders wil! En hij is ook nog eens te krijgen in een leuk roze kleurtje. I know, ik ben zwak, maar roze steelt nog steeds mijn hart.

Dus: een frisse, nieuwe telefoon in een kek kleurtje met nieuwe, betere functies is nog altijd heel erg fijn!

Waarom zou je voor sim-only gaan?

Dit is absoluut een geldkwestie, want wie wil er nou te veel betalen voor een abonnement? Als je een telefoonabonnement hebt (met nieuwere telefoons), zit je al gauw tussen de €30,- à €40,- per maand. Niet goedkoop en best een uitgave vind ik zelf. Als ik naar mijn eigen situatie kijk, heb ik een abonnement van €35,-. Hiervoor krijg ik 1500 MB aan data en 300 belminuten/sms. Twee jaar geleden kreeg ik daar de Samsung Galaxy S6 ook bij en dat was een scherpe deal.

Zou je dit met een sim only Simyo abonnement vergelijken dan kom je uit op een bedrag van €19,- per maand. Hiervoor krijg je 2000 MB aan data en heb je 300 belminuten/sms. Best een goede deal! Je bespaart dan €16,- per maand en daar kun je heel veel leuke, andere dingen van doen. Zo zou ik er best een leuk tijdschriftenabonnement bij willen hebben of je kunt hiervoor een keertje extra uit lunchen.

Nu kun je gelukkig heel veel telefoonproviders met elkaar vergelijken om zo tot de beste sim only deal te komen. Misschien kun je het nog wel goedkoper krijgen! Ik ga in ieder geval goed onderzoeken wat het voordeligste is voor mijn persoonlijk situatie.

Ik twijfel zelf nog steeds omdat voor beide wel wat te zeggen valt. Misschien ga ik wel de eerste paar maanden voor een sim only abonnement en daarna voor een nieuwe telefoon. Ik zal het zien!

Wat doe jij meestal na je telefoonabonnement? Kies jij voor sim only als je telefoon nog in prima staat is? 

 

Liefs Liset

 

Dit artikel is in samenwerking met Simyo geschreven.

14 Reacties

 1. 8 oktober 2017 / 08:35

  Lastig! Wat fijn om te lezen dat je telefoon zo goed bevalt. Ik zou zeggen. Schrijf een voor en tegen lijstje of wacht even en neem later een beslissing. Je kunt altijd nog verlengen. ☺️
  Rosita heeft geplaatst: 6 oktober 2017: Wereld CP Dag! #WorldCPDayMy Profile

 2. 8 oktober 2017 / 08:54

  Als je telefoon het nog goed doet dan zou ik persoonlijk kiezen voor sim only. Het is toch ook weer een hoop gedoe om alles op je nieuwe telefoon over te zetten.
  Marion heeft geplaatst: Wat is jou grootste droom?My Profile

 3. 8 oktober 2017 / 09:11

  Ik heb gekozen om een los toestel te kopen en vervolgens een sim only te nemen. Ik bespaar nu ruim €40 per maand en heb wel een eenmalige uitgave moeten doen maar goed, met deze telefoon kan ik nog jaren voor uit.
  Jamey heeft geplaatst: Meer beweging in je dagelijkse levenMy Profile

 4. 8 oktober 2017 / 09:15

  Mijn telefoon is na 1, maar meestal 2 jaar abonnement wel aan vervanging toe, dus ik ga meestal voor een abonnement met telefoon. Maar er goede refurbished telefoons zijn, overweeg ik ook om voor een sim only te gaan
  Fleur heeft geplaatst: Weekoverzicht | Never a dull moment #40My Profile

 5. 8 oktober 2017 / 09:24

  Ik momenteel voor exact hetzelfde dilemma. In het verleden kocht ik vaak een losse telefoon en dan een Sim Only abbo erbij. Meestal reken ik het dan uit, wat kost het me over 2 jaar? Maar de laatste tijd is dat naar mijn idee niet echt goedkoper meer. Kortom, ik weet het ook niet haha.
  Natascha heeft geplaatst: Dit is de Pink Ribbon armband van 2017My Profile

 6. 8 oktober 2017 / 09:43

  Zelf zit ik nu ook in deze situatie, maar naast de keuze uit sim-only of met een toestel, hik ik ook tegen die bkr registratie aan… Hoe kijk jij hier tegen aan?

 7. 8 oktober 2017 / 10:35

  Ik heb altijd een prepaid, dus geen ervaring met een abonnement. Maar ik weet wel dat soms een nieuw model handiger is omdat apps steeds worden vernieuwd.
  nicole heeft geplaatst: Hoe pimp je je tuin in de herfst?My Profile

 8. 8 oktober 2017 / 11:06

  Ik kies zelf meestal voor een één- of tweejarig abonnement met een nieuwe telefoon. Als dat abonnement afloopt en m’n telefoon doet het nog prima, ga ik liever voor een sim-only. Zonde van je geld anders, toch 🙂

 9. 8 oktober 2017 / 11:35

  Een nieuwe telefoon is altijd leuk he 🙂 Alles opnieuw instellen, ringtone kiezen.. Super tof vind ik dat!

 10. 8 oktober 2017 / 13:40

  Ik vind een nieuwe telefoon en een nieuw abonnement uitkiezen ook inderdaad altijd wel een dingetje. Maar wat jij zegt; als je eenmaal iets nieuws in je handen hebt wat het doet naar wens.. dat maakt de keuze stress wel waard;p.
  Alleen dan vind ik de keuze voor hoeveel mb/gb aan internet ik nodig heb nog steeds wel een dingetje. Ik betaal nu zo’n 38 euro (inclusief iPhone 6plus) voor 4gb waar ik de ene keer wel aan zit en de andere keer meer dan de helft over heb.. in dat laatste geval zou een goedkoper abonnement helemaal niet zo verkeerd zijn!
  Fleur heeft geplaatst: Personal | Hoe bevalt het leven met een fulltime baan?My Profile

 11. 8 oktober 2017 / 18:56

  Mijn iPhone 6 voldeed ook nog prima nadat het abonnement was afgelopen, dus ben ik voor een sim only gegaan, echter begint het nu wel te kriebelen voor de iPhone 8 plus. Maar ik denk dat ik toch nog even de iPhone X ga afwachten. Aaahhh choices!

 12. 9 oktober 2017 / 08:19

  Ik heb altijd Sim-Only en koop één keer in de 3 jaar een nieuwe telefoon. Ik vind dat ontzettend fijn, want het maandelijkse bedrag voor mijn abonnement is op deze manier niet heel hoog. Alleen de aanschaf van een nieuwe telefoon is één keer een grote uitgave.
  Daniëlle heeft geplaatst: Fashion: Olymp OverhemdMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.