Review | Hema Matt lip cream en Lip lacquer + Lip primer

Ben jij meer voor de matte lipkleuren of de glanzende eyecatchers? Ik test het vandaag uit met de nieuwe kleuren van de Hema Matt lip cream en de glanzende Lip lacquer. Er zitten zowel nudekleuren bij als vampy, paarse kleuren, dus voor iedereen wat te kiezen!

Hema Matt lip cream – €4,50

De Hema Matt lip cream geeft je lippen – zoals de naam al doet vermoeden – een matte finish. Het droogt dus helemaal mat op en heeft een longlasting effect. Hij bevat een zachte spons-applicator die heel fijn werkt en het precisiewerkje gemakkelijk maakt.

De Matt lip creams lijken misschien in de huls een lipgloss te zijn, maar moet je qua intensiteit zeker als een lipstick zien. Eén laag is al voldoende voor een goed dekkend resultaat. Breng je nog een laagje aan, dan wordt hij wel iets donkerder.

Ze zijn verkrijgbaar in zes kleuren, namelijk Nude, Pink, Raspberry, Wine, Burgundy en Plum. De drie eerstgenoemde kleuren laat ik aan je zien.

Van links naar rechts zie je 01 Nude, 02 Pink en 03 Raspberry. Wat een mooie kleuren niet? Ze hebben een goede pigmentatie en drogen redelijk snel mat op.

01 Nude is een zachte nudekleur die tussen roze en bruin in zit. Ik vind dit een perfecte kleur voor iedere dag.

02 Pink is een wat fellere roze kleur met een hintje paars er doorheen.

03 Raspberry neigt naar rood, maar heeft een roze ondertoon.

Ik hou van alle drie de kleuren, maar 01 Nude en 02 Pink draag ik het meeste. De finish is trouwens helemaal mat te noemen en de kleuren brengen gemakkelijk aan. Ze voelen niet stroef aan, maar juist als een dun laagje fluweel.

En ze blijven zitten als een huis! De kleur trekt echt in je lippen, waardoor je hier behoorlijk lang van kunt genieten.

Hema Lip primer – €4,-

Wil je nog langer plezier hebben van je gekleurde lippen, dan heb je geluk! Hema introduceert nu ook een nieuwe lip primer die ervoor zorgt dat je lipproduct op z’n plek blijft. De primer is kleurloos en breng je aan onder je (liquid) lipstick.

De primer verlengt de houdbaarheid en zorgt voor een intense kleur. Door als het ware een beschermend laagje over je lippen aan te brengen, voelen ze zacht aan en loopt de kleur niet uit.

Wat mijn ervaring is? Hij werkt goed! Hij laat je lipstick er net even wat matter uitzien en laat hem tegelijkertijd beter zitten. Ik vind hem daarnaast ook prettig om je lippen wat meer op te vullen, waar soms de lipsticks wat in je lipplooitjes kan trekken.

Hema Lip lacquer – €4,50

Ben je niet zo’n fan van al dat matte geweld, dan is de lip lacquer met glanzend effect misschien meer jouw ding. Het enige waar ik even aan moest wennen is dat het een kwastapplicator bevat, maar deze zou daardoor gemakkelijker over je lippen moeten glijden.

De lip lacquer is verkrijgbaar in zes kleuren: 01 Pink, 02 Fuchsia, 03 Orange Red, 04 Red, 05 Burgundy en 06 Purple.

Ik laat je alle zes de kleuren zien! Op de foto hierboven zie je 01 Pink, 02 Fuchsia en 03 Orange Red.

En eerlijk? Ik vind deze kwastjes echt niet fijn. Het aanbrengen gaat tien keer zo langzaam en minder precies dan een gewone applicator. Nee, ik vind dit geen succes. Maar goed, dat doet natuurlijk niets af aan de kwaliteit van het product zelf.

Dit zijn de kleuren 04 Red, 05 Burgundy en 06 Purple.

Van links naar rechts: 01 Pink, 02 Fuchsia, 03 Orange Red, 04 Red, 05 Burgundy en 06 Purple.   

Als ik de swatches op mijn arm maak, merk ik gelijk dat het hier inderdaad om glanzende kleuren gaat. Ze zijn ook prachtig fel van kleur, hebben een goede pigmentatie en zijn absoluut dekkend.

Wel moet ik toegeven dat sommige kleuren dicht bij elkaar liggen. Zo lijken Pink en Fuchsia erg op elkaar en Orange Red en Red.

01 Pink is een felroze kleur met een paarse ondertoon.

02 Fuchsia is mogelijk nog feller en knalt van je lippen af.

03 Orange Red is een rode kleur met een duidelijk oranje ondertoon.

04 Red is meer de afgezwakte versie van Orange Red en is meer brandweerrood te noemen.

05 Burgundy vind ik qua naam nogal misleidend. Ik vind deze kleur meer baksteenrood te noemen.

06 Purple is een koele, paarse kleur. Deze dekt overigens het minst goed van allemaal en vond ik zeer lastig aan te brengen. De kleur is vlekkerig en brengt niet dekkend aan.

Conclusie

Dit jaar zet ook weer de matte lip trend zich voort, maar ook glanzende kleuren blijf je in de schappen zien.

Zelf hou ik enorm van de Hema Matt lip cream kleurtjes, ze brengen makkelijk aan en drogen heel mooi mat op. Ze drogen mijn lippen totaat niet uit en voelen fluweelzacht aan. Ze blijven prachtig lang zitten en daar is zeker wat voor te zeggen!

De Hema Lip lacquer is niet zo’n mijn ding. Ik hou niet van die dikke glanzende lipglosses. Ze plakken weliswaar niet, maar ik vind het alsnog als een plamuurlaag aanvoelen. Daarnaast lukt het me haast niet om ze strak aan te brengen door het onhandige kwastje.

En ook goed om te weten: de make-up van Hema is dierproefvrij en wordt dus niet verkocht in China. Top!

De grote winnaar is dus de Hema Matt lip cream! Ik wil hier nog wel meer kleurtjes van hebben!

Ben jij voor de matte lipkleuren of juist voor de glanzende glosses?

Liefs Liset

Dit artikel bevat producten die ter beschikking zijn gesteld door een merk of bedrijf.

11 Reacties

 1. 11 april 2017 / 06:23

  Ik vind tegenwoordig vaak glanzende glossjes fijner, maar ik moet zeggen dat ik hier de matte variant mooier vind. Ik vind alle kleuren je mooi staan. Ik heb wisselende reviews gelezen over het kwastje, de één is lovend en de ander vind het niks. Ik ben heel erg benieuwd tot welke categorie ik zou behoren.
  Femke heeft geplaatst: Stom #7!My Profile

 2. 11 april 2017 / 10:45

  Ik zie inderdaad de glanzende lipglosses terugkomen op de markt! En dat vind ik juist prettig, soms heb ik geen zin om een drogende matte lipstick te dragen. Deze lipglosses lijken me heel goed te gebruiken over een lipliner sinds ze zo gepigmenteerd zijn!

 3. 11 april 2017 / 12:59

  Er zit zeker een leuke kleur voor mij bij. Ik ben wel fan van matte dat zal wel iets voor mij zijn. Ik ben ook fan van Hema makeup, al is het niet alles 😉

 4. 11 april 2017 / 22:12

  Dankjewel voor alle duidelijke foto’s! Het lijkt me een flinke klus om al die lipkleurtjes aan te brengen en er weer af te halen. De matte lipcreams lijken mij heel fijn. De eerste kleur vind ik je fantastisch staan. Ik twijfel alleen of hij past bij mijn eigen bleke huidje met sproeten haha.
  Claire heeft geplaatst: Vegan eetdagboek #1 van de Vegan ChallengeMy Profile

 5. 12 april 2017 / 07:03

  Wat een fijne review heb je ervan gemaakt! Jou staat ook echt elke kleur prachtig, zelfs de paarse tint die ik er in het flesje niet zo mooi uit vond zien. Jammer dat die tint wat vlekkerig is. Zelf ben ik ook niet zo van de lipgloss en dat kwastje klinkt inderdaad niet echt handig, maar die matt lip cream lijkt me wel wat!
  Romy heeft geplaatst: 4 tips voor als je te veel moet van jezelfMy Profile

 6. 14 april 2017 / 08:41

  Vind zelf gloss ook niet zo mooi zitten, maar vind de kleuren op de foto’s wel heel mooi! Hema is echt goed met budget make-up.

 7. 18 april 2017 / 19:44

  Jammer dat je ze wat minder vond. Ik vind de kleuren zelf wel ontzettend mooi. Hema producten gebruik ik graag ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.