Review | Huda Beauty lip contour en liquid matte

Huda beauty lip contour cheerleader

Vorige week bracht ik een bezoekje aan The Beauty editor in Amsterdam. Een nieuwe winkel aan de Heerengracht die boordevol mooie verzorgings- en make-upproducten staat. Dit is absoluut een walhalla voor iedereen die van exclusieve merken houdt die bijna niet in Nederland te koop zijn. Na afloop kreeg ik een paar mooie producten mee van Huda Beauty die ik aan je laat zien!

Huda Beauty lip contour cheerleader

Huda Beauty

Voor wie niet zo bekend is met Huda Beauty, kan ik vertellen dat dit merk is ontwikkelt door Huda Kattan. Huda is een Amerikaanse beautyblogger die in 2010 haar blog startte. Ze heeft Financiën gestudeerd aan de universiteit, maar ging al gauw haar droom achterna en is sindsdien een succesvolle beautyblogger en make-up artist. In 2013 bracht ze samen met haar twee zussen een cosmeticalijn uit en was Huda Beauty een feit!

Huda beauty lip contour cheerleader

Huda Beauty lip contour in Cheerleader – €17,95

Of je nu platte of dunne lippen hebt, een smalle of brede mond of ongelijke lippen; met deze lip contour kun je je lippen in balans brengen en nog mooier maken. Het lippotlood belooft makkelijk in gebruik te zijn, over je lippen te glijden en een intense pigmentatie te bevatten. Ze zijn waterproof en geven niet af.

Dat zijn een hoop mooie beloftes, dus ik ben benieuwd hoe hij me gaat bevallen! De kleur die ik ontving is Cheerleader, een delicate afgezwakte kleur rood.

Huda beauty lip contour cheerleader Huda beauty lip contour cheerleader

Als ik de Huda Beauty lip contour aanbreng op mijn huid dan merk ik gelijk dat hij enorm veel kleur afgeeft! Hij is dekkend, compleet mat en intens.

Breng ik hem aan op mijn lippen, dan voelt hij wel wat stroef en droog aan. De kleur dekt goed, maar even lekker met je lippen over elkaar de kleur verdelen is er niet bij. Daarvoor zit hij teveel ‘vast’.

Gedurende de dag dat ik hem draag, blijft hij redelijk goed zitten. Hij vervaagt geleidelijk. Wel loopt de kleur wat uit rondom mijn mond. Zeker als je een hapje hebt gegeten, merk ik dat er een rode waas rond mijn liprand zit. Iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Ik denk dat deze rode kleur daar gewoon niet zo geschikt voor is, iedere imperfectie zie je. Draag je een lichtere kleur, dan denk ik dat dit minder op zou vallen.

Huda Beauty liquid matte Cheerleader

Huda Beauty liquid matte in Cheerleader – €21,95

Een vrij nieuw product is de Huda Beauty liquid matte. Hij belooft super comfortabel op je lippen te zitten en daarnaast bevat hij anti-oxidanten en een hydraterend complex om je lippen te voeden.

De liquid matte heeft een lichtgewicht formule, die je haast niet voelt en geeft je lippen een dun, zeer gepigmenteerd laagje kleur. Ook belooft hij niet af te geven en dus kiss-proof is! Ook deze liquid matte ontving ik in de kleur Cheerleader, zodat hij perfect over de lip contour heen te dragen is.

Huda Beauty liquid matte Cheerleader

Huda Beauty liquid matte Cheerleader

Links zie je de lip contour in Cheerleader en rechts de liquid matte in Cheerleader. Je ziet dat de liquid matte nog iets intenser is.

Huda Beauty liquid matte Cheerleader

Wat vind ik er van? 

Hierboven draag ik zowel de lip contour als de liquid matte op mijn lippen. Maar eerlijk gezegd merk ik qua kleurintensiteit niet zoveel verschil in of ik de liquid matte nu zonder of met lip contour draag. Ook vind ik dat de draagduur niet verlengt wordt door de lip contour eronder te dragen.

Ik vind het jammer om te zeggen, maar al met al ben ik niet helemaal weg van de kwaliteit van deze producten. Het zal vast niet meehelpen dat dit een rode, intense kleur is, waardoor je ieder klein foutje of uitgelopen vlekje ziet. Zodra ik iets gedronken of gegeten heb, loopt hij al wat uit rondom mijn mond en ook geeft hij af op de wangen van mijn kinderen als ik ze een kus geef.

Voor mij werken zowel de lip contour als liquid matte niet zo goed voor mij. Misschien dat de lichtere kleuren uit deze lijn zoals mauve, nude en bruin wat minder vlekkerig uitlopen, maar dat zou ik eens willen proberen. Ik vind de lip contour en liquid matte helaas geen aanrader, hoe graag ik het ook anders had gezien!

Huda beauty is te koop bij The Beauty editor (Heerengracht 447, Amsterdam) en in hun webshop.

Ben jij al bekend met Huda Beauty? 

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

14 Reacties

 1. Verena
  27 februari 2018 / 09:47

  Jammer dat het niet helemaal is uitgepakt zoals verwacht. Wel vind ik de kleur heel mooi staan!

 2. 27 februari 2018 / 11:56

  De kleur staat echt fantastisch! Ik vind hem mooi!
  Jammer dat hij nie zo goed uitpakt

 3. 27 februari 2018 / 20:01

  Oh help, ik zag die éne foto en dacht al dat het rode eyeliner was, u mag nu lachen, het is toegestaan! 😉

  Persoonlijk vind het ook iets té fel, maar dat is gewoon persoonlijke smaak, hè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.