Review | Clinique Pep-start Hydrorush moisturizer spf 20

Kort geleden ontving ik de Clinique Pep-start Hydrorush moisturizer spf 20, een dagcrème met een goede zonnebescherming. Iets wat zo enorm belangrijk is, maar vaak vergeten wordt is om je huid tegen die zonnestralen te beschermen. Nu snap ik dat ook wel, het is een extra stap in je gezichtsverzorging. Toch is het een slim idee om zonneschade aan je huid en huidveroudering tegen te gaan. Daarom test ik vandaag deze dagcrème die je huid ook nog eens een vochtboost geeft. Kom maar op!

Clinique

Clinique is al jaren een favoriet merk van mij. Ik heb een gevoelige en droge huid, die goede verzorging nodig heeft en die soms allergisch kan reageren op producten. Clinique is zo’n merk die haar nieuwe producten eerst zorgvuldig laat testen en onderzoeken totdat er geen allergische reacties meer onder haar testpersonen voorkomen. Super fijn en daardoor heb je minimale kans dat je niet goed reageert op hun producten. 

Clinique Pep-start Hydrorush moisturizer spf 20

Nu heeft Clinique een heel uitgebreid assortiment aan huidverzorging en een paar maanden terug heeft het merk een dagcrème ontwikkeld die huidbescherming naar een hoger niveau tilt met de nieuwe Clinique PepStart Hydrorush spf 20 Moisturizer.

Deze dagcrème bevat een formule met antioxidanten, kalmerende ingrediënten en werkstoffen die de huidbarrière verstevigen. Het is een moisturizer voor dagelijks gebruik die de talgproductie reguleert en je huid direct een vochtboost geeft. Eigenlijk is het een all-round bescherming tegen luchtvervuiling en die de huid klaarmaakt voor de dag die komt. Klinkt fijn!

Zonnebescherming voor je huid 

Het mooie is dat de Clinique PepStart Hydrorush spf 20 Moisturizer je huid ook beschermt door het gebruik van een zonnefilter. Dat kom ik namelijk veel te weinig tegen in dagverzorging! Zo absorbeert Avobenzone (chemische zonnefilter) de zonnestralen en biedt het een brede bescherming tegen UV-A, de grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Het stofje Octisalate is een UV-B absorberende filter, die je huid beschermt tegen zonnebrand, veroorzaakt door UV-B. En Polyester-8 wordt gecombineerd met UV-A zonnefilters om de werking ervan extra op te peppen. Hier word ik heel blij van!

Je huid laten herstellen en verzachten

De formule van de Clinique PepStart Hydrorush spf 20 Moisturizer bevat een mix van huidbarrière herstelwerkstoffen die helpen de huid van vocht te voorzien en te beschermen en bevat ook ontstekingsremmende ingrediënten die de huid kalmeren en ontspannen. Dit is wat een gevoelige en onrustige huid nodig heeft! En laat ik daar nu de perfecte testpersoon voor zijn, haha.

Door de vochtverzorgende ingrediënten, hyaluronzuur en peptiden blijft je huid vol en soepel aanvoelen. Iets wat ik natuurlijk goed kan gebruiken nu de jaartjes gaan tellen, toch?

Het advies is om de dagcrème ‘s ochtends aan te brengen over gezicht en hals en daarbij de oogzone te vermijden.

Nu heb je natuurlijk al heel wat informatie over de Clinique PepStart HydroRush spf 20 Moisturizer gelezen, het wordt tijd om te testen en te vertellen hoe hij mij bevalt!

Als eerste vind ik het potje er geweldig uitzien. Het heeft haast een futuristische uitstraling en doordat het geelgekleurde glaasje doorzichtig is, komt het heel flashy en hip over. Heel mooi.

De crème is afgesloten door een extra plastic laagje, waardoor de de substantie niet overal heen vliegt. Netjes en verzorgt. Absoluut. 

De dagcrème zelf is wit van kleur en is vrij lobbig en vol te noemen. Dit belooft veel goeds, want als het te dun is, heb ik gauw al het idee dat het mijn huid niet voldoende voedt.

De geur is wel iets waar je van moet houden overigens. Alhoewel ik ook een frisse geur ervaar, merk ik toch dat ik zo’n typische zonnebrandgeur er doorheen ruik. Iets wat ik echt niet lekker vind. Dit is iets wat je dus zelf even moet gaan ruiken in de winkel of je het niet storend vindt.

Wat doet het voor mijn huid?

De Clinique PepStart HydroRush spf 20 Moisturizer vind ik lekker uitsmeren en breng ik aan nadat ik mijn gezichtserum heb aangebracht. Het is een dagcrème die mijn huid goed voedt en gedurende de dag hydratatie biedt. Mijn huid voelt stevig en vol aan, iets wat natuurlijk heel fijn is als 30+ bent!

Ik merk dat mijn huid soepel en zacht blijft en het grote voordeel vind ik eigenlijk wel dat er een spf 20 inzit. Vooral als de eerste zonnestraaltjes weer komen, is dat een groot pluspunt.

Helaas komt er met die spf-factor ook een vervelend geurtje mee. Ik weet niet of het aan de geur ligt of de formule (misschien toch een reactie op ingrediënten?), maar ik krijg lichte hoofdpijn als ik deze crème gebruik. De geur is niet mijn ding, dat is duidelijk, maar nadat ik de crème heb aangebracht, voel ik de hoofdpijn opkomen.

Dit is natuurlijk mijn ervaring, misschien vind jij geur helemaal niet storend, maar ik wil eerlijk zijn in wat mijn ervaring er mee is. De Clinique PepStart HydroRush spf 20 Moisturizer doet zijn werk verder helemaal prima, alleen die hoofdpijn is wel een dingetje. Jammer!

De Clinique PepStart HydroRush spf 20 Moisturizer is verkrijgbaar bij onder andere Douglas, Ici Paris XL en op Clinique.nl. Voor een potje van 30ml betaal je €22,- en 50ml kost €30,-.

Wat is jouw favorieten dagcrème met een spf-factor? Ik ben heel benieuwd! 

Liefs Liset

 

Dit artikel bevat een product die ter beschikking is gesteld door een merk of bedrijf.

9 Reacties

 1. 18 februari 2017 / 13:18

  Wat vervelend dat je er hoofdpijn van krijgt zeg! Dat is echt heel naar. Heb ik zelf altijd met kokosgeuren in beautyproducten. Verder klinkt de créme wel heel goed. In de lente hebben we veel aan die spf 20! Fijne review.
  Nienke heeft geplaatst: Therme Dutch Glory doucheschuim.My Profile

 2. 18 februari 2017 / 14:40

  Goed dat er bescherming tegen de zon in zit. Mijn voorkeur gaat ook altijd uit naar en volle crème. Lijkt mij erg fijn deze ik gebruik zelf elke dag de oog crème van Clinique die kan ik je ook aanraden.

 3. 19 februari 2017 / 16:27

  Stiekem let ik nooit op SPF in dagcrèmes. Het lijkt me een heel fijne crème, wat jij ervan zegt, helemaal omdat ik ook best een droge huid heb soms. De hoofdpijn is voor mij dan gelijk een groot minpunt, aangezien ik sowieso al heel vaak hoofdpijn heb. Misschien eerst maar eens eraan gaan ruiken! De verpakking is trouwens inderdaad heel tof, dat geel! Malou x

 4. 20 februari 2017 / 16:54

  SPF geur daar heb ik ook vaak last van. Wel SPF is handig en het geeft toch veilig en verantwoordelijk gevoel.

 5. 8 maart 2018 / 12:28

  Jammer dat clinique niets kwijt wil over wat de ingredieenten zijn in hun creme,s
  Die kun je nergens vinden, heel raar,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.