Review | Action Make-up Remover doekje

Je ziet het steeds meer voorbij komen; je make-up verwijderen met stoffen pads of zachte doekjes. En dat alles zonder maar één druppeltje remover te gebruiken! Mensen, hoe kan dit toch? Ik vroeg me dit dus regelmatig af en wilde de proef op de som nemen. Ik kocht daarom bij de Action een Make-up remover doekje en boende mijn gezicht schoon na een heftig make-updagje.

Het roze Make-up remover doekje

Dit is hem dan; het prachtige, roze Make-up remover doekje. Hij is zacht, schattig en lekker fluffy. Dit belooft veel goeds, want als je een gevoelige huid hebt, kan dit absoluut in je voordeel werken.

Daarnaast is het ook nog eens ontzettend fijn dat je geen remover hoeft te gebruiken en daardoor extra irritaties uit de weg kunt gaan. Met een gevoelige huid kan dit een lifesaver zijn.

Het doekje zit in een koker als je hem koopt en is nog best groot te noemen. Stiekem vind ik dat wel heel oké, want als ik in de avond mijn make-up er afhaal, heb ik altijd vijf wattenschijfjes nodig om mijn huid brandschoon te krijgen. Daarom: lekker groot is in dit geval zeker een pluspunt!

Zie je die vakjes bovenin? Die zitten ook onderaan het doekje en maken het verwijderen van je make-up een stuk makkelijker. Hierin kun je namelijk je vingers doen zodat je meer grip hebt tijdens het wrijven van het doekje over je ogen en gezicht. Daar is over nagedacht!

O ja, had ik al genoemd dat hij super-, super-, maar dan ook superzacht is? Je zou er haast een dekentje van willen breien.

Hoe werkt het?

In de koker zit een korte beschrijving (en leuke plaatjes) om uit te leggen hoe je het Make-up remover doekje gebruikt.

Omdat het doekje natuurlijk direct uit de fabriek komt, is het wel zo hygiënisch om hem eerst even lekker een sopje te geven. Hoppa – in de wasmachine dus!

Daarna kun je het Make-up remover doekje gaan gebruiken. Het is eigenlijk ontzettend simpel, want het enige wat je moet doen, is hem natmaken onder de kraan. Makkelijk niet? Daarna kun je hem over je ogen en gezicht halen met ronddraaiende bewegingen.

Ben je daarmee klaar, dan kun je het doekje omdraaien en de restanten weghalen met het schone gedeelte.

Misschien is dit niet het meest lekkere beeld om naar te kijken, maar ik vond het wel de moeite waard om het resultaat – ofwel de schade – van het weghalen van mijn make-up te laten zien.

Ik had deze dag een full face make-uplook op met foundation, bronzer, blush, lipstick, oogschaduw en mascara. Alles erop en eraan! Een goede test dus.

Het Make-up remover doekje heeft mij eerlijk gezegd best verrast, want er ging me toch een hoop troep vanaf! Zelfs mijn mascara ging er helemaal vanaf. Iets wat ik niet had verwacht.

Om te testen of het doekje nou echt alles eraf had gehaald, haalde ik nog een wattenschijfje met remover over mijn gezicht. Tsjaa…er komt dan zeker nog wel wat vanaf, maar dat is minuscuul in vergelijking met wat er op mijn gezicht zat.

Hij heeft de test goed doorstaan, maar ik raad je dus wel aan om na afloop in ieder geval één wattenschijfje met remover over je gezicht te halen om zeker te weten dat je gezicht helemaal schoon is. Dat scheelt – in mijn geval – toch wel weer vier wattenschijfjes per dag!

Conclusie

Al met al ben ik goed te spreken over het Make-up remover doekje. Hij haalt bijna alle make-up van mijn gezicht, is mild voor de gevoelige huid en je bespaart er een hoop remover en wattenschijfjes mee.

Een tip: koop meerdere doekjes, zodat je een paar dagen vooruit kunt. Iedere dag een schoon doekje is wel een must en dan grijp je niet mis.

Voor het geld hoef je het ook niet te laten, want het Action Make-up remover doekje kost maar €0,89.

Heb jij ervaring met een Make-up remover doekje? Zou je het willen proberen?

 

Liefs Liset

16 Reacties

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:51

   Wat toevallig! Ja, hij is echt het proberen waard. Vond het zo’n grappig ding toen ik hem in de Action zag liggen. Die moest ik gewoon even proberen :).

 1. 7 februari 2017 / 11:20

  Ik heb hem ook, doet zeker ziin werk goed! Ik gebruik daarnaast altijd eerst nog kokosvet voor mijn oogmakeup, en nadat ik het doekje gebruikt heb, pak ik er nog wat micelairwater en tonic bij.
  Nienke heeft geplaatst: Telefoonhoesjes van Hoesjes Outlet.My Profile

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:50

   Dat is ook een goede tip die kokosvet. Voor je ogen zou je die kunnen gebruiken, dan smelt het net wat eerder die mascara ;).

 2. 7 februari 2017 / 12:29

  Wauw dat had ik niet verwacht. Ik ben allergisch en gebonden aan een (dure) remover dus ik ga dit doekje zeker proberen nu!
  Tanja heeft geplaatst: Vierdaagse 2017!My Profile

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:50

   Precies, het is voor mensen met een gevoelige huid echt een uitkomst. Geen gedoe met remover, zeker als je dure gebruikt, kan het veel geld schelen.

 3. Gonny
  7 februari 2017 / 15:01

  Morgen naar de Action!
  Bedankt voor je review… wist niet dat ze deze doekjes hadden

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:49

   Hup, gelijk er naar toe morgen ;). Graag gedaan, het was voor mij ook een ontdekking toen ik in het schap ging kijken.

 4. Lian
  7 februari 2017 / 17:00

  Ik heb er vijf! Ideaal!
  Gebruikte eerst het origineel, maar deze is net zo goed!

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:49

   Oh, wat fijn om te horen dat hij net zo goed is als het origineel. Scheelt een hoop geld lijkt me. En vijf is inderdaad fijn om mee af te wisselen met het wassen.

 5. 7 februari 2017 / 17:44

  Fijne review, ik moet binnenkort maar weer eens naar de Action denk ik! En misschien een domme vraag, maar ik weet nog niet zoveel van deze doekjes… kun je ze in de wasmachine gooien om het doekje zo weer te gebruiken? X
  Anke heeft geplaatst: Valentijnsdag | 50 cadeautipsMy Profile

  • Liset
   Auteur
   7 februari 2017 / 17:47

   Geen domme vraag hoor, misschien had ik het er ook iets duidelijker bij moeten zetten. Hij kan inderdaad in de wasmachine (zie plaatje) op 60 graden. Heel makkelijk dus!

 6. 8 februari 2017 / 22:21

  Leuk! Ik heb deze ook en ben er zo enthousiast over. Heel eerlijk gebruik ik hem vooral als ik te lui ben om voor het douchen mijn make-up eraf te halen. Ik douche vaak ‘s avonds en dan ben ik echt te lui om eerst een watje te pakken. Zo’n doek is dan ideaal en voor dat geld kan je het niet laten.
  Claire heeft geplaatst: Groene cadeau ideeën voor ValentijnsdagMy Profile

 7. Wendy (B)
  9 februari 2017 / 12:19

  Deze heb ik vorige maand ook gekocht maar moet ik nog eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.