Review | Bioré Micellair reinigingswater met houtskool

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool review

Vers van de pers! Dit is de nieuwe Bioré Micellair Reinigingswater met houtskool die je (waterproof) make-up doeltreffend verwijdert, tot diep in je poriën reinigt en je huid verfrist. Klinkt goed toch?! En je hoeft het niet eens af te spoelen. Het werd dus tijd om hem uitvoerig te testen!

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool review

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool (300 ml) – €8,99

Wat me gelijk opvalt is dat de verpakking bijna helemaal zwart is. Iets wat je niet meteen verwacht bij een make-upreiniger. Het leuke is dat Bioré op deze manier inspeelt op het feit dat het houtskool bevat, die natuurlijk ook zwart van kleur is. Origineel bedacht!

Nu zou je misschien denken dat het Bioré Micellair reinigingswater met houtskool ook zwart is. Ik kan beamen dat hij wat donkergrijs van kleur is, maar dat je hier op een wattenschijfje nauwelijks iets van terug ziet. Je hoeft je dus niet te reinigen met een zwart goedje!

Verder reinigt hij tot diep in je poriën en verfrist hij je huid. En dat laatste klopt zeker, want hij ruikt heerlijk fris! Er zit dus wel een klein beetje parfum in (bijna aan het einde van de ingrediëntenlijst), dus als je hier gevoelig voor bent, zou ik er even op letten.

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool review

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool review

Makkelijk! Je hoeft niet te wrijven

Het Micellair Reinigingswater met houtskool is geschikt voor de normale tot vette huid, maar er is ook een variant die geschikt is voor de normale tot droge huid, die in een blauwe fles komt. Dit is het Bioré Micellair Reinigingswater met Baking Soda. Aangezien ik zelf een droge huid heb, zou die misschien iets passender voor mij zijn.

Maar ik heb natuurlijk deze zwarte fles met houtskool getest! Hij belooft je oog-, gezichts- en lipmake-up op een milde wijze te verwijderen, zonder dat je hoeft te wrijven. En zelfs waterproof make-up laat hij verdwijnen! Altijd handig als je een keertje met zwemmen of fietsend door de regen, waterproof mascara draagt.

Bioré Micellair reinigingswater met houtskool Bioré Micellair reinigingswater met houtskool Bioré Micellair reinigingswater met houtskool

De test

Nou, testen heb ik volop gedaan! Zoals je op mijn hand hierboven kunt zien heb ik verschillende soorten make-up aangebracht; zwarte kohlpotloood, een matte lippotlood, een matte liquid lipstick en een glossy liquid lipstick. Felle kleuren en producten die longlasting zijn.

Als ik deze make-up eraf wil krijgen, doordrenk ik een wattenschijfje met het Bioré Micellair reinigingswater met houtskool en laat ik hem even inwerken op mijn huid. Daarna veeg ik de make-up eraf en is het ergste eraf. Omdat deze producten ook intrekken in mijn huid qua kleur, heb ik iets langer moeten ‘vegen’, maar daarna kwamen de heftige kleuren er ook af.

Vooral de geur is heerlijk fris en geeft een fijn en schoon gevoel aan je huid. Wel is mijn huid iets droger geworden door het gebruik, maar dit is dan ook een reinigingswater die bedoeld is voor de normale tot vette huid. Ik kan dan beter gaan voor het Micellair Reinigingswater met Baking Soda, die daar meer geschikt voor is.

Al met al ben ik tevreden met het resultaat omdat hij mijn huid goed schoonmaakt!

Het Bioré Micellair reinigingswater met houtskool (300 ml) kost €8,99 en is te koop bij Kruidvat.

Wat is jouw favoriete micellair reinigingswater? Of heb je iets anders dat je graag gebruikt om je make-up te verwijderen?

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

15 Reacties

 1. 10 oktober 2018 / 22:49

  Wat fijn dat de geur ook fris is, dat verwacht je soort ergens niet! je hebt een fijne review geschreven

 2. 12 oktober 2018 / 08:58

  Ik heb deze zelf ook ontvangen en ga het vanaf vanavond gebruiken! Zelf heb ik een droge huid, dus ik ben bang dat het mijn huid ook meer gaat uitdrogen. Ik ben benieuwd!

 3. 12 oktober 2018 / 09:16

  Klinkt goed, ik heb een wasgel gehad van Bioré, maar die vond ik iets te heftig aanvoelen op mijn huid. Zelf gebruik ik micellair reinigingswater van Garnier.

 4. 12 oktober 2018 / 11:03

  Dit lijkt me een fijn en budgetproof product! Zelf gebruik ik toch het liefst een olie om make-up weg te nemen, dat is iets beter voor mijn droge huid.
  Amy heeft geplaatst: Lookfantastic Oktober Beauty BoxMy Profile

 5. 12 oktober 2018 / 11:11

  wat een fijn product. ik kende het nog niet. ik gebruik meestal olie anders gaat mijn huid zo trekken

 6. 12 oktober 2018 / 16:10

  Ik gebruik nu een tijdje de biore foam cleanser met baking soda, ook een aanrader!

 7. 12 oktober 2018 / 21:55

  Ik kende het nog niet! Maar het lijkt me echt een fijn product, en ik moet zeggen dat ik de prijs ook heel erg vind meevallen 🙂

 8. 15 oktober 2018 / 12:06

  Dat klinkt als een fijne product. Het werkt goed zo te zien

 9. 16 oktober 2018 / 09:00

  Ik wist helemaal niet dat ze micellair water met houtskool hadden joh! En deze van Biore ken ik ook helemaal niet. Het lijkt me een erg fijn product. Super goed dat je even laat zien hoe het de verschillende beautyproducten verwijderd. Ga deze snel eens proberen!
  Mariëlle | Me-licious heeft geplaatst: Weekly Snaps #51My Profile

 10. 26 oktober 2018 / 19:26

  Ik ken Bioré van de houtskool-producten, maar dit reinigingswater is nieuw voor me. Grappig zeg! Het lijkt me een erg fijne reiniger, zeker als je een wat onzuivere huid hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.