Review | Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant review

Wij vrouwen gebruiken iedere dag deodorant. En dat doen we natuurlijk op een zo’n veilig mogelijke manier. Je leest de laatste jaren steeds meer over de mogelijke schadelijke effecten van aluminiumzout in deodorant. Nu ben ik er zelf van overtuigd dat ook deze deodoranten veilig zijn, maar zou je dit stofje toch willen vermijden, dan heeft Dove de oplossing! Dit merk heeft namelijk de nieuwe Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant gelanceerd en ik test hem uit.

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant review

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant

Als je bewust met cosmetica bezig bent, dan wil je graag weten wat je op je huid smeert. Zo kun je het fijn vinden om producten te gebruiken die zo min mogelijk toevoegingen bevatten. In het geval van een deodorant wil je natuurlijk de hele dag frisse oksels, maar ook de beste verzorging hiervoor.

Omdat Dove weet dat er steeds meer interesse ontstaat bij vrouwen voor natuurlijke producten, gezonde voeding en voldoende beweging, hebben ze hier aandacht aan gegeven. Dove introduceert daarom een nieuwe deodorantformule voor een 24 uur fris gevoel en zachte oksels, zonder toevoeging van aluminiumzouten.

Behalve de verzorgende ¼ hydraterende crème bevat Dove 0% deodorant ook vitamine B3, die bekend staat om het ondersteunen van een gezonde huid. Bovendien is de samenstelling verrijkt met zonnebloempitolie voor een extra verzachtende werking. Gelukkig bevat de formule ook geen alcohol, dus dat is heel erg fijn!

Nu vraag je je misschien af hoe je zonder die aluminiumzouten toch frisse oksels behoudt? Nou, ik kan je vertellen dat er in deze Dove 0% aluminium deodorants meer parfum zit. Dat is misschien even schrikken als je een gevoelige huid hebt, maar als je soms iets weg neemt, zal het vervangen moeten worden door iets anders. Dove heeft de keuze gemaakt om dit te compenseren met meer parfum.

Zowel vrouwen als mannen kunnen genieten van de nieuwe Dove 0% deodoranten en je kunt kiezen uit sprays en roll-on varianten.

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant review

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Roller Original (50ml) – €4,39

Deze Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Roller ziet er qua verpakking lekker fris uit. Wit, clean en geen poespas. Wat hij voor je doet? Hij geef je 24 uur lang frisheid, bevat geen aluminiumzouten en geen alcohol, maar wel ¼ hydraterende crème.

De deodorantroller vind ik persoonlijk erg prettig werken. Het geeft een fijn laagje af, die direct heel veel frisheid geeft. Ik merk bij deze dus wel dat er extra parfum aan toegevoegd is, in tegenstelling tot de ‘oude’ deorant die wel aluminiumzouten bevat. Je moet het dus meer hebben van het verbloemende geurtje dan de werking tegen zweet.

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Spray Original (150 ml) – € 4,39

De Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Spray is net zo mooi wit en clean als de deodorantroller. Ook heeft hij dezelfde werking: 24 uur lang frisheid, bevat geen aluminiumzouten en alcohol, maar wel de ¼ hydraterende crème.

Als ik me snel even moet opfrissen of onderweg ben dan pak ik deze deodorant spray. Hij geeft heel veel frisheid af en zeker als ik in de middag nog lekker wil ruiken, spray ik deze onder mijn oksels. Veel geur geeft hij af en daarin merk je dat er meer parfum in zit. Zelf heb ik daar geen last van, zelfs met mijn gevoelige huid gaat dit goed. Zowel de roller als spray zijn geen probleem voor mij om te dragen!

Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant

Conclusie

Dove speelt heel goed in op de steeds meer bewust wordende consument. Wil je geen aluminiumzouten in je deodorant? Dove maakt het voor je! De geur is fris, maar als je echt veel zweet, dan denk ik niet dat deze Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant iets voor je is. Hij is fijn om te gebruiken als opfrisbeurt, maar dan moet ik in de ochtend wel mijn eigen vertrouwde, goed-tegen-zweet-werkende deodorant opdoen. Anders krijg ik nare luchtjes en dat is iets wat ik totaal niet wil.

Ben je een lichte zweter? Dan zou deze nieuwe lijn goed voor je kunnen werken!

De Dove 0% Aluminiumzouten deodorants zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat, Etos, Albert Heijn en Jumbo.

 • Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Spray Original (150 ml) €4,39
 • Dove 0% Aluminiumzouten Deodorant Roller Original (50 ml) – €4,39

Gebruik jij liever een deodorant zonder aluminiumzouten of maakt het jou niet zoveel uit? 

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

15 Reacties

 1. 9 juli 2018 / 11:19

  Ik gebruik al jaren Dove deo en ben hie altijd erg tevreden over, wel een andere want ik heb wel meer bescherming nodig hoor.

 2. 9 juli 2018 / 12:19

  Ik vind het zo goed dat er steeds meer merken zich richten op geen aluminiumzouten en dat soort dingen. Zelf gebruik ik de Salt of the Earth roll-on deodorant.

 3. 9 juli 2018 / 12:41

  mmm hier ben ik wel benieuwd naar
  ik heb super gevoelige oksels dus ik weet niet of ik een fan ben van meer parfum eigenlijk

  liefs
  Karlien
  Karlien heeft geplaatst: Outfit – Belt BucklesMy Profile

 4. 9 juli 2018 / 13:19

  Dit klinkt best goed, ik zweet best veel dus heb goede bescherming nodig. Ik gebruik nu de Deoleen Satin Deodorant Spray en die werkt echt erg goed!

 5. 9 juli 2018 / 15:58

  Ik zelf gebruik het liefst sanex deo! Dove haalt het niet eens tot 13:00 bij mij.. en ik wil toch fris blijven ruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.