Review | L’oreal Sublime Soft Verzachtend Micellair Water

IMG_6396

Micellair water is een trend in beautyland. Dit goedje is het nieuwste van het nieuwste en zou je huid veel beter reinigen en milde ingrediënten bevatten. Er is nog niet zo heel veel keuze qua merken, maar je merkt dat er nu ook betaalbare versies in de drogist te koop zijn. L’oreal heeft zich ook aan dit populaire watertje gewaagd en bracht de Sublime Soft Verzachten Micellair Water op de markt.

IMG_6389

Het klinkt behoorlijk scheikundig dat micellaire water, maar wat is het nu eigenlijk? Micellair water is een innovatief bestanddeel dat de epidermis (opperhuid) respecteert en de huid reinigt en verkwikt. Micellen zijn macrobestanddelen die onzuiverheden en sporen van make-up vasthouden. Het reinigt dus sterk, maar is zacht voor je huid. Lijkt me een ideale combinatie!

IMG_6390

Wat zegt L’oreal zelf over haar Sublime Soft Verzachtend Micellair Water:

Reinigt en verwijdert make-up van het gezicht, ogen en lippen. Zo zacht, dat het zelfs de gevoelige huid kalmeert. Parfumvrij. Alcoholvrij. Hypoallergeen. 

Voor een zuivere huid, die aangenaam en gekalmeerd aanvoelt zonder irritatie. 

Elke ochtend en elke avond op het gezicht, ogen en lippen aanbrengen met een wattenschijfje. Niet wrijven en niet afspoelen. 

IMG_6397

Zoals je ziet bestaat het micellaire water voornamelijk uit water (duh!). Gelukkig zitten er niet heel veel stoffen in, zo heb je minder kans dat er iets inzit waar je allergisch voor bent.

IMG_6394

IMG_6392

Ik was zo benieuwd naar dit product, dat ik hem goed heb willen testen. Het goedje voelt echt aan als water en is dus heel dun. Als je niet anders zou weten, zou het zo water kunnen zijn. Maar dat is het gelukkig niet, want het maakt schoon als een tierelier! Ik doe wat op een wattenschijfje en maak mijn gezicht schoon. Ik gebruik de Sublime Soft echt voor het verwijderen van make-up. En dan bedoel ik specifiek voor mijn gezicht, want voor het verwijderen van oogmake-up vind ik hem niet geschikt. Daar is hij niet sterk genoeg voor. Mijn gezicht maakt hij verder prima schoon en laat foundation als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ook vind ik hem erg fijn voor de gevoelige huid. Ik krijg geen irritaties en dat is fijn! Wel maakt hij mijn huid iets droger, want ja water droogt de huid nu eenmaal uit. En als je daar gevoelig voor bent en van jezelf al een erg droge huid hebt, kun je daar wat last van hebben. Maar ik smeer me na het reinigen altijd in, dus ik heb er verder geen last van. Al met al vind ik het wel een hele milde reiniger en maakt het mijn huid goed schoon. Me so happy!

De L’oreal Sublime Soft Verzachtend Micellair Water is te koop bij de drogist voor €7,99.

Ben jij al bekend met micellaire reinigers?

30 Reacties

  1. 3 oktober 2013 / 07:02

    Ik wil deze wel eens een keer proberen! Jammer alleen dat hij je oogmake-up niet weghaalt

  2. 3 oktober 2013 / 08:01

    Deze ken ik niet, maar ik heb er laatst 1 gekocht in Duitsland waar ik hee tevreden mee ben 🙂

    • ingrid
      26 augustus 2016 / 09:27

      Ja in Duitsland is alles goedkoper vooral bij Rossman

  3. 3 oktober 2013 / 08:48

    Oeh hier ben ik wel benieuwd naar, heb laatste tijd zoon irritatie gekregen,maar geen idee waardoor.

  4. tjuly
    3 oktober 2013 / 09:25

    Klinkt als een fijn product!

  5. Faat
    3 oktober 2013 / 09:29

    Hmmm toen mijn reinigingsproduct opging was ik echt aan het twijfelen om deze aan te schaffen, maar ben uiteindelijk toch voor de nieuwe oliereiniger van de Bodyshop gegaan. Ga deze toch nog een keer aanschaffen, want hij lijkt me erg fijn!

  6. iliveformydreams
    3 oktober 2013 / 10:07

    Fijne review. Ik hou het toch bij mijn eigen reinigingsproducten 🙂

  7. 3 oktober 2013 / 11:50

    Fijne review! Ik lees steeds meer over dit soort producten. Afgelopen week had ik twee Nivea reinigingsproducten gekocht, dus helaas moet ik nog even wachten totdat ik dit product kan uitproberen.

  8. dramaqueen9222
    3 oktober 2013 / 20:01

    Oeh klinkt goed. Ik ben benieuwd! X

  9. elegantic
    3 oktober 2013 / 21:34

    Klinkt fijn!

  10. My Linh
    4 oktober 2013 / 09:26

    Ik ben een beetje sceptisch over dat “micellaire water”, maar zoals jij het beschrijft lijkt het wel goed te werken. Dan maakt het eigenlijk niet uit hoe het heet 😛 Wat zijn de overige ingrediënten, als ik vragen mag?

    • 4 oktober 2013 / 23:01

      Helemaal vergeten een foto toe te voegen van de ingrediënten! Op de een of andere manier is hij niet in het artikel gekomen. Heb hem nu bijgevoegd 🙂

      • My Linh
        7 oktober 2013 / 09:26

        Dank je wel 😀

  11. 4 oktober 2013 / 10:35

    Hier was ik heel benieuwd naar! Heb er zelf nu een van Bioderma alleen is die helaas niet in Nederland te koop 🙁 Dus dit zou een goede vervanging kunnen zijn!

  12. 4 oktober 2013 / 14:42

    Ik ben ook zo nieuwsgierig naar dit product. Zodra mijn oude op is ga ik deze ook kopen.

  13. 4 oktober 2013 / 20:12

    Hij klinkt wel goed! Ik las laatst iets over de precieze betekenis van het woord micellair, en dat het eigenlijk gewoon een reiniger op waterbasis betekent (ipv olie). Maar als het werkt, dan werkt het! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de ingrediënten, dus die ga ik eens opzoeken!

    • 4 oktober 2013 / 23:02

      Ja, precies het werkt goed! Maar door het water droogt mijn huid dus wel iets uit doordat ik een droge huid heb. De ingrediënten zijn inmiddels aan het artikel toegevoegd 🙂

  14. 4 oktober 2013 / 22:56

    Grappig, ik had precies dezelfde mening! Perfect om je gezicht mee schoon te maken, maar voor oogmakeup doet hij weinig.

  15. soophmintsandmangos
    5 oktober 2013 / 08:24

    Die van Bioderma lijkt mij ook fijn, maar balen dat ‘ie voor je ogen vrij weinig doet ):

  16. 7 oktober 2013 / 09:14

    Ik ben hier dol op! Dit is een van mijn favorieten van de laatste tijd

    XO

  17. vanessablogt
    8 oktober 2013 / 14:35

    Goede review! Ik heb hierover al heel wat positieve dingen gelezen. Hoog tijd dat ik hem ook eens uitprobeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.