Review | L’Occitane Terre de Lumière eau de parfum

Met het nieuwe L’Occitane Terre de Lumière eau de parfum wil L’Occitane zich richten op het gevoel en de emotie in het hart van het parfum. Maar ook het gouden uur willen vangen en deze in een flesje stoppen. Of dit is gelukt? Ik laat je weten wat ik van dit parfum vind!

Terre de Lumière eau de parfum (50 ml) – €65,-

Dit keer ging L’Occitane terug naar de ware bron van de schoonheid van de Provence. Het merk wilde de kracht vinden die planten tot leven wekt, de planten die de waardevolle ingrediënten opleveren: het Gouden Uur! Terre de Lumière is samengesteld op basis van vele facetten en een veelheid van geurnoten.

“Terre de Lumière speelt met de spanning tussen mannelijke frisheid en verrukkelijke vrouwelijke zachtheid. Het is een zeer vernieuwende geur, de eerste gourmand aromatische geur van L’Occitane, echt verslavend.” Calice Becker, meesterparfumeur.

De flacon

Alles valt of staat met het uiterlijk van de flacon. Deze geelgouden fles spreekt me direct aan. Het voelt als een zonnegloed in de vroege morgen, die uitstraalt over een rood bloemenveld. De dop lijkt haast te glinsteren van het licht

De fles zelf heeft een ronde vorm. Alsof de fles is volgelopen met het pure licht van de Provence en de zonnestralen heeft geabsorbeerd. De fles is ontworpen om de kracht van de Provence te weerspiegelen. Eenvoudig, maar toch elegant.

De geur

De geurnoten zijn natuurlijk het allerbelangrijkste om de geur van het parfum aan je over te brengen via dit artikel. Ik hoop je zo een beter beeld te kunnen geven van Terre de Lumière eau de parfum. 

Kop: Bergamot, Ambrette, Roze peper

Hart: Lavendelhoning

Basis: Acaciabloemen, Bittere amandelessence, Tonkaboon, Witte muskus

Hoe ik hem vind? Ik zal beginnen met hoe ik de geur ervaar als ik hem op mijn huid spuit. Hij begint vrij zwaar door de Witte muskus die je als eerste ruikt. Vrij snel daarna ruik ik de tonkaboon waardoor hij wat warmer en leerachtig overkomt. Daarna wordt hij iets zoeter en neigt dan naar bergamot en roze peper. De eau de parfum eindigt met de geur van lavendelhoning.  De geur die overblijft is warm en kruidig, maar de muskus en tonkaboon zijn dan niet meer zo aanwezig.

Conclusie

Deze geur is er echt eentje die je even moet ruiken omdat niet iedereen van een wat zwaardere geur houdt. Ik vind hem persoonlijk erg lekker, maar je moet wel even door de ontwikkeling van de geur heen. De geur die je in het begin ruikt, is namelijk niet hetzelfde als hoe hij op je huid blijft hangen.

En ja, hij blijft de hele dag door lekker op je huid ruiken. Het is niet voor niets een eau de parfum!

De L’Occitane Terre de Lumière eau de parfum is te koop in de L’Occitane boetieks en in hun webshop. Voor een flacon van 50 ml betaal je €65,- en een flacon van 90 ml kost €89,-. 

Helaas is L’Occitane niet dierproefvrij. Zij testen zelf (als merk) hun producten niet op dieren, maar omdat L’Occitane wel haar producten verkoopt in China, test de Chinese overheid de producten die daar verkocht worden wel op dieren om de veiligheid van de consument te waarborgen.

Zou jij deze geur lekker vinden op basis van wat je nu gelezen hebt?

Liefs Liset

Dit artikel bevat een product die ter beschikking is gesteld door een merk of bedrijf.

8 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.