Review | Miss Sporty Instaglow foundation

Een foundation uitkiezen is heel persoonlijk. De één wil meer dekking, de ander wil het juist zo natuurlijk mogelijk. Gelukkig is er dan ook genoeg keuze! De Miss Sporty Instaglow foundation belooft je huid een photoshop finish te geven en je gezicht egaal en stralend uit te laten zien. Ik ben reuze benieuwd!

Miss Sporty Instaglow foundation 

De verpakkingen van de Miss Sporty Instaglow foundation ziet er fris en vrolijk uit. Het is een merk dat zich meer richt op jonge meiden en daar past de verpakking ook erg leuk bij. Miss Sporty is een budgetmerk en daardoor goed betaalbaar.

De koraalkleurige tubes bevatten 30ml en ik vind dat een prima hoeveelheid voor een foundation. Ook de keuze voor een tube vind ik fijn; het werkt hygiënisch en je kunt alle product tot op de bodem toe opmaken. Handig!

Natuurlijk horen er ook beloftes bij deze foundation. De Instaglow foundation zou je een photoshop effect geven, direct een egale en stralende huid, maar geeft ook een natuurlijke dekking alsof het je eigen huid zou zijn.

Normaal gesproken zit er meestal wel een geurtje aan foundations, maar deze heeft dat niet. Eigenlijk wel zo prettig! De textuur is luchtig en zeker niet te dik. Hij brengt gemakkelijk aan en is ook goed te verdelen met mijn make-upkwast.

De dekking is natuurlijk, je moet geen volledige dekking verwachten, maar effect heeft het zeker! Ik vind dat het je huid er rustiger uit laat zien en dat er een naturelle finish achterblijft. Inderdaad alsof het je tweede huid is!

Voor welk huidtype hij geschikt is? Ik heb zelf een droge/gevoelige huid en daar past hij perfect bij. Ik vind hem niet uitdrogend of trekkerig (wat ik wel heb met duidelijk matte foundations) en voelt gewoon lekker aan.

Swatches

Van links naar rechts zie je 001 Ivory, 002 Light en 003 Medium.

001 Ivory is de meest lichte kleur. Deze heeft ook duidelijk een roze ondertoon. 002 Light is ook een lichte kleur, maar dan met een gele ondertoon. Als laatste zie je 003 Medium, die duidelijk een tint donkerder is dan de eerste twee en ook een gele ondertoon heeft.

De 003 Medium is mijn beste match en gebruikt ik ook in de volgende foto’s:

Op deze foto draag ik geen foundation.

Hier draag ik een laagje van de Miss Sporty Instaglow foundation in de kleur 003 Medium. De roodheden op mijn wangen zijn subtiel verdoezeld, maar de sproetjes zijn nog wel te zien. Het oogt allemaal een stuk rustiger. I like!

En natuurlijk is de make-uplook niet compleet zonder een laagje lipstick en een fijne blush!

Conclusie

Van een budgetfoundation als deze had ik niet direct grote verwachtingen, maar de Miss Sporty Instaglow foundation heeft me echt verrast! Ik vind de dekking mooi (want: heel natuurlijk) en de finish voelt prettig aan gedurende de dag. Hij droogt niet uit en is daardoor heel geschikt voor de wat drogere/gevoelige huid.

De belofte dat hij mijn huid ‘photoshopt’ is een beetje overdreven, maar hij maakt mijn huid wel een stuk rustiger en dat op een natuurlijke manier. Deze ga ik de komende tijd vaker dragen!

De Miss Sporty Instaglow foundation is te koop voor €4,99 bij Etos.

Wat vind jij van de Miss Sporty Instaglow foundation? 

 

Liefs Liset

 

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

13 Reacties

  1. 29 juni 2017 / 10:06

    Wat een natuurlijk resultaat! Heel erg mooi vind ik het wel. Ik draag ook graag licht dekkende foundations, dus misschien ga ik deze wel eens proberen.

  2. 29 juni 2017 / 10:59

    Ik denk ik dat dan ivory zou moeten hebben. Die andere vind ik erg bruinig. Ik vind het een leuk product in een vrolijke aantrekkelijke verpakking.
    nicole heeft geplaatst: Schorten: wat zijn je opties?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.