Review | Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem review

Een tijdje terug was ik aanwezig op een heel leuk event van Apotheek & Beauty. Ik kreeg daar prachtige producten te zien, die ook allemaal in hun webshop te koop zijn. In de goodiebag zat onder andere deze heerlijke Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem. Een schot in de roos voor mijn droge huid, want smeren doe ik als een malle!

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem review

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem (250 ml) – €22,90

De Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem – kan het nog langer? – wordt omschreven als een hydraterende balsem die je huid in een heerlijk zachte cocon hult en haar opnieuw comfortabel laat aanvoelen. Het bevat een oleo-verzachtend complex die je huid fluweelzacht maakt en tot 24u lang voedt. Het fijne is dat het een romige textuur heeft en de geur als een ontspannend parfum ruikt. Daardoor is het verkwikkend en heeft het een heilzaam effect!

Gelukkig heeft Avène rekening gehouden met de droge en gevoelige huidtypes, want de Body Hydraterende Smeltende Balsem is daar helemaal geschikt voor.

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem

Formaat

Het formaat potje dat ik ontving, bevat 100 ml. Beduidend minder dan de volle 250 ml die je normaliter in een fullsize pot krijgt en waar je €22,90 voor betaald. Maar ik kan hem natuurlijk wel gewoon testen en dit formaatje is prima om mee te nemen voor op reis!

Geur en textuur

De geur van de balsem vind ik heerlijk! Het heeft een milde, zachte geur en zou ik haast omschrijven als een geur die voor kleine kindjes of pasgeboren baby’s gemaakt is. De textuur is luchtig en voelt alles behalve vet en dik aan. Hij is gewoon lekker zacht en romig en smeert goed uit op je huid.

Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem review

Conclusie

De Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem is een fijne crème als je een droge en gevoelige huid hebt. Ik krijg er geen irritaties van. Wel vind ik dat hij van mij nog wel iets rijker en voller had mogen zijn. Laten we zeggen dat ik gewoon een erg droge huid heb en daar meer voor nodig heb om dat te kunnen voeden.

Het is niet mijn perfecte match, maar dat ligt niet aan het product. Ik heb een zeer droge huid en deze balsem is meer geschikt voor mensen met een normale tot droge huid. Dat neemt niet weg dat hij heerlijk ruikt en een genot is om hem op je lichaam aan te brengen. Je krijgt er echt een zen-gevoel van!

De Avène Body Hydraterende Smeltende Balsem is o.a. te koop in de webshop van Apotheek&Beauty en kost €22,90 voor 250 ml.

Ben jij al bekend met producten van Avène? 

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

9 Reacties

 1. 27 maart 2019 / 09:07

  Het klinkt in ieder geval goed! En wat fijn dat het een kleinere verpakking is, makkelijk om mee te nemen. Kan je deze ook kopen of alleen de 250 ml?

 2. 27 maart 2019 / 11:58

  Klinkt heel erg fijn! Ik ben van dit merk nog nooit iets geprobeerd.

 3. 27 maart 2019 / 14:26

  ik vind het best prijzig voor 100 ml eigenlijk. Ik ken het merk wel en dat is een fijn merk

 4. Jouvence.nl
  27 maart 2019 / 19:00

  Klinkt als een erg fijne balsem. Ik vind de verpakking ook erg mooi/aanspreken.

 5. 28 maart 2019 / 09:02

  Ik ben echt dol op de producten van Avène, zeker ook omdat ik zo’n extreem gevoelige huid heb. Dit product kende ik nog niet maar ik ben wel heel erg benieuwd!
  Amy heeft geplaatst: Beautynieuws 2019 #4My Profile

 6. 28 maart 2019 / 20:28

  Deze vond ik heel fijn, maar ik heb dan ook niet echt een hele droge huid. Alleen al de geur steelt mijn hart elke keer weer!

 7. Frederique
  31 maart 2019 / 17:26

  Ik houd erg van de producten van Avène. Ooit eens in Frankrijk ontdekt maar nu kun je het gelukkig hier ook makkelijk krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.